De rust die aflossen biedt

Onder de bovenstaande kop verscheen onlangs een stuk in het Financieele Dagblad. Dat soort stukken sla ik natuurlijk niet over. Deze ook niet, omdat de kop zó klopt. Ik deel ‘m hier met je.

Het artikel gaat over een stel dat het jaren geleden niet eens was over aflossen of niet. Henk baalde er wel eens van dat zijn vrouw zo fanatiek af wilde lossen. Hij wilde wel een eens keer wat geld stuk slaan op, ja, gewoon op iets niet-nuttigs. Ze gingen nog wel twee keer per jaar met vakantie, maar op een budgetmanier. Binnen tien jaar was hun 100.000 gulden-hypotheek afgelost. Ze verhuisden naar een duurder huis. Ook die hypotheek was drie jaar later foetsie.

Lees ook: Zo verslavend is aflossen

Je kunt het hele verhaal lezen via de site van het Financieele Dagblad. Even registreren en je mag vijf stukken per maand gratis lezen. Of je zoomt in op de foto die auteur Marieke Henselmans ervan maakte en op Twitter plaatste:

Aflossen geeft rust vertelt geïnterviewde Henk. Ben ik het even met Henk eens. Onze woning is zo’n 270.000 euro waard en we hebben er een hypotheek op van nog geen 180.000 euro. Dat betekent dat problemen een stuk verder weg zijn dan wanneer we ons tot onze kruin in de schulden hadden gestoken. Wordt een van ons ziek, dan zijn onze woonlasten geen probleem. Een eurootje of 500 betalen wij netto voor onze 2-onder-1-kap. Het geeft inderdaad rust, daarnaast ook andere fijne dingen met zich mee zoals als financiële zekerheid en meer vrijheid.

Ik hoor vaak: ik heb geen zin om op een houtje te bijten. Snap ik. Heb ik ook geen zin in. Twee hebben gewoon twee auto’s voor de deur staan, al zijn het dan hele gare. We gaan gewoon uit eten en af en toe op vakantie. Als je met zijn tweeen bent en beide een inkomen hebt, bljift er in veel gevallen nog genoeg over om te sparen en af te lossen. Jezelf bevrijden van je hypotheek vind ik het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. En, niet gaan lachen nu, het is ook gewoon onwijs leuk om af te lossen. Zeker als je een partner hebt die ook enthousiast is. Bij ons thuis is het iedere keer weer feest wanneer we geld overmaken naar de bank. Dan denken we: hell yeah en geven we elkaar een high five. Weer een paar euro dichterbij een hypotheekvrij leven, net zoals dat van Henk en zijn vrouw.

Lees ook: Het sneeuwbaleffect helpt je je hypotheek aflossen

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!