Renée haar (financiële) goede voornemens voor 2021

Een nieuw jaar vraagt om goede voornemens. Renée deelt welke financiële doelen zij hoopt te bereiken in het nieuwe jaar.

Wat ik echt wil? Een afgelost huis. Nog een appartement voor de verhuur en een elektrische auto. Als je me vraagt wat ik financieel zou willen bereiken, is dit een mooi begin van dat lijstje. Maar ja, een jaar duurt maar 365 dagen per jaar. En aangezien ik nog altijd flink minder verdien dan Elon Musk, zal ik iets realistischer moeten zijn.

Als je me gevolgd hebt op Instagram, weet je dat wij het afgelopen jaar vooral heel veel geld uit hebben gegeven. We hebben ons hele huis verbouwd. We hebben een appartement voor de verhuur gekocht, wat ook nog een likje verf en nieuwe keuken moet krijgen. We hebben flink geïnvesteerd in ons bedrijf (hallo dure camera, kantoor en software!) En dat waren allemaal topbeslissingen, maar het is nu wel tijd voor een jaar waarin de potjes wat aangevuld worden.

Sparen

Kasper en ik willen in 2021 zorgen dat we weer een fijne, volle spaarrekening hebben. Een waarvan we een paar maanden rond kunnen komen, mocht ons inkomen wegvallen. Het zijn toch onzekere tijden, zeker voor ons als ondernemers. Dus dat voelt nu wel als urgent. Afgelopen jaar hebben we daar teveel van gesnoept. Die spaarrekening moet dus weer vol.

Daarnaast willen we flink aflossen op de hypotheek. We mogen op drie delen samen komend jaar 28.000 euro boetevrij aflossen. Een flinke smak geld. Dat willen we sowieso gaan proberen te bereiken. We hebben vorig jaar de hypotheek flink verhoogd. Hierdoor hebben we nu een flinke hypotheek, en dat voelt niet goed. Daar moet echt zo snel mogelijk weer een flink stuk afgelost worden.

Appartement

Ook willen we ons appartement gaan opknappen. Dat moet allemaal uit eigen zak betaald. We hebben het grootste deel al bij elkaar gespaard, maar ik weet inmiddels uit ervaring dat een verbouwing altijd duurder uitpakt dan je vooraf denkt. Tot half maart is het appartement verhuurd, daarna gaan we daar aan de slag. Als het af is, beslissen we ook of we het voor semi-langetermijn gaan verhuren (zoals we de afgelopen tijd gedaan hebben) of voor vakantieverhuur, bijvoorbeeld via AirBnb. Dat hangt natuurlijk ook weer af van hoe de corona-situatie zich ontwikkelt.

Zakelijk verandert er komend jaar best een hoop voor onszelf. We worden een B.V. waardoor we nu elke maand allebei een salaris gestort krijgen, Dat is heel anders dan we vooraf gewend waren. Als we dan een plan hadden konden we heel makkelijk wat zakelijk geld opnemen. Dat verandert nu en we willen dat eigenlijk ook niet meer. Dat zakelijke geld is nodig om ons bedrijf te laten groeien. Je zou schrikken als je zou weten hoeveel het kost om onze toko draaiende te houden. Dus het wordt voor ons wennen aan een vaste maandelijkse betaling waarmee we het echt moeten doen. Dus dat wordt ook een doel voor 2021.

LEES OOK: Zo creëer je meerdere stromen inkomen

Verder, en dat is niet perse een financieel doel, wil ik in 2021 nog meer gaan genieten. Genieten van alles waarmee we gezegend zijn. Van meer vrije tijd. Van buiten zijn. Van relaxen. Van onze kinderen, onze nieuwe pup Charlie. Zie foto hieronder.

Ik moedig iedereen aan om financiële doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Zonder doel bereik je nooit wat je echt graag wilt. Stel een doel en reken uit hoe je dat het komende jaar gaat bereiken. Ik heb eerder eens een stuk geschreven over hoe je dat precies voor jezelf doet, dat lees je hier.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!

Lees ook

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!