Red je relatie en houd lockdown dates thuis! (on a budget)

Niet alleen ons uithoudingsvermogen en mentale gezondheid staan onder druk tijdens de lockdown, ook onze relaties! Met deze budget thuisdates voorkom je een coronascheiding.

Hoewel ‘anderhalvemetersamenleving’ het woord van het jaar 2020 was, vond ik ‘coronamoeheid’ ook wel een goede kanshebber. Want laten we eerlijk zijn, iedereen was er rond september toch écht wel klaar mee? Zeker toen de winter aanbrak en het echt grauw en koud was buiten, had ik vaak last van een dip. Helaas kondigde onze premier toch weer een vijfwekelijkse lockdown aan. Ik baalde enorm, om een understatement te gebruiken. En dan heb ik nog niet eens kinderen die thuis zijn van school.
Naast dat er opeens veel zwangerschappen worden aangekondigd (volgens mij) is het ook heel normaal dat je elkaar thuis een beetje zat wordt. Je zit zoveel op elkaars lip. Tijd voor jezelf is superbelangrijk, maar ook quality time samen doorbrengen helpt. Met deze ideeën doe je dat on a budget, op een manier die ook nu mag.

Luister naar muziek van vroeger

Klinkt misschien heel zoetsappig, maar je leert elkaar een stuk beter kennen hierdoor. Een tijdje geleden zaten mijn vriend en ik ruim twee uur met elkaar in de auto en lieten we elkaar nummers en bands horen die wij vroeger echt tof vonden. Soms moesten we lachen om elkaars vreemde muzieksmaak en soms hoorde ik een nummer waarvan ik helemaal vergeten was dat die bestond. Dit kun je uiteraard ook gewoon thuis doen terwijl je je cd-collectie uitzoekt of samen eens jullie Spotify-lijsten uitspitten.

Organiseer proeverijen

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 deden mijn vriend en ik meerdere proeverijen Dit begon met een online bierproeverij van Hertog-Jan, maar kun je natuurlijk met ontzettend veel dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere kazen, whisky’s, wijnen, vissoorten en ga zo maar door. Omdat je het zelf bij de supermarkt koopt, zullen de prijzen wel meevallen.

Houd een filmavond

Gewoon altijd goed dit. Houd een filmavond inclusief popcorn, chips, M&M’s en een lekker koude cola! Precies zoals je dit in de bioscoop ook doet. Kruip samen onder een dekentje en kies een film uit die jullie beiden willen zien. Deze optie is top als jullie gespreksstof even op lijkt te zijn, maar jullie wel van elkaars gezelschap willen genieten.

Sport samen

Er zijn stellen die graag samen naar de sportschool gaan, maar dat nu eventjes niet kunnen. Er zijn genoeg manieren om samen fit te blijven tijdens deze lockdown. Doe bijvoorbeeld een couple’s workout op YouTube, waarbij je elkaars lichaamsgewicht gebruikt voor krachtoefeningen. Sportief en hilarisch tegelijk. Doe je liever individueel oefeningen, maar wel samen? Mijn persoonlijke favoriet: Mr and Mrs Muscle op YouTube. Deze video’s gebruik ik al weken en af en toe doet mijn vriend mee als hij geen inspiratie heeft voor zijn eigen workout. Super gezellig en je motiveert elkaar om beter te presteren.

Speel spelletjes

Mijn vriend en ik zijn beide supercompetitief en spelen dan ook graag spelletjes. Door corona leerde ik veel nieuwe spellen kennen die mijn vriend nog in de kast had liggen. Trek een spel tevoorschijn, pak een drankje erbij en houd het vooral lekker speels. Dit plan raad ik trouwens af voor slechte verliezers, want dan kan het nog wel eens uitlopen op ruzie. Dan kun je misschien beter toch die filmpje kijken.

LEES OOK: Zo hoef je na corona niet meer naar kantoor

Fantaseer over jullie inrichting

Misschien is dit een typisch vrouwen-idee, maar dit vind ik persoonlijk echt leuk. Laatst zaten mijn vriend en ik op de bank en vroeg ik wat hij zou veranderen aan ons huis als dat nu direct kon. Hij scande de woonkamer en zei dat hij een schilderij direct weg zou halen (wat ik heb opgehangen). Daarnaast wilde hij eigenlijk een nieuwe eettafel en andere kast voor glazen. Zo open je direct een gespreksonderwerp en kun je samen fantaseren over wat je zou willen kopen en hoe je zou willen dat je huis eruit ziet. Als je hier nog wat verder in wilt gaan, stel je samen een moodboard op of stel je je droomhuis samen verder. Dromen is zó leuk om samen te doen.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!