Nieuw: Een verzekeraar die (ongeclaimde) premie schenkt aan het goede doel

Er is een nieuwe verzekeraar in Nederland. En die doneert – wanneer je niks claimt – een deel van je premie aan een goed doel. Jij mag kiezen aan welke. 

Een verzekeraar wil zoveel mogelijk geld verdienen. En jij, als consument, wil goed verzekerd zijn en zo min mogelijk betalen. Dat blijft altijd een lastig spanningsveld. Hierdoor heeft een verzekeraar vaak weinig zin om jouw schade te vergoeden. Ik heb me een paar jaar geleden bij een vorige verzekeraar nog door een stuwmeer aan vragen en experts moeten worstelen om te krijgen waar ik recht op had. Wel gelukt trouwens, maar fijn was het niet.

Er is een nieuwe aanbieder van inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland, die dat probleem oplost. Ze heten Lemonade. Ik kende die naam al uit Amerika, waar deze partij echt heel groot is. Ze zijn sinds april 2020 ook actief in ons land. Wat doen zij nou? Ze nemen een vast percentage van de maandelijkse premie, gebruiken een deel voor kosten en de rest om claims van te betalen. Wordt er weinig geclaimd, vallen kosten mee, dan blijft er geld over.  Veel traditionele verzekeringsmaatschappijen worden geacht geld te verdienen door claims af te wijzen. Lemonade niet. Dit bedrag, dat op kan lopen tot 40% van je premie gaat naar het goede doel. Jij kiest naar welke!

Zo verdwijnt de druk binnen het bedrijf om zo min mogelijk uit te keren. Wat overblijft is namelijk geen winst voor het bedrijf zelf, maar donaties aan goede doelen. 

Ik word daar blij van.

Verzekeraars hebben over het algemeen niet zo’n goede naam. Dat is maar deels terecht denk ik, toch hebben ze dat ook aan zichzelf te danken. In reclamespotjes roepen dat je écht alles dekt, maar als puntje bij paaltje komt is het vaak een heel gedoe om écht vergoed te krijgen. Want dat ene voorval is wel gedekt, maar er is dan weer een uitzondering die in kleine lettertjes met een sterretje ervoor onderaan in de polis stond. Om gek van te worden. Dat willen mensen niet meer. Dat merkten ze bij Lemonade ook. Dus hebben zij, wat zij zelf ‘Polis 2.0’ noemen, gecreëerd. Een bijzonder korte verzekeringspolis waarin duidelijk en eenvoudig uitgelegd staat wat er wel en niet gedekt is. Zeg maar dag tegen de kleine lettertjes. En tegen de eeuwige discussie over wel of niet uitkeren. 

Nog wat geinige weetjes over deze nieuwe aanbieder:

= Het afsluiten van een verzekering bij Lemonade duurt een paar seconden, zeggen ze. Ik heb het even geprobeerd en ze zijn inderdaad errug snel!

= Je kunt bij Lemonade een verzekering afsluiten zonder contractduur. Je zit dus nergens aan vast. Vind ik ook helemaal 21e eeuw. Je kunt overal en op elk moment opzeggen en het ongebruikte deel van de maandelijkse premie krijg je vervolgens teruggestort op je rekening. Hoera daarvoor!

= Je kunt je eigen polis bewerken in de Lemonade-app. Beetje erbij of eraf. Het is zo geregeld. 

= Volgens Lemonade wordt een derde van de claims bij ze direct afgehandeld, zonder enige vorm van menselijke tussenkomst. Dat komt doordat ze gebruik maken van bots en machine learning. Allemaal met als doel: minder papierwerk en alles snel regelen. 

Het blijft natuurlijk PorteRenee hier, dus ik heb ook even de hoogte van de premies gecheckt. Een inboedelverzekering heb je vanaf 2 euro per maand, net als een aansprakelijkheidsverzekering. Een pakket vanaf 4 euro per maand. En een all risk-pakket heb je bij Lemonade voor 5 euro per maand. Check hier hoeveel jij kunt besparen.

Ik word blij van dit nieuwe initiatief. Ik vind het van deze tijd en hoop dat meer verzekeraars meekijken en hier een voorbeeld aan nemen. 

Wat vinden jullie van Lemonade? En hoe zij werken?
Laat vooral je mening en/of ervaring achter in de comments.

Dit artikel is een samenwerking met Lemonade.

De inhoud is 100% PorteRenee

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!