Nieuw: Een kasboekje dat financiën leuk maakt

Groot nieuws. Er is nu een kasboek dat mooi én leuk is. Waarin je niet alleen je inkomsten en uitgaven opschrijft, maar ook financiële doelen kunt stellen én volop tips en tricks krijgt. En dat kasboek ligt nú in de winkel.

Mijn moeder schreef vroeger al haar inkomsten en uitgaven op in een zwart, smal, leren boekje. Ik denk dat ze het gekocht had bij de AKO in ons dorp. Ze rekende alles uit tot op twee cijfers na de komma. Pas als het onder de streep allemaal klopte, klapte ze het boekje tevreden dicht. Alles heel precies. Daarmee was ze alles wat ik niet was. Ik zag mezelf écht nooit zo’n boekje bij gaan houden. Ik vraag me af hoe dat was geweest, als haar kasboekje eruit had gezien, zoals de Money Planner die ik maakte. De cover met roze en goud, binnenin te gekke vormgeving. Er staan zelfs kleurplaten in en allemaal tips en tricks van mij. De Money Planner by PorteRenee is een feestje voor het oog geworden. Als het boekje van mijn moeder er zo uit had gezien, had ik vast mee willen doen.

Een kasboekje bijhouden was de eerste stap. Van mijn altijd-alles-opmaken-en-daardoor-zelfs-in-de-schulden-belanden-fase naar mijn iedere-maand-overhouden-en-een-beetje-rijker-worden-fase. Van die laatste moet zeggen dat het eigenlijk geen fase is, meer een way of life inmiddels. Eentje waarvan ik niet van plan ben ‘m ooit nog achter me te laten. Want ik zet nu geld weg en leef ook nog lekker. Allemaal omdat ik – door inzicht in mijn financiën te krijgen – mijn geld niet meer door mijn vingers laat glippen.

Iedere verandering begint (voor mij) met confrontatie, en voor veel andere mensen ook. Ik ging pas anders met mijn geld om, toen ik onder ogen kwam hoe rommelig en chaotisch ik het tot die tijd aanpakte. Net zoals je soms eerst op een weegschaal moet staan, en moet zien hoe erg het is, voordat je écht gaat afvallen. Toen ik alles in mijn kasboek op een rij had staan, wist ik ook pas waar ik moest beginnen. Ik ging al mijn uitgaven door en ontdekte zoveel kosten waar ik eigenlijk helemaal geen plezier aan beleefde. Die sportschool waar ik te weinig kwam, dat veel te dure telefoonabonnement, plus die dubbele verzekering. Toen ik dat allemaal weggewerkt had, ging ik verder.

Ik wilde zelf gaan bepalen waar mijn geld naartoe moest gaan. Andersom dus dan ik altijd gewend was. Niet langer aan het einde van de maand je afvragen waar het gebleven was, maar vooraf bepalen waar het naartoe gaat. Budgetteren dus. En nee, dat is heus niet zo ingewikkeld en saai als het klinkt. Zeker niet in mijn mooie, kleurrijke planner. Het ontneemt je ook niet alle vrijheid, waar mensen vaak bang voor zijn. Juist niet. Als je niet budgetteert doe je jezelf tekort. Dan heb je vaak al je geld al uitgegeven (Joost mag weten waaraan, want je houdt het niet bij) voordat je aankomt bij de aankopen die je écht graag wilt doen. Door te gaan budgetteren, waar ik je bij help in het boek, ga jij bepalen waar je je geld voor wilt gebruiken en waarvoor niet. Je gaat met je centen schuiven tot je een situatie hebt waar je blij mee hebt. Meer geld naar wat belangrijk is, minder naar wat dat eigenlijk niet is.

Misschien gaat het wel al hartstikke goed met jou, financieel. Heb je je zaakjes best op orde. Dan kan een mooie planner een manier zijn om gemotiveerd te blijven. Om die geldzaken leuk te maken én te houden. Met al je uitgaven op een rij, is het bijna een dagboek, ook. Je financiële doelen opschrijven maakt het bijvoorbeeld superleuk om later in terug te bladeren. Hopelijk dan glimlachend omdat je al je doelen bereikt hebt. En omdat je dan toe moet geven dat ik gelijk had: inzicht creëren was de eerste stap.

Mijn Money Planner komt 11 november uit. De planner kost 20 euro en is echt een flink boek. Als je ‘m voor de lancering bestelt, krijg je nog een cadeautje van mij. We geven er namelijk een gratis minicursus Reset je Money Mindset bij. Hier kun je lezen hoe je het boek met cursus kunt bestellen. Je bestelt het boek eerst en surft daarna even zelf terug naar de pagina om je gegevens in te vullen bij stap 2. Ik hoop dat je erbij bent en dat je voor jezelf gaat werken aan een financieel vrij, fijn en rijk 2021!

Let op: deze aanbieding geldt dus t/m 10 november. Daarna écht niet meer.

Ik krijg veel mails van mensen die het boek bestellen voor hun kinderen of kleinkinderen. Hup, allemaal één voor Sinterklaas of Kerstmis. Ik vind dat helemaal te gek. Ik kreeg laatst een mail van een man die vertelde dat hij dat ook had gedaan. Hij schreef dat hij zijn geliefden een zorgeloos leven gunt. En dat hij, op zijn leeftijd, weet dat geld daarin een rol speelt. Daarmee vatte hij de kern van waarom ik deze Money Planner maakte, samen. Een kasboekje is meer dan een boekje om je financien in bij te houden. Het kan een eerste stap zijn richting een fijner leven. Dat weet ik uit ervaring. En ik hoop dat dit boek zo’n rol in het leven van veel mensen mag vervullen.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’