Minder werken. Wat ik dan doe met mijn tijd

Ik schreef vorige week  dat mijn man en ik allebei zo’n 40% minder werken, nu onze maandelijkse kosten flink naar beneden zijn gebracht. Top, natuurlijk! Maar wat ga je dan doen met je tijd? Nou, bijvoorbeeld dit.

Laatst kon ik gratis een hele stapel oude woonbladen op komen halen bij iemand in het dorp. Als een kind zo blij kwam ik ermee thuis. Op de hoekbank in onze tuin ploos ik ze van voor tot achter uit.  Niet dat ik daar iedere dag tijd voor heb, hoor. Zelfs nu ik minder werk, blijven de dagen best vol. Maar zodra het kan, ga ik ervoor zitten. Zo leuk! Ik vouwde de pagina’s om wanneer ik iets zag waarvan ik dacht: dat zou bij ons ook mooi staan. Geen spullen of meubels, die heb ik genoeg. Maar ideetjes voor kleurtjes op de muur, mooie hoekjes, of ideeën voor in de tuin.

Lees ook: Snel geld verdienen op 11 manieren

Ook op Pinterest kun je heerlijk struinen, wat interieur betreft. Ik belandde na enige tijd doorklikken eens op een bord met allemaal opgeknapte caravans. Heel gaaf. Al het bruine weggepoetst en hele mooie, nieuwe paleisjes van gemaakt. Dat wil ik ook, riep ik tegen mijn man. En het kon ook, want ik had er nu tijd voor. Dus kochten wij, toch nog vrij impulsief, in het voorjaar een caravan op Marktplaats. Ik zette ‘m op de oprit naast ons huis en ieder verloren uurtje was ik bezig met schuren, schilderen en behangen. En ja, je kunt zo’n caravan gewoon behangen. Ik verfde in drie lagen al het bruin wit. Ik had er eindelijk tijd voor in deze tijden van minder werken. Ik plaatste er een vast matras in, hing nieuwe gordijntjes op en vouwde een nieuwe stofje om de foeilelijke kussens.

Ook leren hoe je een caravan opknapt of inspiratie opdoen, check dan dit heerlijke boek.

Mijn kinderen, allebei, vonden het geweldig. De oudste (4) kwam tussen de middag vaak bij mij in de caravan zitten. Daar stond de radio gezellig aan. Ik schilderde aan de ene kant van de caravan, hij zat aan de andere kant zijn tosti te eten. Zo knus. We zagen de caravan iedere dag een beetje mooier worden. Ik genoot er zo van om, nu we het redden met minder werken, dit soort dingen te doen. Mijn man zei dat de glimlach niet van mijn gezicht verdween tijdens het hele opknap-proces. Na een paar weken was het af en reden we onze trots naar de camping in het dorp. Voor een appel en een ei reserveerden we een plekje tot de zomer. We genoten van een heerlijk voorjaar in en rondom onze eigenhandig gepimpte caravan.

De caravan is een paar dagen geleden verkocht aan een superleuk gezinnetje in België. Zij gaan er dit jaar mee op vakantie naar Spanje. De caravan was te klein om met allebei onze kinderen in te verblijven. Dat wisten we. We hadden ‘m bewust gekocht voor het voorjaar. Maar ja, nu is hij dus weg. Het kriebelt alweer. Niet dat ik slapen in een caravan zo leuk vind, maar er een opknappen dus wel. En ik weet na de eerste keer alweer zoveel dingen die ik bij een tweede anders en beter zou doen. Ik kijk stiekem in de winkelruiten al naar kleuren verf en behang. ‘De volgende wordt blauw,’ besloot mijn zoontje onlangs eigenhandig.

Lees ook: Deze 9 dingen zijn online echt goedkoper

Het is een luxe. Dat realiseer ik me. Dat ik dit soort dingen kan doen in een van de drukste tijden van het menselijk leven, namelijk wanneer je kleine kinderen hebt. Ook bij minder werken, zoals wij kunnen doen, blijft het druk. Dat is nu eenmaal zo. Toch hebben wij het gevoel dat we meer lucht hebben gekregen. Bijvoorbeeld om die gekke, spontane plannen die soms in je hoofd oppoppen ook uit te voeren. Zoals een caravan op Marktplaats kopen en opknappen. Gewoon omdat dat soort dingen het leven zoveel leuker maken.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!