Maak een financieel vision board en bereik je doelen

Ooit gehoord van een vision board? Dit is een collage van afbeeldingen, quotes en ideeën waar jij naartoe wilt werken. Het kan je enorm helpen bij het behalen van financiele doelen.

Een vision board is een geweldige manier om je dromen scherp te houden. Hang ‘m op in huis en je wordt elke dag geconfronteerd met je doelen. Dat helpt weer om het sparen voor dat doel vol te houden.

Ik vertel je in 5 stappen hoe je een vision board maakt én hoe deze je gaat helpen bij het behalen van je financiële doelen.

Stap 1

Maak de collage. Pak je schaar, lijm, tijdschriften en groot verfdoek of poster erbij en ga aan de slag. Waar droom je van? Het hoeft op dit vision board niet allemaal om financiën te gaan. Al zul je merken dat veel dromen wel een financiële kant hebben. Die droomreis kun je bijvoorbeeld alleen maken wanneer je genoeg spaargeld hebt. Je kunt ervoor kiezen om een vision board te maken rondom één specifiek doel, bijvoorbeeld een droomreis. Je kunt ook een algemener board maken, met hoe je zou willen dat je leven is. Misschien met plaatjes van mooie reisbestemmingen maar ook plaatjes die rust en balans uitstralen, als dat iets is waar je naar verlangt. Neem ook eens een kijkje op Pinterest voor de meest prachtige plaatjes. Knip vooral ook woorden uit of print deze vanaf je computer. Denk hierbij aan termen zoals ‘vrijheid’, ‘onafhankelijkheid’, ‘paradijs’, ‘balans’ of iets in de richting waar jij naartoe wilt werken. Zorg dat het bord je inspireert en je dromen ook echt representeert.

Stap 2

Maak het concreet. Schrijf op het bord bedragen die je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Bijvoorbeeld het bedrag dat je minimaal bij elkaar moet sparen voor die reis. Of hoeveel geld je nodig hebt om eerder met pensioen te kunnen, als dat je doel is. Zo combineer je inspiratie op je vision board met de praktische stappen die je moet zetten om dat doel te bereiken. Je kunt op je vision board ook een lijn opnemen met vakjes, die inkleurt naarmate je dichter bij je doel komt. Ieder vakje staat bijvoorbeeld voor € 100. Door die praktische en inspirerende beelden met elkaar te mengen, is dit een perfect vision board om je te blijven motiveren.

Stap 3

Zet het in het zicht. Je vision board moet een plek krijgen in je huis of bijvoorbeeld op je kantoor waar je deze vaak kunt zien. De was-zolder is misschien niet zo’n goede plek als je daar maar één keer per week komt. Hang deze bijvoorbeeld in de gang of in de woonkamer. Steeds wanneer je binnenkomt of langsloopt zal je geconfronteerd worden met je doelstellingen, op de meest positieve manier.

Stap 4

Wees geduldig en laat het zijn werk doen. Helaas is het niet zo dat wanneer je je doelen verwerkt hebt in een vision board, ze binnen een dag waarheid zijn. Dat vraagt geduld, hard werken en een positieve instelling. Het board is gemaakt om ervoor te zorgen dat je, ook op dagen dat je niet zo positief ingesteld bent, herinnerd wordt aan waarom je hier ook alweer zo hard voor werkt. Je onderbewuste gaat ermee aan de slag, ook wanneer jij er niet zo mee bezig bent in je hoofd. 

Stap 5

Evalueer erop los. Het is goed om je vision board te blijven updaten. Past het nog bij je? Geeft het je nog genoeg motivatie en inspiratie? Zijn je doelen al behaald? Of zijn ze inmiddels veranderd? Als je uitgekeken bent op je vision board maak je gewoon een nieuwe. Dat is meteen een mooie manier om je motivatie weer een extra boost te geven!

Maak een foto

Tag je @Porterenee.nl op Instagram als je geïnspireerd bent en er eentje gemaakt hebt? Succes!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!