Lieve niet-overstapper, je laat misschien wel €1.000,- per jaar liggen

Deze maand kun je overstappen van zorgverzekering. Waarom niet gelijk alles oversluiten? Iedere jaar overstappen is een cadeautje voor jezelf én je spaarpot. Ik hou dankzij overstappen €1.000 euro per jaar extra over. Deze brief is een ultieme poging om niet-overstappers over de streep te krijgen.

Door Janke Verhagen

Lieve niet-overstapper. Ooit was ik ook zoals jij. Een niet-overstapper. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je zit toch goed bij je huidige leveranciers? Elke maand betaal je voor een dienst of een service en die krijg je dan ook. Kat in het bakkie. Niks meer aan doen. Toch?

Maar wat als je daar nou minder voor zou kunnen betalen? Ja, ik weet echt wel dat jij ook weet dat het goedkoper kan. Maar ja, dan moet je alles uitzoeken. Dan moet je met je rekenmachine achter je computer gaan zitten. Je moet alle prijzen opzoeken. Je moet je eigen wensen duidelijk hebben. En dan moet je ook nog gaan vergelijken. Pfffff. Het idee alleen al. Vermoeiend. En gedoe. Liever Netflixen dan maar..

Lees ook: Zo wist ik € 500,- van mijn vaste lasten af te besparen.

Ik snap jou helemaal, lieve niet-overstapper. Er zijn zoveel andere leukere dingen om te doen. Met je kind naar de speeltuin. Een boek lezen. Koffie drinken met een vriend of vriendin. Er is altijd iets te doen dat leuker is. Ik snap je. Zelfs stofzuigen is vaak aantrekkelijker dan al dat uitzoekwerk. Dus stellen we het maar weer uit. Volgende week! Volgende week ga ik het echt allemaal uitzoeken. Echt. Beloofd.

En dan gaat die week voorbij. En nog een week. En zo zijn er ineens maanden voorbij. En is er weer niet overgestapt. Maar ja. Je diensten worden nog steeds geleverd. Je krijgt nog steeds dat waarvoor je betaalt. Geen probleem dus. Zou je denken. Dus wat is het probleem nou eigenlijk?

Dat je je geld weggooit!

Het probleem is dat je iedere maand geld weggooit. Geld dat nooit meer terugkomt. Geld dat je zo uit het raam kiepert. Geld waar je leverancier overigens wel blij mee is. Ik zou er als leverancier ook dolgelukkig mee zijn. “Daar heb je weer zo’n niet-overstapper die onze kas blijft spekken.” Ik denk er in gedachten een klein heksenlachje bij.

Wat als ik je vertel dat overstappen een fluitje van een cent is. Dat overstappen geen uren, of zelfs dagen kost. Dat je niet zelf alle aanbieders langs hoeft te gaan voor een goede vergelijking. Dat je binnen twee uur zo €1.000,- per jaar kunt besparen. Dat deed ik, toen ik er na veel uitstellen eindelijk voor ging zitten. Dan heb je dus eigenlijk geen excuus meer. Behalve je eigen luiheid. Eigenlijk ‘verdien’ je met twee uurtje werk meer dan je ooit met werken hebt gedaan. Ik weet niet hoe het met jouw uurtarief is, maar dat van mij ligt een stuk lager dan €500,- per uur.

Lees ook: Ik verdien veel meer dan mijn man.

Het is dus heel simpel. Niet overstappen is vanaf nu geen optie meer. Je wilt toch zeker niet € 1.000,- per jaar weggooien? Want dat is wat je dan eigenlijk doet. En dat kun je jezelf niet aandoen. Of je partner of je gezin. Vind ik. En lieve niet-overstapper, als ík het kan. Dan kan jij het zeker. Zeker als we je een beetje helpen.

Tijdens de PorteRenee overstapweken laten we je zien op welke diensten je kunt besparen door over te stappen. En we leggen ook uit hoe je dat snel en efficiënt doet. Geen urenlange zoektocht naar aanbiedingen. Geen ingewikkelde Excel-bestanden. Geen vierkante ogen van alle uren die je naar je beeldscherm staart. Maar gewoon duidelijkheid. Houden we van. Jij toch ook?OP WEG NAAR EEN RIJK(ER) LEVEN

Bestel ‘m hier

101 beste geldtips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven


Dus lieve niet-overstapper, doe je mee? Zeg je ja tegen overstappen? Ja tegen lagere maandlasten? Ja tegen geen onzinnig geld meer uit het raam gooien? Mooi! Dan kun je twee dingen doen. Je blijft nog meelezen de komende week (sowieso een goed idee) of je gaat nu alvast kijken voor een nieuwe zorgverzekering. En gelijk ook kijken bij PriceWise of je kunt besparen op energie, internet, TV, wa-verzekering, je autoverzekering en zo meer. Kijk eens wat jij op jaarbasis over kunt houden en wat je met dat geld anders zou kunnen doen. Het geld dat ik heb bespaard door toch over te stappen, gebruik ik om te sparen voor een vouwwagen. Ik kan niet wachten op het eerste tripje.

Waar ga jij je besparingen voor gebruiken?

Liefs,

Janke

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!