lage lasten lekker leven - porterenee

Hoe lekker zou het zijn om lagere lasten te hebben? En meer geld over te houden voor leuke dingen? Wij helpen je hierbij met dit stappenplan. Stap voor stap werk jij naar een lekker leven met lagere lasten!

Begin bij ‘Stap 1’ en klik op het plusje om alle tips te lezen die jou gaan helpen.

VOLG HIER HET STAPPENPLAN 👇

Alles wat je bespaart, kan naar je spaarrekening. Maar hoeveel rente krijg jij daar eigenlijk?

Grootbanken weigeren de laatste tijd de rente te verhogen. Soms kun je elders zelfs het dubbele krijgen!

We hebben gratis spaarrekeningen met een goede rente voor je op een rij gezet. Ook plozen we de voorwaarden voor je uit.

Ontdek hier waar je meer spaarrente krijgt.

4 TIPS om FLINK te besparen op je telefoonabonnement

📱 Go Sim Only
In de meeste gevallen is een Sim Only-abonnement het goedkoopst. Dat betekent dat je alleen betaalt voor je belminuten en databundel en niet voor je telefoon. Die koop je dus los en betaal je uit eigen zak.

Neem je je telefoon mee in je abonnement? Dan betaal je daar eigenlijk altijd meer voor, dan hij los kost. Er staat niet voor niets bij: geld lenen kost geld. Dus heb je een telefoon die nog wel even mee kan? Sluit dan je abonnement vooral – zodra dat kan – over naar een Sim Only-abonnement.

📱 Check je verbruik

Je hebt ooit een abonnement afgesloten voor een bepaald aantal belminuten of bepaalde hoeveelheid data. Maar past die hoeveelheid wel bij je? In de online omgeving van jouw provider kun je precies je verbruik zien. Hou je elke maand over? Dan kun je je abonnement naar beneden bijstellen, wat geld bespaart! Maar check vooral ook tip 3 eerst even.


📱 Vergelijk: het kan veel schelen

Overstappen vinden we vaak spannend, maar het stelt bij een telefoonabonnement niks voor. Je kunt gewoon je telefoonnummer meenemen en blijft bereikbaar. Dus voordat je je huidige abonnement aanpast, check vooral of je elders goedkoper uit bent. Mobiel.nl is een vergelijkingswebsite die zich helemaal focust op telefoonabonnementen. Vergelijk! En bespaar jezelf een hoop geld.


📱 Maak slim gebruik van offline functies

Wist je dat je veel dingen ook offline kan doen? In Netflix kun je series downloaden en daarna offline kijken. In Spotify kun je je favoriete muziek in je bibliotheek downloaden, waardoor je het offline kunt luisteren. Dat scheelt flink in verbruik buitenshuis. Misschien kun je daardoor naar een goedkoper abonnement.

Duik er vooral in, vergelijk en bespaar jezelf (maandelijks) geld.

We duiken in je energierekening. Want daar kun je tegenwoordig weer véél geld op besparen.

Vergelijken is dé manier.

In dit artikel helpen we je stap voor stap door de vergelijking heen. Inclusief uitleg en screenshots.

Alles om je te helpen, naar een voordeliger energiecontract.

Vastzetten of niet!?
Lange tijd kon je geen vast contract krijgen. Nu weer wel. Maar is daarvoor kiezen slim? 


De redenen dat wij zelf voor een vast contract kozen zijn:

  1. Duidelijkheid over wat je betaalt, de komende tijd.

  2. Er is veel onrust in de wereld. Als de prijzen daardoor stijgen, zijn wij blij met vaste prijzen.

Succes met vergelijken!
Doe het nou, het kan honderden euro’s per jaar schelen!

Hoeveel betaal jij voor internet en tv? Veel mensen betalen véél te véél.

5 TIPS OM DIE KOSTEN TE VERLAGEN

🛜 Betaal niet voor traag internet

Misschien nam je een duur internetabonnement om traag internet te voorkomen. Of ging je naar een duurder pakket vanwege langzaam internet. Dat is niet altijd nodig. Doe eerst een speedtest online en ontdek of je wel de snelheid krijgt waar je voor betaalt.

🖱️ Vergelijk providers
Hoe duur is jouw provider eigenlijk in vergelijking met andere providers? Je ontdekt het supersnel door gebruik te maken van een vergelijker. Daar zitten namelijk flinke verschillen in.

🤔 Kies niet altijd alles-in-1

Veel mensen hebben een alles-in-een-pakket. Dat klinkt lekker goedkoop, maar dat hoeft het niet te zijn. Check eens wat de diensten los kosten, dat doe je gewoon weer via deze vergelijker. Blijkt een alles-in-een-pakket toch voordeliger? Vergelijk ook het alles-in-een-pakket eens met dat van concurrenten. En neem de volgende tips gelijk even mee.

 

📺 Is je tv-abonnement wel nodig?

Kijk jij alleen maar Videoland en Netflix? Waarom heb je dan nog een ouderwets televisieabonnement? Check hoeveel geld het zou schelen als je dat opzegt. Alles van de NPO kun je gratis streamen naar je tv via de NPO-app en RTL-kanalen kijk je via Videoland. Wij hebben al jaren geen tv-abonnement meer en kijken toch leuke series, films en actualiteiten. Gewoon via internet op onze tv.

⚽️ Alleen sportzenders als je vaak kijkt

Heb jij een uitgebreid tv-pakket alleen om Formule1 of voetbal te kunnen kijken? Ben je fanatiek kijker, dan is het het geld misschien waard. Maar als er amper naar gekeken wordt, is dat wel héél makkelijk besparen. Opzeggen maar!

Ik snap het: verzekeringen vergelijken vind je een crime. Maar, niet afhaken nu, want juist hier valt zoveel geld te besparen.

Ik neem je er in 5 stappen doorheen. Doe je mee?

Stap 1: Wat heb je nu lopen?
Om te beginnen moet je weten wat je nu allemaal aan verzekeringen hebt lopen. Zet ze op een rij in een boekje of in een Excel-bestand. Misschien ontdek je meteen al dubbele dekkingen of zelfs compleet dubbele verzekeringen.

Stap 2: Wat wil je houden?
Nu maak je een nieuwe lijst. Met wat je écht wilt verzekeren. Welke risico’s zijn groot genoeg voor jou, om met een verzekering af te dekken? Wees kritisch! Want als je spaargeld hebt, hoef je je niet tegen ieder risico te verzekeren.

Stap 3: Apart of samen?
We gaan nu vergelijken op twee manieren.

  1. We gaan naar een vergelijker, wij vinden Pricewise fijn, en vergelijken alle losse verzekeringen die je wilt hebben. Dus bijvoorbeeld: apart inboedelverzekering en apart je opstalverzekering. Zoek de goedkoopste én beste opties en tel de kosten bij elkaar op.

  2. Nu gaan we deze verzekeringen vergelijken als pakket. En ontdekken: is het misschien gunstiger om het allemaal in één pakket af te sluiten? Ook je autoverzekering kan hier dan bij. Overzichtelijker is het sowieso, en vaak krijg je bij afname van een compleet pakket ook korting. Leg de totaalprijzen naast elkaar en zie wat voordeliger is. 

Stap 4: Is dit een optie voor je?
Wij stapten een paar jaar geleden over naar Deck. Dat is een verzekeringspartij met bijzonder lage premies, omdat ze met een verhoogd eigen risico werken. Je kunt kiezen uit een eigen risico van € 500, € 750 of € 1.000. Wij kozen – omdat we genoeg spaargeld hebben – voor het laatste en bespaarden zo’n 60% op onze verzekeringspremie. Ook belangrijk: de service is top! 

Benieuwd hoeveel jij bij Deck kunt besparen op je verzekeringen? Maak hier een proefberekening voor je premie.

 

Stap 5: Check, dubbelcheck
Wat je keuze ook is, check altijd de voorwaarden goed. Heb je daar na het doorlezen nog vragen over? Bel dan de klantenservice van de verzekeraar die je overweegt. Dan heb je meteen een beeld van hoe goed de service is.

Ga ervoor. Verzekeringen zijn SAAI, maar er valt veel op te besparen. Net als op de abonnementen die we morgen doornemen!

Wist je dat de gemiddelde Nederlander veertien abonnementen heeft lopen? 

(Bron: Nibud)

  • Hoeveel heb jij er eigenlijk? 

  • Wat kosten ze je?

  • En kan dat goedkoper?

OPDRACHT: Zet al je abonnementen op een rij. Pak je afschrijvingen erbij en loop ze door. Op deze manier vind je alle abonnementen.

Ga bij al die abonnementen na of je ze het geld waard vindt. En check of het misschien goedkoper kan, door te vergelijken of over te stappen naar een concurrent of naar een goedkopere versie van het abonnement. 

TIP: Controleer ook of je abonnementen hebt lopen via de app-store op je telefoon. Die kun je daar heel makkelijk opzeggen.

Abonnementen zijn tegenwoordig vaak per maand opzegbaar, dus als je hier fanatiek mee aan de slag gaat, kun je zo € 50 per maand besparen. 

Niet afhaken, nu. Ook hier kun je veel geld op besparen. Ik leg je uit hoe.

Wist je dat.. vrouwen gemiddeld 40% minder pensioen opbouwen dan mannen? Onder andere, omdat ze vaker parttime werken of (een periode) niet werken.

Wist je dat.. je precies kunt zien hoe het met jouw pensioen staat? Log in met je DigiD op mijnpensioenoverzicht.nl en je ontdekt het.

Wist je dat… je (onder bepaalde voorwaarden) een deel van wat je (zelf) apart zet voor je pensioen, terug kan krijgen via de belasting?

Een van de voorwaarden is dat je jaarruimte hebt. Dat heb je vaak als je in het verleden niet genoeg pensioen hebt opgebouwd. Wat jaarruimte nou precies is en hoe het werkt, lees je in dit artikel. Het is even taaie kost, maar het kan je duizenden euro’s besparen.
Of en hoeveel jaarruimte jij hebt, bereken je gemakkelijk via deze speciale calculator van Brand New Day. Dus als je iets doet vandaag: lees dit!

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop