Geldhoroscoop: hoe wordt jouw financiële week?


Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om meer te sparen of juist eens wat meer uit te geven? Wat is slim om te doen komende week en wat niet? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 12 februari – vrijdag 18 februari 2022

♈ RAM

21 maart – 19 april

Er is sprake van achterstallige rekeningen, maar niet elke nota is even belangrijk. Althans, niet nu direct. Bekijk goed welke als eerste prioriteit heeft en welke je direct zonder problemen kunt betalen. Lukt het allemaal toch net niet, vraag dan liever een betalingsregeling aan, voor er aanmaningen of boetes op de mat vallen. Beter voorkomen dan genezen. Jezelf een slag in de rondte werken ten koste van je broodnodige ontspanning of nachtrust is niet de oplossing.

♉ STIER

20 april – 20 mei

Impulsaankoop alert! Zie je iets wat je leuk vindt, maar wat eigenlijk te duur is? Slaap er een paar nachtjes over. Als je het item dan nóg zo onweerstaanbaar vindt is het misschien nog niet heel verstandig om het aan te schaffen, maar dan weet je in elk geval dat het geen opwelling is geweest. Rond het weekend zijn de geldsterren je gunstig gezind en kun je een kansje wagen in de loterij. Let wel: één kansje. Overdrijf het vooral niet.

♊ TWEELINGEN

21 mei – 20 juni

Alles waarbij je een aanbetaling moet doen is af te raden. Grote kans dat de reservering wordt afgezegd, de aankoop niet door kan gaan of er een andere kink in de kabel komt waardoor je je geld kwijt bent. Ook voor het doen van grote aankopen is het nu een minder geschikt moment. Meestal heb je een vlotte babbel waar je redelijk veel mee voor elkaar krijgt, maar op dit moment trek je bij onderhandelingen aan het kortste eind.

♋ KREEFT

21 juni – 22 juli

Je werkt je zo uit de naad dat er meer aandacht gaat naar je werk dan naar je financiën. Als je zo druk bent dat je geen tijd hebt om je zuurverdiende geld uit te geven kan dit goed uitpakken. Aan de andere kant kan het ook zijn dat je juist te makkelijk geld uitgeeft. Denk hierbij aan afhaal of bezorgmaaltijden, dure kleding, accessoires, parfum of kostbare decoratie voor je huis, gewoon omdat je vindt dat je dat hebt verdiend.  

♌ LEEUW

23 juli – 22 augustus

Een financiële meevaller ligt in het verschiet. Mogelijk ontvang je deze op vrijdag, net voor het weekend. Aan jou de keuze om het bedrag direct te spenderen of het nog even weg te zetten voor iets dat je écht graag wilt hebben. Als je al van plan was om je werkgever om opslag te vragen of als zelfstandige nieuwe opdrachten binnen te hengelen is dit helaas niet jouw week. Gesprekken over financiën lopen uit op niks. En dat is behoorlijk weinig.

♍ MAAGD

23 augustus – 22 september

Geld lenen aan een vriend of vriendin gaat een langslepende kwestie worden waar je helemaal niet op zit te wachten. Ook al zijn de bedoelingen goed, hij of zij zal steeds weer opnieuw tegenslag ervaren waardoor het geleende geld ook steeds niet kan worden terugbetaald. Budgetteren gaat je zelf ook iets minder goed af momenteel. Lekkere dingen, mooie dingen, onnodige dingen, juist omdat je voldoende te besteden hebt geef je het net iets te makkelijk uit.

♎ WEEGSCHAAL

23 september – 22 oktober

Dit is een goed moment om openstaande leningen af te betalen. De keuze of je dit in etappes doet of in een keer, is geheel aan jou. Houd hierbij wel rekening met de rente die je betaalt, die is meer dan je denkt. Als je een relatie hebt kan er deze week onenigheid ontstaan over de manier van geld uitgeven. Boodschappen, maar ook hobby, sport of andere kostenposten die de één wel en de ander geen doorn in het oog zijn passeren de revue.

♏ SCHORPIOEN

23 oktober – 21 november

Veranderingen in je werk brengen ook veranderingen in je inkomsten met zich mee. Zeg alleen ‘ja’ tegen nieuwe opdrachten of voorstellen als je er ook echt helemaal achter staat. Meer verdienen is leuk, maar niet als je jezelf er elke dag met frisse tegenzin naartoe moet slepen. Verder zit er een feestje in de planning waarvoor je diep in de buidel moet tasten. Geeft niets, je kijkt ernaar uit en hebt het ervoor over.

♐ BOOGSCHUTTER

22 november – 21 december

Bekijk even goed voor jezelf of je genoeg verdient voor wat je allemaal doet. Ook als je als ZZP-er werkt of freelancer bent is het verstandig om nog eens goed de balans voor jezelf op te maken. ‘Dingetjes tussendoor’ kosten je zomaar meer tijd en dus ook meer geld dan je misschien denkt. Een reservering wordt afgezegd of een vakantie wordt geannuleerd. Nu maar hopen dat deze grap je niet al teveel gaat kosten.  

♑ STEENBOK

22 december – 19 januari

Achterstallige betalingen waar je al een poosje op zat te wachten heb je inmiddels ontvangen, maar dat wil niet zeggen dat alles nu van een leien dakje gaat. Gedoe op het werk kost je veel energie waardoor je je minder kunt concentreren op je werkzaamheden én je financiën. Een foutje glipt er nu zo tussendoor. Waak ervoor dat je tijdens het doen van betalingen geen getallen verwisselt of andere vergissingen maakt.

♒ WATERMAN

20 januari – 18 februari

De financiële meevaller die je kort geleden hebt gekregen heb je mogelijk al uitgegeven. Op zich geen probleem, maar het duurt wel weer even voor je weer een leuk mazzeltje in ontvangst kunt nemen dus wees wat zuinig(er) met het oog op je uitgaven. Wellicht verwacht je een leuk aanbod op korte termijn, maar dit zal helaas weinig tot niets opbrengen, reken er dus niet al teveel op. De meeste winst valt nu te behalen met een overzichtelijke administratie in een handig kasboek.

♓ VISSEN

19 februari – 20 maart

Gesprekken in de privésfeer over geld draaien nu vooral uit op ruzie en jij-bakkerij. Je kunt een dergelijke discussie dus beter even uitstellen. Als dit überhaupt mogelijk is, want hoe stel je een dergelijke conversatie uit als het volgens jou op bepaalde punten echt de spuigaten uitloopt? Wees creatief! Na een stressvolle periode waarin er minder werk voor je was, trekt dit nu langzaam weer bij; een fijne ontwikkeling die niet alleen jouw baan, maar ook je inkomen veilig stelt.


Nathalie Kriek is astroloog en tekstschrijver bij Open Kaart Producties 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!