Veel geld naar horeca: zo minder je

Horeca. Ik ben er gek op maar zit veel minder vaak in een restaurant dan vroeger. Het werd een paar jaar geleden echt te dol. Elke week twee keer uit eten vond ik teveel. Dus besloot ik dat het minder moest. Corona maakte het afkicken makkelijker maar ook de volgende dingen hielpen:⁠

1. Ik zorgde dat er altijd genoeg gezond en lekker eten in mijn eigen huis op voorraad was. Daarvoor hoefde ik dus niet uit eten.⁠

2. Ik legde meteen een voorraadje makkelijke maaltijd aan. Voor als ik gewoon geen zin had om te koken. Uit eten omdat je geen puf heeft voor pannen op het fornuis vond ik een suffe reden en zonde van mijn geld.⁠

3. Ik sprak met mezelf af dat ik niet meer uit eten zou gaan zonder dat ik dat vooraf gepland had. Zo kon ik me erop verheugen en was het niet langer een soort impulsaankoop. Dat werkt top en maakt horeca – wanneer ik er wel heen ga – nog leuker.⁠

4. Helpt het allemaal niks bij jou? Open dan je bankieren-app eens en zoek op hoeveel je het laatste jaar uit hebt gegeven aan horeca in totaal. Als je geregeld in restaurants zit, schrik je je rot. Misschien is zo’n sommetje nodig om de knop om te krijgen.⁠

Besparen op horeca betekent niet dat er niks meer mag. Helemaal niet. Ik ben er veel te dol op. Maar horeca wordt nóg leuker wanneer je niet aan het einde van de maand steeds baalt van wat het gekost heeft. Bewuster dus en daardoor uiteindelijk zelfs meer genieten.⁠

Is horeca voor jou ook verleidelijk of juist niet? ⁠Laat het weten in de comments op Instagram.

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.

Meer van dit soort verhalen lezen? Like ons op Facebook!