Geen kritiek is ook geen vooruitgang

Gisteren ging ik er al even los op in de stories. Dat mensen  zoveel meningen hebben. Ook wanneer je financiële doelen stelt of andere mooie plannen maakt voor je leven. Het verdrietige is dat ik via de dm zoveel contact heb met mensen die zich daardoor tegen laten houden of er in ieder geval onzeker van worden. Zo zonde.

 

In een boek dat ik nu lees staat de quote: “If you fear to be criticized, say nothing, do nothing, be nothing.” Vertaald: Als je bang bent voor kritiek, zeg dan niks, doe niks en wees niks. Oftewel: maak niks van je leven, dan zal niemand een oordeel over je hebben. Als je dat wel wilt (iets van je leven maken) dan zul je met die kritiek om moeten leren gaan. Als je het jouw plannen laat verpesten, zul je nooit bereiken wat je graag wilt.

 

Wij hebben al zo vaak kritiek gekregen, ook van dichtbij. Toen we kort na het kopen van een huis alweer gingen verhuizen, toen we voor onszelf begonnen, toen we met PorteRenee startte, toen we 100.000 euro probeerden te sparen, toen we een recreatie-appartement kochten, zelfs toen we een relatie met elkaar kregen.

 

Je moet echt de kracht in jezelf vinden om voor je eigen beslissingen te staan én te gaan. Dat wilde ik op deze mooie dag toch nog één keer zeggen. Ik wens voor jou dat je lekker je schouders op gaat halen over de meningen van anderen. Dat maakt het leven zoveel fijner!

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.


BESTEL ALVAST: DE NIEUWE MONEY PLANNER
  • Bestel hier en ontvang de Money Planner direct op de deurmat zodra die gedrukt is
  • Je krijgt ook 12 motiverende podcasts bij het boek
  • Én de gratis begeleidende cursus die je alleen bij de eerste druk krijgt