Elke maand geld in het potje van de kids

Uiteindelijk doen we het (financieel verstandig zijn enzo) ook voor een groot deel voor hun. Onze twee boys. Nu nog 4 en 7 jaar en vooral bezig met Pokémon kaarten ruilen, maar straks worden ze studenten en woningzoekers en misschien wel vaders.

 

Mijn ouders hebben altijd hard gewerkt maar financieel was het niet altijd stabiel. Zo ging het bedrijf van mijn vader failliet toen ik net studeerde, waardoor ik per direct afscheid moest nemen van kleedgeld en collegegeld.

 

Geen drama. Er zijn veel schrijnendere verhalen. Ik leende, betaalde mijn eigen opleiding, werkte ernaast, loste de boel zo snel mogelijk weer af en leerde financieel al jong om op mijn eigen benen te staan.

 

Toch lijkt het me heerlijk om er straks ook financieel voor deze mannetjes te kunnen zijn. Ik hoef ze niet te verwennen, maar een schuldenvrije start in hun leven zou geweldig zijn.

 

Daar leggen we elke maand geld voor in. 100 euro op een beleggingsrekening bij @meesmanindexbeleggen. Dat wordt automatisch afgeschreven en belegd. Dat voelt goed en gaat ook qua rendement heel goed so far.

 

We hebben nog even om te sparen. GELUKKIG! Het idee dat deze ventjes 18 jaar zouden zijn, benauwt me nog veel te veel. Groei maar niet te snel. Niet alleen omdat hun geldpotje nog wat moet groeien, ook omdat wij er nog echt niet aan toe zijn om afscheid te nemen van kleine jongens.

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.

Meer van dit soort verhalen lezen? Like ons op Facebook!