Eigen kippen? Lekker goedkope eitjes!

Dit is onze kip Witje. Ze heeft momenteel wat last van de herfst-blues. Op donkere, regenachtige dagen blijft ze lekker de hele dag in haar nachthok zitten. Eten en drinken hoeft dan ook niet zo.

 

Dus geven we haar een beetje extra aandacht. Uit de hand eten vindt ze namelijk wel weer fijn. En als we dat doen, wil ze ook nog wel uit haar hok komen om even door te tuin te banjeren.

 

Als mensen horen dat we kippen hebben, zeggen ze vaak: “Oh, gratis eitjes!” Dat dacht ik voordat ze er waren ook. Die eitjes zijn er natuurlijk, maar ik denk dat ik onder de streep meer kwijt ben aan voer, verzorging etc, dan dat eitjes in de winkel kosten.

 

Wel fijn om te weten dat de eieren die we eten zo biologisch zijn als maar kan. Witje loopt namelijk (op de dagen dat ze dat wil) als een optimale vrije uitloop-kip rond. Ze pikt lekker wormpjes tussen de planten. Niet perse goedkoper dus, haar eieren, maar wel eitjes met een goed gevoel. En dat is ook wat waard.

 

(Wist je trouwens dat kippen hun eigen eieren, inclusief schaal, ook lekker vinden? Af en toe krijgt ze dus een eigen eitje terug.)

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.