Een zwembad in de tuin: en andere materiële wensen die tegenvallen

Een huis met een zwembad. We mochten er afgelopen weken even van genieten. En met dat heerlijke weer in Spanje was het een cadeautje. Vroeger had ik een klasgenootje met een zwembad in de tuin bij hun villa. Ik vond dat zo bijzonder, en dat was het natuurlijk ook. Elke keer wanneer we afspraken om te spelen, hoopte ik dat we bij hem gingen zwemmen. Maar het zwembad was altijd afgedekt. Want ja, veel te koud natuurlijk.

Een zwembad is een mooi voorbeeld van iets wat geweldig lijkt en echt #goals. Een zwembad in je achtertuin, dan heb je het gemaakt hoor. Maar de werkelijkheid is toch wat minder rooskleurig. Je moet dat ding schoonhouden, het kost een hoop geld en dan nog is het in Nederland 340 dagen per jaar te koud om te zwemmen.

Daarom houden wij het lekker bij onze Jacuzzi, die we eens in de paar dagen lekker verwarmen. Voelt net zo rijk, kost minder en je houdt nog wat tuin over ook. Ik denk dat iedereen materiële wensen heeft die in werkelijkheid minder geweldig zijn dan ze denken. Zo droomde ik altijd van een vrijstaand huis. Ik dacht: als ik zo woon, dan heb ik het gemaakt. Inmiddels zie ik dat het weinig aan je leven verandert. Nou ja, behalve dat je waarschijnlijk een hoge hypotheek hebt en geen directe buren meer. Deel vooral jouw materiële dromen in de comments. Daar is helemaal niks mis mee. Zo droomt Kasper nog altijd van een huisje op Ibiza en ik? Doe mij maar een eigen kantoor in de achtertuin.

 

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.