Dit boekje was het begin van zoveel moois

Het boekje op deze foto is bijzonder voor mij. Het was het eerste kasboekje dat ik ooit bijhield. Ik kocht het jaren geleden bij de Bijenkorf, wat toen nog een redelijk betaalbare winkel was voor gewone mensen zoals ik. Ik kampte op dat moment met een flinke schuld op mijn koophuis.

Door de kredietcrisis waren woningprijzen als een pudding in elkaar gezakt. Zo ook de prijs van mijn stekkie. Mijn relatie was voorbij en ik wilde weg uit zijn stad. Dus stond het te koop en ik wist: er komt nogal een afrekening aan. Dus toen ik dit boekje zag liggen, griste ik ‘m mee. Ik had het toen niet door, maar het veranderde mijn leven compleet. Niet alleen loste ik mijn schuld van zo’n 40.000 euro af, ook begon ik met sparen, aflossen van mijn hypotheek, beleggen. Daarna begon ik een bedrijf dat helemaal draaide om persoonlijke financiën en vond daarin echt mijn roeping.

Dit boekje was de allereerste stap van alles wat daarna volgde. Financieel inzicht creëren is voor veel meer mensen een eerste stap naar mooie dingen. Dat kan het ook voor jou zijn. Mensen willen het vaak overslaan, want een kasboekje bijhouden is niet echt sexy. Maar het is de basis van alles wat je daarna wilt doen, van alle dromen die je wilt realiseren. Skip het niet en ga ervoor. Het geeft niet alleen veel rust, in je leven, werk, gezin, relatie, maar het creëert ook mogelijkheden. Daar plukken wij nu elke dag de vruchten van en dat gun ik iedereen!

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.


BESTEL ALVAST: DE NIEUWE MONEY PLANNER
  • Bestel hier en ontvang de Money Planner direct op de deurmat zodra die gedrukt is
  • Je krijgt ook 12 motiverende podcasts bij het boek
  • Én de gratis begeleidende cursus die je alleen bij de eerste druk krijgt