Budget boodschappen doe je ook bij de Albert Heijn

Budget boodschappen doen bij de Appie? Ja, dat kan heus wel. Ik ben groot fan van het huismerk van Albert Heijn. Dat is voornamelijk wat er in mijn karretje belandt wanneer ik daar boodschappen doe.

In het dorp waar ik woon, is het aanbod aan supermarkten behoorlijk. We hebben Hoogvliet, Jumbo, Aldi, Albert Heijn, Dirk van den Broek. Voor de Lidl moet ik helaas een dorp verder en dat komt niet altijd uit. Dus doe ik vooral boodschappen bij Aldi en Albert Heijn.

Natuurlijk scheelt het geld. Bij de Aldi ben ik wat goedkoper uit. Dat komt niet perse (alleen) doordat sommige B-merken goedkoper zijn, maar vooral doordat de keuze minder groot is. Op zich heeft de Aldi alles wat ik nodig heb, maar die extra of specifieke dingen, hebben ze net weer niet.

Wat ze ook niet hebben, zijn al die lekkere verse producten die bij de Appie zo verleidelijk zijn. Als je jezelf ‘traint’ om die onnodige (dure) dingen te laten liggen, kun je bij de Albert Heijn ongeveer net zo goedkoop boodschappen doen als bij een budgetsupermarkt.

Janke – die voor PorteRenee schrijft – deed laatst een steekproefje. Zij was voor dezelfde weekboodschappen bij de Lidl 4 euro goedkoper uit dan bij Albert Heijn, wanneer ze zoveel mogelijk voor huismerken koos. Ging ze voor de A-merken? Dan scheelde het 20 euro. Daar zit dus het grote verschil.

Meer dan de winkel waar je voor kiest, bespaar je op je boodschappen door de manier waarop je boodschappen doet. Lijstje, weekplanning, één keer per week naar de winkel. Onze methode werkt al 10 jaar en die blijven we lekker vasthouden. Zeker nu de prijzen in supermarkten gigantisch stijgen is het echt de moeite om een manier te vinden om te besparen. (En ja, wij eten nog altijd lekker en zelfs deels biologisch.)

Wij gaan trouwens in januari de Budget Boodschappen Bootcamp weer doen. Dat doen we één keer per jaar. In die online cursus leggen we uit hoe wij boodschappen aanpakken. Je kunt je naam en mailadres nu alvast op de wachtlijst zetten zodat je er straks als eerste bij bent én een tientje korting krijgt.

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.


BESTEL ALVAST: DE NIEUWE MONEY PLANNER
  • Bestel hier en ontvang de Money Planner direct op de deurmat zodra die gedrukt is
  • Je krijgt ook 12 motiverende podcasts bij het boek
  • Én de gratis begeleidende cursus die je alleen bij de eerste druk krijgt