No Spend Weekend: waarom ook jij dit zou moeten proberen

Het weekend is Renée haar financiële valkuil. Dan gaat ze graag uit eten, naar kringloopwinkels en dingen doen met de kinderen. Maar dit weekend niet. Ze houdt een No Spend Weekend.

Ik ben geen die-hard bezuiniger. Daar geloof ik niet in. Ik hang mijn theezakje na een dag soppen, niet te drogen zodat hij weer een dagje mee kan. Het internet staat vol met dit soort vrekken-tips. Mij te veel gedoe. Ik geloof dat dat onevenredig veel tijd kost in vergelijking met wat het opbrengt en ik wil, bovendien, graag thee drinken die ergens naar smaakt.

Ik geloof wel in bewuster worden van je uitgaven. Daar valt bij de meeste mensen, en ook bij ons, echt het meeste geld te winnen. Je weet vaak zelf wel waar je zwakke punten zitten. Bij mij dus bij entertainment buiten de deur. Even een hapje eten, borrelplankje nu we er toch zijn, dat soort dingen. In verband met werk en school van onze kinderen, gebeuren dat soort dingen vooral in het weekend. Als ik enthousiast ben gaat er zo € 200 doorheen in twee dagen. Dat vind ik eigenlijk belachelijk en het ook niet waard. Dus heb ik het soms nodig om een weekend te prikken waarin we helemaal geen geld uitgeven. Om weer even te voelen dat je het ook leuk kunt hebben met elkaar zonder je pinpas te trekken.

Iets te veel gemak

Dus houden we dit weekend een No Spend Weekend. Dat betekent dat we tijdens het weekend geen geld uitgeven, behalve aan boodschappen (als die gedaan moeten worden.) Het gaat me niet eens zozeer om de bezuiniging die dat oplevert, dan wel om weer even geconfronteerd te worden met hoe makkelijk wij in het weekend geld uitgeven. Even dit, even dat. Met net iets te veel gemak.

Dus wat staat er op het programma dit weekend? Genoeg opties. Lekker naar buiten. Het bos blijft hier favoriet. Verder hebben we een huis vol speelgoed en knutselspullen dus de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Wij hebben nog genoeg boeken liggen en een taart of koekjes bakken valt hier altijd goed, al ben ik er zelf ontzettend slecht in. Hieronder onze 15 favoriete dingen om te doen tijdens een No Spend Weekend.

15 dingen die wij graag doen tijdens een No Spend Weekend

1. Naar buiten.
Zodra het kan zijn we buiten. In de tuin of lekker naar in het bos of op de kinderboerderij. Zonder appeltaart dit keer.

2. Opnieuw inrichten.
Ja, zo’n type ben ik. Ik bekijk iedere kamer en ga schuiven met meubels. 

3. Verrassingswandeling maken.
Met mijn man en/of de kids. Rechts waar we normaal links gaan en zo kom je nog eens waar je normaal niet zou komen.

4. Dansen.
Gewoon thuis in de woonkamer. Met mijn kinderen samen op het Vliegerlied of alleen op foute nummers van Whitney Houston.

5. Tent bouwen!
Favoriet van mijn kinderen. Men neme een paar stoelen, lakens erover en gegarandeerd de hele middag pret.

6. Lezen.
Dan kan ik eindelijk dat ene boek lezen waar ik al veel te lang mee wacht omdat ik er niet aan toe kom. Bijvoorbeeld deze boeken over geld.

7. Bellen.
Lekker lang bellen of Facetimen of Whatsappbellen, of hoe je het ook doet, met je zus, broer, of een vriend(in). Old school, net als vroeger. Zo gezellig!

8. Zelf popcorn maken.
Beetje olie in de pan, mais erbij en poppen maar. Beetje zout en voilà.

9. Disney-film kijken.
Hoe leuk blijft dit? Voor jezelf en je kids.

10. Opruimen.
Ja, ik word er (uiteindelijk) heel blij van. Je kledingkast uitmesten of die ene kast in de woonkamer. Muziekje aan. Ik ben er daarna nog dagenlang blij mee. Ik doe vandaag trouwens de keuken!

11. Check gratis activiteiten.
Bij ons in de buurt wordt van alles georganiseerd. Van marktjes tot feestjes. Er zijn gratis musea, er zijn kinderboerderijen. Ga dat zien.

12. Spelletjes.
Wij hebben een houten bank vol met spelletjes die te weinig daglicht zien. Mooi om te doen tijdens No Spend Weekend. En daar hoef je echt geen kinderen voor te hebben.

13. Tekenen.
Ik word er heel rustig van. Ik print een kleurplaat voor mijn kids en een voor volwassenen voor mezelf. We zitten aan de grote eettafel en kletsen wat. Ook hier weer muziek erbij, want muziek staat hier eigenlijk altijd aan. 

14. Picknicken.
Broodjes smeren, tomaatje en een komkommertje erbij, gevulde wraps. Het liefst gaan we naar een park met een groot kleed en een voetbal. Iedereen tevreden en blij en geen cent uitgegeven.

15. Ooit ga ik dit doen met mijn jongens: Geocaching.
Moeten ze nog iets groter voor worden. Je zoekt met een GPS op je telefoon naar een soort schat. Lijkt me zo tof om met je kinderen te doen. Lekker buiten, toch een soort avontuur, 

Zo zie je maar: het weekend hoéft niet duur te zijn. En zonder te spenden ook helemaal niet saai!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!