Michelle: “Ik bespaar via Vinted al 300 euro alleen aan jeans”

Michelle shopt graag tweedehands, maar is niet gek op sommige muffe tweedehandswinkels. Ze heeft de online kledingmarktplaats Vinted helemaal ontdekt en bespaart daar ook nog eens honderden euro’s per jaar mee. In deze column legt ze uit hoe ze dat doet.

Tweedehandswinkels: ik ben er dol op. Het moment dat je die supertoffe 80’s jeans ook nog eens past én je ‘m voor een appel en een ei mee kunt nemen, daar rijd ik met liefde voor naar de stad. Toch kleven er ook wat nadelen aan. De rekken hangen er vaak overvol en het aanbod is zó groot dat je het overzicht al snel kwijt bent. Het is leuk als je iets tofs vindt, maar vaak genoeg lukt het ook niet. En dan die onmiskenbare muffe geur van oude pruiken en verteerde rattenstaarten. Alleen al van het idee krijg ik spontaan een niesbui. Dat Vinted een aantal jaar geleden zijn intrede deed, was voor mij dus echt een uitkomst.

Vijftig tinten grijs

Zo’n fan als ik van shoppen ben, zo erg haat mijn vriend het. Hij is het type gezellig buiten-blijven-wachten als ik een winkeltje induik. Inmiddels heeft hij de regie over zijn kledingkast dan ook helemaal aan mij overgelaten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind shoppen voor mijn vriend leuk, maar de uitdaging is ver te zoeken. Bevalt een shirt? Dan graag in vijftig tinten grijs. Spannend? Not really. En spijkerbroeken? Altijd hetzelfde model. Al jaren kocht ik dat model standaard voor een bedrag tussen de € 100 en € 150. Tot ik me bedacht dat Vinted natuurlijk niet alleen voor mij handig is, maar ook voor hém.

Vinted spijkerbroeken scoren

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en houd ik wekelijks in de gaten of ‘zijn’ spijkerbroek er in de juiste maat op staat. Regelmatig met succes: gemiddeld geef ik nu tussen de € 20 en € 50 uit voor een spijkerbroek, afhankelijk van de staat. Dat scheelt dus gemiddeld zo’n € 75 per spijkerbroek! Vorig jaar heb ik op deze manier vier mooie (bijna) nieuwe spijkerbroeken gescoord, een besparing van toch zeker wel € 300. En mijn vriend? Die zit alleen maar hoofdschuddend naast me op de bank te lachen als ik weer beet heb.

Favoriete merken op Vinted

Ook voor mijn peuter koop ik het meeste via Vinted. Voor kinderen staat er zoveel op, dat ik eigenlijk niet meer goed begrijp waarom anderen nog zoveel betalen ‘gewoon in de winkel’. Mijn favoriete merken staan onder de snelknop, en het liefst kijk ik meteen of iemand meerdere leuke kleding verkoopt zodat ik het in één pakket kan kopen: scheelt ook weer in verzending.

Overvolle kast

Helaas vind ik kopen nog altijd leuker dan verkopen, wat maakt dat de kledingkast nog met moeite dichtgaat. En dan te bedenken dat ik twee jaar geleden deze kast liet inbouwen met het idee ik nooit ruimte te kort zou hebben, haha, wat een grap. Het wordt dus tijd om nu eens zelf de boel op te ruimen en weg te doen. Mijn plan is om in de komende 3 maanden minstens € 300 te verdienen door spullen op Vinted te verkopen. Wie doet er met mij mee?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!