Halloweenfeestje: zo blijf je binnen je budget 🕸

Een spooky Halloweenfeestje organiseren? Met deze tips van Saskia geef je niet al je geld uit aan kostuums, snoep of pompoenen. Maar blijf je lekker binnen je budget.

Halloween. In Nederland vieren we dat (nog) niet zoals in Amerika. Maar ook hier liggen elk jaar de schappen weer vol met allerlei decoraties en snoepgoed. Misschien geef je thuis een Halloweenfeestje? Of viert je kind Halloween op school? En daar hoort natuurlijk een enge vibe bij. Maar voordat je naar de winkel rent, check deze tips even. Dat scheelt je een hoop geld.

1.      Niet kopen, maar zelf maken

Zonder enge decoratie, geen Halloweenfeestje. Dat hoort erbij. Anders wordt het een kale boel. Hoe enger, hoe beter. Je kunt van alles in de winkel kopen. Maar heel veel decoraties zijn makkelijk zelf te maken. Het zal je verbazen hoeveel leuks je kunt maken van de dingen die je gewoon al in huis hebt.

Neem bijvoorbeeld een rol vuilniszakken. Knip er grote stroken van en hang ze voor je ramen. Met een beetje wind geven deze slierten je huis gelijk iets engs. Of maak met de stroken een groot spinnenweb en plak deze op je raam.

Witte ballonnen zijn makkelijk met een zwarte stift om te toveren tot spookballonnen of andere enge gezichten. Van een stuk piepschuim maak je een grafsteen voor in je tuin. En een wit laken of vitrage doet het ook altijd goed. Niet alleen om jezelf om te toveren tot spook, maar ook om je huis en/of voordeur spooky te maken.

En wat dacht je van papier maché? Met wat krantenpapier en lijm kun je van alles maken. Wij hebben op zolder bijvoorbeeld een mega grote spin liggen, die elk jaar weer naar beneden wordt gehaald.

2.      Check tweedehands kostuums

Het is superschattig om je kinderen om te toveren tot kleine pumkins, enge clowns of een superheld. Maar perfecte, pasklare kostuums zijn ook duur. Terwijl je misschien zelf wel iets kunt maken van de kleding die in de verkleedkist ligt. Of struin Marktplaats en Vinted af.

Bedenk eerst als wat jij of je kind wilt verkleden. En kijk vervolgens wat je daarvoor nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld als heks? Dan ligt er vast en zeker nog wel een oude jurk in de kast die je kunt vermaken. En hoef je alleen nog op zoek naar een heksenhoed, bezemsteel en schmink. Vergeet niet naar de tweedehands opties te kijken. Zo raap je als het ware je kostuum bij elkaar, en hoef je geen fortuin uit te geven aan een nieuwe.

Je kunt natuurlijk ook gewoon je kostuum van vorig jaar hergebruiken. Of iemand vragen die er een te leen heeft. Zo hoef je helemaal geen geld uit te geven.

3.      Vier je Halloweenfeestje wat later

Pepernoten krijg je op zes december gratis bij de kassa. Paaseitjes sla je groots in na Pasen. En de kerstkransjes liggen de dag na Kerst met 50% korting in de schappen. Voel je ‘m al aankomen? Vier je je Halloweenfeestje een week later? Grote kans dat je alle decoraties met hoge korting inslaat. Daar worden we blij van. Want wie zegt dat je Halloween op 31 oktober moet vieren? Precies, niemand. Maar wacht niet te lang, want er moet natuurlijk nog wel íets te krijgen zijn.

Je kunt natuurlijk ook alvast spullen met korting inslaan voor volgend jaar. Zo vier je Halloween op 31 oktober, maar wel mét korting!

4.      Bloeddrankjes en insecten hapjes

Vier je thuis je Halloweenfeestje? Het kost wat meer tijd en moeite, maar door zelf je hapjes en drankjes te maken bespaar je al snel. Op internet zijn super veel (makkelijke) recepten te vinden. Dit is mijn favoriet.

Bloed met vingers drankje: vul een kom met rood drinken. Dat kan van alles zijn. Cranberrysap, kersensap, wel of geen alcohol, wat je lekker vindt. De dag van tevoren vul je van die wegwerphandschoentjes met water en leg je in de vriezer. Zo krijg je ijsvingers. De ijsvingers haal je uit de handschoen en doe je erbij in de kom. En daar is je bloed met vingers-drankje.

5.      Hou het Halloweenfeestje simpel

Lekker eten en drinken, enge decoraties en mooie kostuums. Dat zijn de essentials van een Halloweenfeestje. Je hoeft niet ook nog allerlei ingewikkelde spelletjes te bedenken. Hou het simpel met bijvoorbeeld een spooktocht in je eigen buurt. In het donker naar buiten is voor kinderen vaak al scary genoeg.

Of haal een paar grote, oranje pompoenen in huis. En laat de kinderen (of volwassenen) deze uithollen. Daar ben je wel even zoet mee! Koop de pompoenen niet bij het tuincentrum, want daar betaal je meestal de hoofdprijs. Maar kijk eens rond in de buurt. Vaak kun je ze voor een paar euro langs de weg bij een boerderij kopen.

And last but not least. Wil je voorkomen dat je in je enthousiasme veel te veel geld uitgeeft aan Halloween? Stel dan een budget. Dit mag je uitgeven, en meer niet. Als je vroeg begint met plannen, heb je tijd genoeg om de aanbiedingen in de gaten te houden. Zo bespaar je altijd!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Lees ook deze artikelen

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek