Geldhoroscoop: Steenbok, er komt een loonsverhoging aan

Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Dit is jouw geldhoroscoop van zaterdag 25 maart tot en met vrijdag 31 maart 2023.

♈ RAM

Bepaalde werkzaamheden beginnen je aardig de neus uit te komen en de weerstand voordat je eraan begint, neemt steeds grotere vormen aan. Wellicht is dit een goed moment om te bekijken of het mogelijk is om deze taken af te stoten en er iets anders voor in de plaats te doen. Op het financiële vlak gebeurt er weinig momenteel, maar dat komt vooral doordat je er zelf ook weinig aandacht aan besteedt. Dat zou je eigenlijk wel moeten doen.

♉ STIER

Je bent nieuwsgierig naar welke vacatures er open staan en of er toevallig iets bij zit dat je aanspreekt. Rondkijken kan nooit kwaad. Zolang je geen oude schoenen weggooit voor je nieuwe hebt, is er niets aan het handje. Op het financiële vlak geef je nu vooral geld uit aan jezelf. Sommige dingen heb je nodig, andere dingen gun je jezelf gewoon een keer. Verder kun je ongevraagd advies verwachten uit een totaal oninteressante hoek. Bla. Bla. Bla. En weer door.

♊ TWEELINGEN

Op je werk ben je wat gemakzuchtig en bemoei je je liever niet met anderen. Je doet je ding en laat je collega’s het hunne doen. Desondanks zou je best wat toe te voegen hebben. Misschien toch eens wat ideeën opperen? Verder ben je goed bezig met het oog op sparen en rondkomen. Alleen het gemak waarmee je nog steeds achter het stuur je telefoon pakt of te hard rijdt, gaat je eerdaags een zeer ongezellige boete opleveren.

♋ KREEFT

Een verandering op het werk voegt naar jouw idee niets toe en hier heb je ook gelijk in. Gelukkig zullen anderen dit ook snel inzien en verdwijnt dit initiatief weer naar de achtergrond. Kortom, maak je er niet te druk om, dit is geen lang leven beschoren. Qua financiën is het nu de hoogste tijd om je uren uit te breiden of er een baan naast te nemen. Het gaat er nu even niet om of het werk leuk is, maar of het voldoende betaalt.

♌ LEEUW

Je hebt het gevoel niet (meer) gewaardeerd te worden waardoor je ook steeds minder gemotiveerd raakt om je best te doen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga in gesprek met degene die jou op deze manier je werkplezier ontneemt of ga op zoek naar iets anders. Vooral in het weekend laat je het geld flink rollen. Hoewel je op dat moment plezier hebt, ontkom je helaas toch niet aan spijt achteraf. Misschien kun je het nog voorkomen?

♍ MAAGD

Op de werkvloer word je geconfronteerd met een lastig probleem waar je in je eentje niet uit lijkt te komen. Hoewel je het liever alleen oplost, is het in dit geval toch beter om wat extra hulp in te roepen. Dit scheelt niet alleen tijd, het komt ook het eindresultaat ten goede. Qua financiën zijn impulsaankopen het gevolg van onvrede of verveling. De leegte die je hiermee opvult, is van korte duur. Het uitgegeven bedrag weer aanvullen duurt langer.

♎ WEEGSCHAAL

Een flirt op het werk is niet ondenkbaar. Wel raak je hierdoor gemakkelijk afgeleid. Lastig, maar ook spannend. Maak gerust gezellig een praatje in de pauze, maar laat je werk er niet onder lijden. Verder staan er veel feestjes en andere bezoekjes gepland die helaas gepaard gaan met veel kosten in de vorm van envelopjes en cadeautjes. Probeer op andere dingen zoveel mogelijk te bezuinigen al zal het helaas niet genoeg zijn om de giften te compenseren.

♏ SCHORPIOEN

Onenigheid met je leidinggevende hangt in de lucht. Natuurlijk kun je zeggen wat je ergens van vindt, alleen haalt het dit keer niet zoveel uit. Je mening wordt ter kennisgeving aangenomen en vervolgens wordt er niets mee gedaan. Op financieel gebied sta je voor een beslissing die niet alleen belangrijk is, maar ook nog eens heel erg lastig. Je komt hier niet zomaar 1, 2, 3 uit, dus neem gerust je tijd. Alle voors en tegens tegen elkaar afwegen helpt ook. Welk lijstje is langer?

♐ BOOGSCHUTTER

Goed gejat is beter dan slecht bedacht. Behalve wanneer je met copyrights te maken hebt. Wees zelf zo origineel mogelijk en blijf ver weg van andermans intellectueel eigendom, dit kan je nu duur komen te staan. Vrienden van je zitten krap bij kas, maar het is niet jouw taak om dit probleem op jouw schouders te nemen of voor hun kosten op te draaien. Sterker nog, over geld praten, maakt het er nu sowieso niet gezelliger op.

♑ STEENBOK

Je zet je in voor een tien op het werk en kunt hier zeer binnenkort de vruchten van plukken. Je werkgever is meer dan tevreden over je en denkt na over een passende beloning. Een eenmalige bonus of blijvende loonsverhoging behoren tot de mogelijkheden. Verder doe je op dit moment weinig moeite om je financiën in goede banen te leiden. Dit is ook niet echt nodig. Je inkomsten en uitgaven zijn in balans en je bespaart al zoveel mogelijk.

♒ WATERMAN

Terwijl jij je een slag in de rondte werkt, lopen anderen de kantjes ervanaf. Waar je eerst nog probeert deze personen te motiveren, geef je het al snel op. En gelijk heb je. Je kunt beter je tijd besteden aan je werk dan aan het achter de vodden zitten van mensen die toch niet willen. Je financiële situatie hangt momenteel nauw samen met je gemoedstoestand. Hoe onrustiger je bent, hoe rommeliger je financiën. Kom tot rust en je zult het direct merken in je portemonnee.

♓ VISSEN

Personen die een hogere functie bekleden dan jij hebben het goed met je voor en zijn bereid je verder te helpen als je dat zou willen. Durf zelf ook het initiatief te nemen en iemand om advies te vragen. Op het financiële vlak krijg je steeds meer inzicht in je inkomsten en uitgaven en gaat sparen plotseling ook een stuk beter. Maak spaardoelen aan in je betaalapp en je krijgt nog meer overzicht.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!