Geldhoroscoop: Wees eerlijk tegen jezelf, Kreeft


Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 31 december 2022 tot zaterdag 7 januari 2023

♈ RAM

Je loopt over van creativiteit waardoor je moeite hebt je op je werk te concentreren, je gedachten gaan alle kanten op. Maak gewoon even wat aantekeningen zodat je later stap voor stap alles kunt uitwerken. Op financieel gebied maak je je zorgen om de dingen die komen gaan, maar vergeet niet dat je veel dingen zelf in de hand hebt. Geld uitgeven dat er (nog) niet is blijft onverstandig, evenals het ene gat met het andere dichten.

♉ STIER

Op een leuke manier weet je je collega’s te motiveren. Geen overbodige luxe want het merendeel is niet vooruit te branden. Met een beetje humor en peptalk krijg je de boel weer lekker aan de gang. Op het financiële vlak heb je moeite om je aan bepaalde betalingsverplichtingen te voldoen. Vraag gerust naar een betalingsregeling. Heb je deze al getroffen, trek dan op tijd aan de bel als je je niet meer aan de gemaakte afspraken kunt houden.

♊ TWEELINGEN

Je doet je werk snel en effectief en bent hiermee een groot voorbeeld voor sommige collega’s. De kans is groot dat ze je om advies of hulp komen vragen of je een welgemeend complimentje komen geven. Wees op financieel gebied selectief in je keuzes. Sommige mensen hebben het minder goed met je voor dan je denkt en maken misbruik van je goedheid. Zorg met het oog op vriendschappen dat geven en nemen netjes in balans blijft.

♋ KREEFT

Met het oog op werk ben je toe aan nieuwe uitdagingen. Tijd om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Qua financiën heb je niet alles op de rit, maar als je het slim aanpakt hoeft het niet van kwaad tot erger te gaan. Wees eerlijk tegen jezelf en stop direct met de dingen te doen waardoor je in deze situatie bent beland. Sommige doelen hoef je niet uit het oog te verliezen, hooguit even uit te stellen.

♌ LEEUW

Ook al zie je even geen nieuwe mogelijkheden op je werk, met wilskracht en doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Het is helemaal niet erg om stil te staan, dit geeft je de tijd om rustig even na te denken over je volgende stap. Op het gebied van geld zijn er een paar problemen die je moet oplossen. Gebruik hiervoor je gezond verstand én je creativiteit en het komt sneller in orde dan je denkt.

♍ MAAGD

Tel tot tien Maagd! Vooral op de werkvloer wordt er een flink beroep gedaan op je geduld. Misverstanden, miscommunicatie en andere zaken waardoor het werk vertraagt zijn deze week schering en inslag. Gelukkig valt het jou niet aan te rekenen, dat scheelt. Op het financiële vlak gaat het wegens een samenloop van omstandigheden minder goed dan je zou willen, maar vooruitgang is te verwachten. Doe wat je zelf kunt doen en vertrouw daarnaast op dat beetje geluk dat naar je onderweg is.

♎ WEEGSCHAAL

Wees voorbereid op moeilijke vragen of lastige klanten. Blijf kalm en zoek bij twijfel de benodigde informatie gewoon op. Weten waar je het over hebt en zelfvertrouwen uitstralen is het halve werk. Wees zuinig op je geld. Cadeautjes hoeven niet de wereld te kosten om iemand blij te maken en je bent niet verplicht om iedereen uit te nodigen voor het eten. Geld lenen aan anderen is nu geen goed idee, grote kans dat je zelf mis grijpt.

♏ SCHORPIOEN

Je bent zeer perfectionistisch in je werk waardoor je langer over je taken doet. Natuurlijk is het goed om verbeteringen aan te brengen waar dit moet, maar maak het jezelf niet onnodig moeilijk, goed is goed genoeg. Qua financiën heb je betere tijden gekend en helaas zit er op korte termijn ook geen verandering in de situatie. Het accepteren en ermee omgaan is het enige wat je kunt doen. Wellicht is een (tijdelijke) bijbaan een optie?

♐ BOOGSCHUTTER

Laat je qua werk inspireren door je omgeving. Vrienden, collega’s of je contacten op social media kunnen je nu zomaar op dat ene geweldige idee brengen waarmee je jezelf helemaal op de kaart zet. Hoewel je natuurlijk altijd voorzichtig moet blijven en geen onnodige risico’s dient te nemen, is dit wel een geschikte periode om op financieel gebied een gokje te wagen. Maak het niet te gek, gewoon een lootje voor de leuk is spannend genoeg.

♑ STEENBOK

Een meningsverschil op het werk hangt in de lucht. Hierbij is het belangrijk de feiten te kennen dus zorg dat je goed bent voorbereid zodat je de dingen ook direct zwart op wit kunt tonen. Op financieel gebied dien je even streng te zijn, zowel voor jezelf als voor degenen voor wie je financieel zorg draagt. Wat niet kan, kan niet. Zo simpel is het. Daarbij is er met je financiële inzicht niets mis, je weet precies wat je doet en waarom.

♒ WATERMAN

Iets wat een collega of werknemer zegt, klinkt je misschien vreemd in de oren, maar is misschien wel het beste wat je kunt doen. Wuif andermans ideeën niet zomaar weg, maar neem de tijd om je erin te verdiepen voordat je er een oordeel over velt. Onverwachte uitgaven hangen boven je hoofd dus zet nu alvast zoveel mogelijk weg om deze ongewenste kosten te kunnen opvangen. Hoe eerder je jezelf indekt hoe beter het is.

♓ VISSEN

Je krijgt de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Houd je zenuwen onder controle en zorg dat je goed bent voorbereid. Qua financiën sta je er iets minder rooskleurig voor en heb je de neiging de kop in het zand te steken. Spullen en kleding kopen om jezelf te troosten is nu geen goed idee. En denken ‘dat dit er ook nog wel bij kan’ al helemaal niet. Zet een streep onder overbodige uitgaven en stel per direct orde op zaken.


Nathalie Kriek is astroloog en tekstschrijver bij Open Kaart Producties
.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!