Geldhoroscoop: Vissen kunnen best een gokje wagen deze week


Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 7 mei tot zaterdag 14 mei 2022

♈ RAM

21 maart – 19 april

Je koopgedrag is afhankelijk van je stemming. Aan de andere kant maakt het niet veel uit of je nu wel of niet goedgehumeurd bent, beide opties kosten je nu flink wat geld. Zit je lekker in je vel, dan wil je dit graag benadrukken met nieuwe kleding, schoenen, accessoires, manicure, haar extensions en wat er maar te koop is om te benadrukken hoe goed je je voelt en het puntje op de i op je toch al geweldige look te zetten. Ben je wat meer in mineurstemming geef je bij wijze van troost graag iets meer aan jezelf uit.

♉ STIER

20 april – 20 mei

Plotseling herinner je je weer wat je nog moet doen met betrekking tot je administratie of boekhouding en popt er een herinnering in je hoofd op die in verband staat met een vergeten of destijds bewust op de lange baan geschoven rekening. Een week van achterstallig onderhoud dus, waarbij het belangrijk is direct spijkers met koppen te slaan voor er een aanmaning of boete op de mat ligt. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen; geheid dat er dan weer iets anders tussen komt.

♊ TWEELINGEN

21 mei – 20 juni

Het kost je geen enkele moeite om iemand op financiële wijze te ondersteunen of een vriend(in) of je ouders te trakteren. Geven maakt nu dat je je goed voelt. Ook voor goede doelen heb je nu graag iets extra’s over. Wel bestaat de kans dat je gevoelens de overhand nemen waardoor je niet helemaal helder meer nadenkt over de mogelijke consequenties als iemand onverhoopt een lening niet op tijd kan terugbetalen of je een duurder cadeau koopt dan je je eigenlijk kunt permitteren.

♋ KREEFT

21 juni – 22 juli

Doordat je lekker in je vel zit straal je veel positiviteit uit, wat je een flinke gun factor oplevert. Als je op zoek bent naar nieuw werk kan je aangename verschijning net de doorslag geven bij het sollicitatiegesprek. Ben je niet actief op zoek naar iets anders, is de kans toch aanwezig dat iemand zijn of haar oog op je laat vallen en jij voor een bepaalde functie of opdracht net de persoon bent waar hij of zij naar op zoek is.

♌ LEEUW

23 juli – 22 augustus

Aangezien je momenteel nogal besluiteloos bent, is dit geen goed moment om belangrijke keuzes te maken op het financiële vlak. Zeker wanneer het een grote aankoop betreft kun je er beter nog een weekje over slapen en alle voors en tegens goed tegen elkaar afwegen. Gelukkig ben je nu zeer bedreven in het doen van research en kost het je weinig moeite de feiten boven tafel te krijgen waar je naar op zoek bent.

♍ MAAGD

23 augustus – 22 september

Wees niet te star in bepaalde standpunten die je hanteert met het oog op je financiën en de manier waarop je je geld verdient. Natuurlijk is het niet verkeerd om vast te houden aan dingen die goed blijken te werken, maar wat als het toch beter of makkelijker kan? Neem alleen maar de apparatuur waar je mee werkt, hoe je je administratie bijhoudt of de manier waarop je spaart of investeert. En natuurlijk hoef je het wiel niet zelf uit te vinden, er zijn altijd mensen die hier al meer ervaring mee hebben wie je om hulp kunt vragen.

♎ WEEGSCHAAL

23 september – 22 oktober

Onverwachte uitgaven, herinneringen of aanmaningen maken je nerveus waardoor je geneigd bent alles ineens te betalen om er maar vanaf te zijn. Prima dat je aan je verplichtingen wilt voldoen, maar als het even niet lukt, is dat nu ook helaas even wat het is. In dit geval is het beter om een betalingsregeling te treffen dan in één keer je hele week of maandbudget over te maken met als gevolg dat je achterstanden creëert met het oog op je vaste lasten.

♏ SCHORPIOEN

23 oktober – 21 november

Je bent even klaar met geld uitgeven en blijft nu ook het liefst in en om het huis. Niet alleen omdat je hiermee kosten bespaart, maar ook omdat je gewoon graag alleen bent momenteel. Vervelen doe je je helemaal niet, je vermaakt je prima met Netflix, boeken en je smartphone. Niet met online shoppen natuurlijk, jouw doel is nu juist om geld over te houden aan het einde van de maand.

♐ BOOGSCHUTTER

22 november – 21 december

Hoewel er best nog wat op je verlanglijstje staat weet je jezelf prima in de hand te houden. Ook al heb je best wat te besteden, je zorgt dat je geen cent te veel uitgeeft en wilt zelfs best in meerdere winkels boodschappen doen om van alle aanbiedingen te kunnen profiteren. Desondanks gun je jezelf in het weekend iets lekkers in de vorm van (bijvoorbeeld) wat luxer eten en een goed wijntje.

♑ STEENBOK

22 december – 19 januari

Ondanks het feit dat je weet dat je het wat rustiger aan moet doen en je momenteel meer beperkt bent in je uitgaven, leg je je er gemakkelijk bij neer. Het kost je geen enkele moeite om je te richten op andere zaken en volop te genieten van de kleine dingen in het leven (die eigenlijk best groot zijn) die niks kosten. Neem bijvoorbeeld zingende vogeltjes, de zon op je huid, vrije tijd en… een goede nachtrust!

♒ WATERMAN

20 januari – 18 februari

Maak je niet druk om dingen die misschien nooit aan de orde zullen zijn. Ook al ziet het er even iets minder rooskleurig uit, de kans is groot dat zich vanzelf een oplossing aandient of dat je voor het werkelijk uit de hand loopt zelf iets bedenkt om de schade binnen de perken te houden. Het voordeel is namelijk dat je ontzettend creatief bent en voornamelijk denkt in oplossingen in plaats van problemen.

♓ VISSEN

19 februari – 20 maart

Natuurlijk is het belangrijk om voorzichtig te zijn en je verantwoordelijkheden te kennen. Toch kan het deze week geen kwaad om wat meer outside the box te denken en gewoon eens van je vertrouwde pad te stappen. Een gokje wagen of net dat beetje meer risico nemen zal je nu geen windeieren leggen. Sta open voor nieuwe dingen, maar blijf wel naar je intuïtie luisteren. Stap er alleen in als het ook echt goed voelt.


Nathalie Kriek is astroloog en tekstschrijver bij Open Kaart Producties
.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!