Geldhoroscoop: lieve Ram, stop nu eens met onnodig geld uitgeven

Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Dit is je geldhoroscoop van zaterdag 29 april tot en met vrijdag 5 mei 2023. 

♈ RAM

Op je werk weet je vervelende karweitjes te ontlopen en stel je je zakelijker op met betrekking tot ‘liefdewerk oud papier’. En gelijk heb je, voor niks gaat de zon op. Degene die jou voor zijn of haar karretje probeert te spannen, gaat zelf ook niet gratis aan de slag. Ook op financieel gebied moet je je nu harder op stellen. Ook tegen jezelf. Want lieve Ram, stop nu eens met onnodig geld uitgeven!

♉ STIER

Je wilt meer bereiken in je werk waardoor de kans groot is dat je binnenkort met een nieuwe studie gaat beginnen of je opgeeft voor een bruikbare cursus. Verder is het een goed idee om te kijken naar (al dan niet) interne vacatures of je werkgever te vragen naar eventuele doorgroeimogelijkheden. Op financieel gebied loop je nu tegen leuke koopjes aan en kan er een koop-, huur-of arbeidscontract worden ondertekend. Al met al zijn er positieve veranderingen op handen.

♊ TWEELINGEN

Je doet je werk met plezier en de samenwerking op de werkvloer verloopt prima. Er is een mogelijkheid dat je ook buiten werktijd met een collega afspreekt om samen iets te gaan doen of om te praten over een mogelijk samenwerkingsverband op een ander gebied. Dankzij jouw eigen ideeën kun je nu flink wat geld besparen en wellicht zelfs in een succesvol project investeren. Ben je creatief aangelegd of handig in bepaalde klusjes? Dan kun je hier nu ook een leuk extraatje mee verdienen.

♋ KREEFT

Hoe meer uitdaging jouw werk biedt, hoe liever je het hebt. Je bent wel even klaar met routineklussen en staat open voor meer motiverende prikkels. Doordat je goed inzicht hebt, gaan deze nieuwe taken je zeer goed af en smaakt het naar meer. Financieel ben je op de goede weg. Er is geen sprake (meer) van achterstallige rekeningen, je geeft minder uit, kunt meer sparen en wellicht krijg je goed nieuws in verband met de belastingdienst of een verzekeringskwestie.

♌ LEEUW

Op je werk krijg je meer verantwoording of trek je dit bewust of onbewust zelf meer naar je toe. Desondanks blijf je wel netjes met je collega’s overleggen. Ook je leidinggevende krijgt steeds meer in de gaten hoe goed je in je werk bent. Ga zo door en de kans is groot dat je binnenkort wordt uitgenodigd voor een interessant gesprek. Op het financiële vlak ben je gevoelig voor mooie beloftes in verband met snel geld verdienen. Wees hier voorzichtig mee. Als het echt zo eenvoudig was, had iedereen het wel gedaan.

♍ MAAGD

Hoewel het werk zich blijft opstapelen, laat jij je niet gek maken en weet je alle klussen snel en netjes weg te werken. Waar je voorheen het werk nog weleens mee naar huis nam, kun je dit nu prima scheiden van je privéleven. Je bent voorzichtiger met geld uitgeven. Hoewel je nog steeds graag van alles koopt, wacht je nu eerst tot er een aanbieding verschijnt en doe je meer aan prijsvergelijking. Je vindt het nu zelfs leuk om de mooiste artikelen voor de laagste prijs aan te schaffen.

♎ WEEGSCHAAL

Hoewel de lat momenteel enorm hoog ligt en je collega’s klagen over het strenge beleid dat er gehanteerd wordt, ben jij helemaal in je element en blij dat je eindelijk eens echt kunt laten zien wat je kunt. De resultaten die je behaalt zijn dan ook bovengemiddeld. Misschien wordt het tijd voor een promotie? Durf te vragen! Op financieel gebied is dit een perfect moment om al je rekeningen nog eens te checken en te bekijken waar je eventueel nog geld op zou kunnen besparen.

♏ SCHORPIOEN

Wees niet teleurgesteld als je naar jouw idee te weinig complimenten krijgt over je werk. Ook zonder dat er iets van wordt gezegd zien anderen dat je goed bent in wat je doet. Natuurlijk is een beetje waardering leuk op zijn tijd, maar je kunt ook denken: geen bericht, goed bericht. Op het financiële vlak is het belangrijk om meer naar de lange termijn te kijken. Waar wil je voor sparen, hoeveel wil je sparen en wanneer wil je je (spaar)doel hebben bereikt? Alles plannen en netjes bijhouden wat je weg legt motiveert.

♐ BOOGSCHUTTER

Werk je voor jezelf, dan kun je nu een geweldige deal sluiten. Werk je in loondienst dan behaal je voor je werkgever mooie resultaten waar hij of zij heel erg blij mee is. Als het contact met je leidinggevende wat minder goed was de laatste tijd, komt hier nu verbetering in. Qua financiën sta je er goed voor en zorg je ook dat dit zo blijft. Je geeft geen cent te veel uit en probeert overal voordeel uit te halen. Koopjes jagen, afdingen, het gaat je allemaal prima af.

♑ STEENBOK

Je hebt inmiddels ontzettend veel ervaring opgedaan waardoor anderen je niet zelden om advies komen vragen. Verder leer je nieuwe mensen kennen met wie je een goede klik blijkt te hebben en die handig in je zakelijke netwerk passen. Houd deze contacten warm. Binnen niet al te lange tijd zal je hier je voordeel mee kunnen doen. Op het financiële vlak is het nu geen overbodige luxe om te investeren in goede apparatuur. Denk hierbij aan een pc, tablet of telefoon.

♒ WATERMAN

Als je op zoek bent naar een baan is dit een perfect moment om te solliciteren. Heb je al werk dan is er een flinke sprong vooruit te verwachten. Alles wat met je carrière te maken heeft, gaat er deze week op vooruit. Op financieel gebied is het geen verkeerd idee om een bezoekje aan de bank te brengen met het oog op een lening of hypotheek. Heb je die niet nodig, omdat je al iets hebt lopen dan zijn er wellicht mogelijkheden om je huidige lasten te verlagen.

♓ VISSEN

Op het werk verloopt alles naar wens. Je draait je hand niet om voor de klussen die je moet doen en de communicatie met anderen verloopt soepel. Iets wat je al langere tijd wilde hebben, maar nergens te koop was, komt nu zomaar op je pad. Gaat het om antiek, vintage of retro, maak dan nu een extra rondje langs de kringloopwinkels. Grote kans dat het item van je dromen zomaar voor een mooie prijs in de winkel staat.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!