Geldhoroscoop: Kans op een beter betaalde functie, Schorpioen


Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 11 juni tot zaterdag 18 juni 2022

♈ RAM

Als je kinderen hebt, uiten zij nu alvast hun wensen voor de vakantie. Hoewel je er diep voor in de buidel moet tasten, besluit je toch een serieuze poging te wagen om hun dromen in vervulling te laten gaan. Verder kun je door de juiste dingen te zeggen bij een grote of belangrijke aankoop flink wat korting krijgen. Bereid je goed voor en wees niet bang om een beetje te bluffen, dat doet de verkoper immers ook.

♉ STIER

Het lijkt wel zoete inval momenteel bij je thuis. Vrienden en familie lopen de deur plat en natuurlijk laat je ze niet op een droogje zitten. Dat betekent wel dat je deze week flink wat extra geld kwijt bent aan boodschappen. Helemaal niet erg voor een keer, maar je maakt er liever geen gewoonte van. Dat hoeft ook niet, aan het einde van de week ben jij degene die wordt uitgenodigd. En als je op provisiebasis werkt kun je ook nog een leuk extraatje verwachten.

♊ TWEELINGEN

De kans is groot dat je werkgever plannen met je heeft waar jijzelf nog niet van op de hoogte bent. Blijf gewoon je ding doen en je komt er binnenkort vanzelf achter. Geld uitgeven is nu een minder goed idee. Vooral dure voorwerpen, accessoires, juwelen of andere zaken van waarde kunnen beschadigingen of foutjes bevatten. Natuurlijk kun je je beroepen op de garantie, maar toch. Veel gedoe waar je uiteraard geen zin in hebt.

♋ KREEFT

Je loopt tegen leuke aanbiedingen aan met betrekking tot reisjes, concerten, festivals of weekendjes weg. Als je er een avondje voor gaat zitten plan je moeiteloos je agenda vol met een hele rits zomeractiviteiten. Ook is dit een fijne week om vrienden of familieleden te bezoeken die wat verder weg wonen. De reiskosten die dit met zich meebrengt leveren nu, met betrekking tot je budget, minder problemen op.

♌ LEEUW

Als er nog sprake is van openstaande leningen kun je deze nu inlossen. Zelfs als je er andere dingen voor moet uitstellen is het een goed idee om orde op zaken te stellen en met een schone lei de zomer in te gaan. Een etentje pakt helaas wel duurder uit dan je dacht, dus maak van te voren goede afspraken over wie wat betaalt. Check voor alle zekerheid even de menukaart en vooral de bijbehorende prijzen.

♍ MAAGD

Als je nu een vakantie boekt of een ander uitstapje plant, doe je er verstandig aan om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Ook al kost het nu iets meer, je bent duurder uit als je het niet doet en te zijner tijd de plannen onverhoopt wijzigen. Geef verder geen geld uit aan onnodige zaken. De reserves beginnen aardig op te drogen, dus wat extra geld wegzetten voor moeilijkere tijden is geen overbodige luxe.

♎ WEEGSCHAAL

Het is nogal een gedoe om een familiedagje of vriendenweekend weg te plannen waarop iedereen meekan. Maak duidelijke afspraken en zorg dat iedereen op tijd zijn eigen aandeel betaalt. Zeker als jij degene bent die alles regelt en voorschiet heb je geen zin om achteraf nog achter je geld aan te moeten. Verder heb je nu een neus voor aanbiedingen en last minute acties. Dat betekent wel dat ook je medereizigers sneller dienen te beslissen.

♏ SCHORPIOEN

Je geeft graag wat extra geld uit aan een feestje of uitgebreid etentje dat je bij jou thuis organiseert. Hoogstwaarschijnlijk is het thema ‘jeugdsentiment’ of ‘nostalgie’. Op je werk gaat er het een en ander veranderen en is de kans groot dat er met betrekking tot uitbreiding of andere vormen van vooruitgang een andere (beter betaalde) functie voor je inzit. Heb je hier interesse in, durf er dan ook gerust zelf naar te vragen.

♐ BOOGSCHUTTER

Een dip in je financiën is op handen. Gaat het nu goed, dan zal het binnen nu en enkele weken iets minder goed gaan. Gaat het al niet helemaal naar je zin, dan is er op korte termijn helaas geen verbetering in de situatie te verwachten. Hoewel het verleidelijk is om met gokken de boel weer op de rit te krijgen, is dit momenteel niet de meest handige optie. Blijf netjes budgetteren en maak geen rare sprongen.

♑ STEENBOK

De plannen die je maakt met betrekking tot een zakelijk of persoonlijk project wat je deze zomer wilt starten, lopen qua begroting nogal uit de hand. Alles pakt net iets duurder uit dan je had verwacht, waardoor het complete kostenplaatje hoger uitvalt. Aan jou de keuze om een aantal dingen te laten of om nog iets langer door te sparen tot je wel alles kunt (laten) doen. Als je al eerder een investering hebt gedaan, levert dit nu wel het nodige rendement op.

♒ WATERMAN

Een fijne financiële meevaller zorgt voor flink wat meer slag om de arm met het oog op je budget. Zeker met betrekking tot de zomervakantie en de dingen die je hiervoor hebt gepland is dit een welkome ontwikkeling. Wel is het verstandig als je niet alles zou opmaken, maar met een gedeelte van het bedrag bijvoorbeeld ook een nog openstaande lening (gedeeltelijk) zou aflossen. Verder is dit een goed moment om te solliciteren. Ook op interne (nieuwe) functies!

♓ VISSEN

Als je plannen hebt om met familieleden te gaan samen te werken of zelfs samen een bedrijf op te starten, is dit een zeer geschikt moment om de daad bij het woord te voegen. De kans dat jullie deze zomer al kunnen beginnen is groot! Verder zit een vriend(in) wat krap bij kas en vraagt jou om hulp of steun. Denk goed na of je hem of haar graag wilt helpen of misschien vooral bang bent om ‘nee’ te zeggen.


Nathalie Kriek is astroloog en tekstschrijver bij Open Kaart Producties
.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!