Geldhoroscoop: Jij vindt geweldige koopjes, Leeuw


Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 9 juli tot zaterdag 16 juli 2022

♈ RAM

Vrienden of familieleden inspireren je tot het bedenken van nieuwe manieren om geld te verdienen. Hierbij maak je handig gebruik van je creativiteit en inventiviteit. Nu nog een beetje extra moed om je plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Verder weet je op handige manieren geld te besparen, zowel thuis als op het werk. Pas op met conflicten. Voor je het weet gooi je, met een iets te grote mond, je eigen glazen in.

♉ STIER

Je geeft meer geld uit aan je gezin dan anders, en dat wordt gewaardeerd. Blije gezichten wanneer jij je kinderen op iets extra’s trakteert of met ze op stap gaat. Verder is het nu goed om rekening te houden met kosten die in verband staan met scholing of andere studies. Op je werk verloopt de sfeer wat stroef. Dit komt vooral door een paar collega’s die niet goed met elkaar door één deur kunnen. Laat je niet meevoeren in hun strijd.

♊ TWEELINGEN

Zonder dat je het zelf merkt, doe je op het werk meer dan waarvoor je bent aangenomen én waarvoor je wordt betaald. Toch pakt het goed voor je uit, want juist door je onvoorwaardelijke inzet val je op en zal je binnenkort worden beloond. De kans op een bonus, promotie of loonsverhoging is niet ondenkbaar. Heb je een partner, dan spendeer je deze week met liefde wat extra geld aan hem of haar.

♋ KREEFT

Dit is een goed moment om een lening of hypotheek aan te vragen. Heb je iets minder te besteden, dan heb je mogelijk recht op toeslagen of eenmalige giften of vergoedingen. Sla voor alle zekerheid de website van de belastingdienst er nog even op na en maak desnoods wat proefberekeningen. Baat het niet… Verder zijn er elektrische apparaten in huis aan vervanging toe. Gelukkig kun je voor weinig iets op de kop tikken.

♌ LEEUW

De kans dat je (weer) met je neus in de boeken moet om je kennis op te vijzelen is groot. Mogelijk krijg je via je werkgever een cursus of besluit je zelf verder te leren. Als je de studie op verzoek van je baas doet, kost het je waarschijnlijk niets, maar zo niet, dan des te meer. Geen probleem, zie het als een investering in jezelf en de toekomst. Qua kleding kun je nu wat leuke koopjes scoren. Shop till you drop!

♍ MAAGD

Als je nog niet voor jezelf werkt, is dit een goed moment om je eens serieus af te vragen of dit misschien iets voor je zou kunnen zijn. Hoe zou je jezelf kunnen verhuren en wat zou je hier financieel op vooruit gaan? Als je een relatie hebt, pakt een etentje duurder uit dan verwacht. Wil je verrassingen achteraf voorkomen, check dan van te voren even het menu en de wijnkaart. Of misschien zijn het juist wel de desserts die zo prijzig zijn?

♎ WEEGSCHAAL

Door de enorme werkdruk liep je wat achter op je werkzaamheden. Toch heeft het jagen en jakkeren geen invloed gehad op je prestaties, het eindresultaat mag er zijn. Het moet wel heel vreemd lopen wil er geen beloning of bonus voor je inzitten binnenkort. Kunst en cultuur hebben altijd wel je belangstelling, maar nu komt er iets aan wat je echt niet wilt missen. Hier geef je dus met liefde wat geld aan uit.

♏ SCHORPIOEN

Als je her en der wat openstaande rekeningen of betalingsachterstanden had, is dit een goed moment om alles weer terug op de rails te zetten. Jammer dat het je in één keer een klap geld kost, maar aan de andere kant, wees blij dat het er nu is. Rust in je hoofd is meer waard dan materiële zaken. Ben je samen met iemand, dan neemt de relatie serieuzere vormen aan. Ook dat kost meestal geld. Groter wonen, trouwen, kindje… wel super leuk om samen plannen te maken.

♐ BOOGSCHUTTER

Problemen waar je op je werk tegenaan liep kunnen nu worden opgelost. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar onmogelijk is het zeker niet. Het fijne hiervan is dat als de hindernissen uit de weg zijn geruimd, je ook meer zult gaan verdienen. Werk je in loondienst, krijg je misschien een bonus en werk je voor jezelf, kun je mogelijk je uurtarief wat opschroeven. Hoe dan ook gaat je reputatie erop vooruit.

♑ STEENBOK

Een woning waar je al een poosje over droomde, blijkt plotseling geen onhaalbare kaart (meer) te zijn. Er blijkt financieel meer mogelijk dan je dacht, dus maak als de bliksem een afspraak bij de bank of makelaar. Hoewel je een tip kunt verwachten met betrekking tot een andere baan, is het misschien verstandiger om eerst te bekijken wat je nodig hebt om te kunnen verhuizen. Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, er zit een addertje onder het gras.

♒ WATERMAN

Een familie uitje kost je behoorlijk wat geld, maar is het dubbel en dwars waard. Gelukkig ontvang je ook een leuk extraatje wat het een en ander compenseert, zodat je er geen andere dingen voor hoeft te laten. Ook word je uitgenodigd voor een feestje op je werk, waar je heerlijk gratis kunt eten en drinken. Over werk gesproken, wist je eigenlijk al hoe tevreden je leidinggevende over je is? Een goed moment om je nieuwe ideeën aan hem of haar voor te leggen.

♓ VISSEN

Dit is een mooie week om meer tijd én geld te investeren in jezelf. Kijk je cv nog eens na en vul deze zo nodig netjes aan. En misschien is het dan ook een aardig idee om er daadwerkelijk iets mee te doen. Als je al doet wat je leuk vindt hoeft het natuurlijk niet, maar als je best iets anders zou willen proberen, wat let je? En als je dan toch bezig bent, gooi er dan ook meteen een bruikbare cursus tegenaan.


Nathalie Kriek is astroloog en tekstschrijver bij Open Kaart Producties
.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!