Geldhoroscoop: Controleer je bonnetjes extra goed, Leeuw


Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 16 juli tot zaterdag 23 juli 2022

♈ RAM

Het is geen overbodige luxe om je boodschappenbudget nog eens onder de loep te nemen en desnoods aan te passen. Wil je liever niet meer uitgeven, vraag jezelf dan eens serieus af hoe prijsbewust je bent, welke producten je echt nodig hebt en welke je vooral koopt ‘voor de heb’. Verder komen er nieuwe kansen op je pad met het oog op nieuwe ondernemingen of andere projecten. Durf hiervoor de juiste mensen te benaderen.

♉ STIER

Je werkt momenteel liever thuis en voorlopig blijft dat ook wel even zo. Is dit in je huidige functie niet mogelijk, begin dan eens serieus met uitkijken naar een andere baan. De kans is groot dat je niet eens zo ver of lang hoeft te zoeken voor je iets vindt dat nu beter bij je past. Geld dat je eerder kwijt raakte of misliep, komt nu via een andere weg alsnog bij je terug. Bijvoorbeeld in de vorm van een terugbetaling of ander soort vergoeding.

♊ TWEELINGEN

Mogelijk is er iets in je persoonlijke situatie veranderd waardoor bepaalde polissen aangepast dienen te worden, ben je nog lid van een of andere bond waar je nu niets meer aan hebt of is er sprake van andere financiële verplichtingen waar je geen voordeel meer uit haalt, maar die wel telkens stilzwijgend worden verlengd. Dit is vergelijkbaar met elke maand een paar tientjes in de sloot gooien. Dat wil je natuurlijk niet.

♋ KREEFT

Deze week staat in het teken van je woning. Of je deze nu wilt opknappen of wilt verkopen, het houdt je behoorlijk bezig, maar gelukkig wel op een positieve manier. Zeker als er sprake is geweest van twijfel weet je nu beter wat je wilt en kun je ook gericht stappen ondernemen. Heb je flink wat eigen geld gespaard of kun je een extra hypotheek nemen, is het geen verkeerd idee om te investeren in een recreatiewoning.

♌ LEEUW

Op je werk ga je als een trein en juist dat kan nog wel eens jaloezie veroorzaken bij mensen die minder goed presteren op de werkvloer. Uiteraard zegt dit meer over hen dan over jou, maar desondanks kan het toch de sfeer behoorlijk verpesten. Laat je er in elk geval niet door weerhouden en ga vooral door met wat je doet. Op financieel gebied is de kans groot dat je te veel moet afrekenen; houd je ogen open en controleer voor alle zekerheid nog even je bonnetjes.

♍ MAAGD

Dit is een prima week voor alles waar je professionele financiële hulp of advies bij kunt gebruiken. Zeker als je bepaalde dingen al een poosje voor je uit hebt geschoven is het nu een goed moment om wat afspraken te plannen. Op je werk is je leidinggevende niet snel tevreden, maar dit ligt meer aan zijn of haar privé omstandigheden dan aan jouw prestaties. Probeer het je maar niet te persoonlijk aan te trekken.

♎ WEEGSCHAAL

Als je toe bent aan nieuw werk of nieuwe opdrachten is dit hét moment om je netwerk uit te breiden. Voel je vooral niet bezwaard of bang om iemand lastig te vallen; een zakelijk netwerk is juist bedoeld om elkaar verder te helpen. Verder is dit een goede week om een bestaande lening om te zetten naar een lagere maandlast of misschien lukt het zelfs om deze (gedeeltelijk) af te lossen.

♏ SCHORPIOEN

Last minute kun je een mooi en voordelig reisje scoren. En daar ben je aan toe ook, want op het werk verloopt het op zijn zachtst gezegd nogal chaotisch. Niemand lijkt het met elkaar eens te zijn en eigenlijk voel je er weinig voor om jezelf aan te passen als anderen dit ook niet doen. Verder geef je graag wat extra geld uit om de tuin op te knappen. Het eerste aanzicht van je woning vind je belangrijk.

♐ BOOGSCHUTTER

Je werk en je financiën lopen synchroon. Op beide vlakken gaat het je aardig voor de wind en dit heb je grotendeels aan jezelf te danken. Ondanks je al veel geleerd hebt, blijf je openstaan voor goede adviezen en neem je deze ook ter harte. Wel dreigt het werk je een beetje boven het hoofd te groeien maar juist daardoor is er nu helaas geen ruimte voor een vrije dag. Sterker nog, grote kans dat je in het weekend het een en ander dient in te halen.

♑ STEENBOK

Je geliefde kan een waardevolle toevoeging zijn met het oog op je werk. Misschien kan hij of zij je ergens mee helpen, je een lift geven naar een bepaalde bestemming of gewoon van goed advies voorzien. Zelf kun je een mooi compliment in ontvangst nemen van je leidinggevende, klant of opdrachtgever. Aan de andere kant is dit geen goede periode om contracten te ondertekenen. Niet dat iemand erop uit is om je te bedriegen, maar er sluipen nu wel gemakkelijk foutjes in.

♒ WATERMAN

Bepaalde spullen die al een tijdje op je verlanglijstje stonden, blijken nu in de aanbieding te zijn. Struin dus even alle websites, folders en winkels af op zoek naar jouw favoriete items voor een wel zeer aantrekkelijke prijs. Daarbij zit er een leuke financiële meevaller aan te komen in de vorm van een loonsverhoging of andere aangename verrassing waardoor je meer te besteden zult hebben. Watermannen die op zoek zijn naar werk hebben deze week geluk.

♓ VISSEN

Als je ergens een lening voor wilt afsluiten, is dit het juiste moment om hier achteraan te gaan. Probeer indien mogelijk iets van waarde te verkopen zodat je het geld wat je hiermee verdient ook kunt gebruiken voor hetgeen je graag wilt. Alle beetjes helpen. Geef je een feestje voor veel mensen, is het helemaal niet raar als je iedereen vraagt om iets mee te nemen voor het buffet. American party!


Nathalie Kriek is astroloog en tekstschrijver bij Open Kaart Producties
.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!