Geldhoroscoop: Durf buiten de lijntjes te kleuren, Weegschaal

Wat hebben de sterren voor jouw financiën in petto? Is het tijd om te spenden of te sparen? En welke financiële meevallers of tegenvallers kun je verwachten? Astroloog Nathalie vertelt het je.

Zaterdag 7 januari tot zaterdag 14 januari 2023

♈ RAM

Als het gaat om creativiteit ben jij deze week een enorme bron van inspiratie voor je collega’s of – als je voor jezelf werkt – voor je opdrachtgevers. Je komt met de meest briljante ideeën op de proppen die stuk voor stuk ook nog eens zeer succesvol kunnen worden. Hoewel je er financieel niet verkeerd voor staat, hangen je nog wel een aantal flinke kostenposten boven het hoofd. Het merendeel hiervan verwacht je al, omdat dit om rekeningen gaat van items die je zelf hebt gekocht.

♉ STIER

Met de gun factor bereik je heel veel deze week, dus zorg dat je je zakelijke netwerk uitbreidt en bepaalde mensen niet tegen de haren in strijkt. Je financiën staan momenteel direct in verband met hoe jij je voelt. Heb je een pestbui, dan is de kans groot dat je jezelf als troost zomaar iets extra’s gunt wat je je eigenlijk niet kunt veroorloven. Zit je lekker in je vel, ben je extra gemotiveerd om te besparen.

♊ TWEELINGEN

Je bent er niet helemaal bij met je gedachten, wat dit qua werk geen geschikte periode maakt om belangrijke beslissingen te nemen. Wel is er een kleine verandering te verwachten op de werkvloer waar je flexibel mee omgaat. Op financieel gebied is het belangrijk om grote veranderingen door te voeren, wijzigingen in je uitgavenpatroon of spaargedrag die werkelijk het verschil kunnen maken. Denk niet in euro’s maar in tientjes en het liefst nog grotere bedragen.

♋ KREEFT

Op je werk is het hoog tijd om voor eens en voor altijd duidelijk je grens aan te geven. Tot hier en niet verder. Of dit nu leidt tot een verbetering van de situatie of jouw eigen (vrijwillige) vertrek, in beide gevallen zal men respect voor je hebben. Op het financiële vlak ben je je er zeer van bewust wat je beter zou kunnen laten en wat er anders zou moeten. Wat let je om deze veranderingen vandaag nog door te voeren?

♌ LEEUW

Op je werk loop je vast, maar als je iets verder kijkt dan je neus lang is, zal het niet lang duren voor je de oorzaak of de oplossing vindt. Financieel geef je te veel uit aan dingen die niet nodig zijn en die ook nog eens niet echt goed voor je zijn. Reden te meer om er direct mee te stoppen en het geld dat je uitspaart weg te zetten voor iets dat je wél echt blij maakt. Een goedgevulde spaarrekening bijvoorbeeld.

♍ MAAGD

De samenwerking op de werkvloer kan beter. Hoewel één en ander misschien sneller gaat als je het alleen doet, is het in dit geval beter om anderen het gevoel te geven dat je hen nodig hebt, zelfs al is dit eigenlijk niet zo en lopen ze je alleen maar in de weg. Op deze manier geef je ze wel de kans om van je te leren. Jezelf financiële doelen stellen is prima, maar houd deze wel realistisch. Jezelf onhaalbare doelen stellen levert uiteindelijk alleen maar teleurstelling op.

♎ WEEGSCHAAL

Bepaalde werkzaamheden vragen deze week om iets meer creativiteit. Langs de reguliere weg wordt het erg lastig om alles op tijd af te krijgen, maar met een beetje outside the box denken en buiten de lijntjes kleuren moet het lukken. Op het financiële vlak kun je best iets missen om iemand anders te helpen, zolang je niet overdrijft. Gaat het om een lening, maak hier dan duidelijke afspraken over zodat jullie allebei weten waar je aan toe bent.

♏ SCHORPIOEN

Met betrekking tot werk is dit een prima week om ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Samenwerken met iemand die jou inspireert kan zeer goed voor je uitpakken. Qua financiën zal er de komende week weinig veranderen, wat betekent dat je echt nog even zuinig aan zult moeten doen. Focus jezelf niet voortdurend op dat wat even minder goed gaat, maar maak jezelf blij met dingen die weinig tot niets kosten.

♐ BOOGSCHUTTER

Op je werk ben je goed bezig jezelf te specialiseren in een bepaald onderwerp. Als je het leuk vindt is dit een goed moment om je nog meer in deze materie te verdiepen en er werkelijk een professional in te worden. Qua financiën weet je prima zelf hoe je alles het beste kunt regelen, hier heb je niemand anders voor nodig. En al helemaal geen types die zich geroepen voelen om je van ongevraagde adviezen te voorzien.

♑ STEENBOK

Dit is een goed moment om je zakelijke netwerk uit te breiden. Stuur zomaar eens een aardig berichtje naar iemand of nodig iemand uit om samen ergens een drankje te doen. De meeste Steenbokken hebben hun financiën netjes op orde. Behoor jij tot de kleine groep die dit niet heeft, werk dan aan je administratie en creëer meer overzicht in je inkomsten en uitgaven zodat je het nieuwe jaar georganiseerd van start gaat.

♒ WATERMAN

Dankzij jouw oog voor detail op dit moment is dit een prima week om jezelf te wijden aan opdrachten waarbij een scherpe concentratie is vereist. Zonder problemen haal je alle foutjes of andere onregelmatigheden eruit.  Op financieel gebied zie je torenhoog op tegen administratieve taken met als gevolg dat je deze voortdurend voor je uit schuift. Door dit enorme karwei in stukjes op te delen en af en toe iets te doen maak je het jezelf makkelijker.

♓ VISSEN

Op het werk mag de bezem er wel weer eens door. Even lekker alles aanvegen of stofzuigen, je werkplek opruimen, grondig schoonmaken en je spullen organiseren. Op het financiële vlak ontbreekt elke vorm van overzicht, waardoor je geen idee hebt waar je mee bezig bent. Je doet maar wat in de hoop dat je netjes rond komt en met een beetje geluk nog iets over houdt aan het einde van de maand. Dat kan echt beter Vis.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!