Geld manifesteren: in deze nuchtere versie geloof ik

Het is een hype: geld manifesteren, oftewel je rijk denken. Het geld zou (bijna) vanzelf naar je toe komen. Ik vertel graag over de nuchtere versie hiervan, waar ik wél in geloof.

Mijn zus zei ooit: “Ik ga dit jaar €43.000 ontvangen.” Zij was er met dat manifesteren vroeg bij. Ik moest er eerlijk gezegd een beetje om lachen. Ze had er ook niet per se een verhaal bij. Waar moest dat geld dan vandaan komen? Zou ze het winnen in een loterij of ervoor werken? Dat wist ze nog niet. Maar ze wist wel zeker dat het zou gebeuren. Ik heb haar er na die keer nooit meer over gehoord. Ik weet zeker dat als het geld op miraculeuze wijze op haar pad was gekomen, ze me wel even had gebeld.

“Beweringen dat iedereen miljonair kan worden wanneer je mindset maar goed is, wekken bij mij frustratie op”

geld manifesteren

Manifesteren betekent volgens het woordenboek niet meer dan iets ‘aan het licht brengen.’ In de hype die de laatste tijd rond manifesteren ontstaan is, is de vertaling een beetje anders. Deze mensen geloven dat iets daadwerkelijk gebeurt wanneer je ervan overtuigd bent dat het gebeurt. Wanneer je het visualiseert en echt levendig voor je ziet, dan zal het zover komen. Weg met blokkades of negatief denken. De kracht van gedachten zal het grootste werk wel doen.

Nuchter

Ik moet zeggen: ik ben sceptisch. Jullie kennen me inmiddels als een vrij nuchter iemand, dus misschien is dat geen verrassing. Te veel mensen verspreiden dit soort overtuigingen nu alsof dat het enige is wat je hoeft te doen. Denk eraan. Schrijf erover. Praat erover. Geloof erin. En het zal gebeuren. Daar geloof ik absoluut niet in. En ook beweringen dat iedereen miljonair kan worden wanneer je mindset maar goed is, wekken bij mij niet meer op dan frustratie en soms zelfs een beetje woede. Want als je geen miljonair wordt, heb je dus niet de juiste mindset? Dan ligt het puur en alleen daaraan? En doe jij dus iets niet goed. Nee, daar geloof ik absoluut niet in.

“Ons plan blijft levendig doordat ik er geregeld aan denk, en er ook naar handel”

Wat ik wel geloof is dat gedachten van invloed zijn op het resultaat. Wanneer jij blijft hangen in twijfel en onzekerheid, is de kans dat jij jouw financiele doel bereikt, niet groot. De mening van anderen zal dan te veel invloed hebben. Je zwabbert op je weg richting je doel en durft niet echt een pad te kiezen. Als voorbeeld neem ik mensen die graag willen starten met beleggen bijvoorbeeld. Ik ken mensen die al tweeëneenhalf jaar hierover twijfelen. De oplossing is simpel: verdiep je erin, bepaal of het bij je past en begin of niet. Zonder actie ook geen resultaat.

LEES OOK: Miljonair worden? Dit is de enige manier die écht werkt

Ik heb veel gevisualiseerd in mijn leven en dat doe ik nog altijd. Voor het slapengaan denk ik vaak genoeg aan hoe ik zou willen dat mijn leven er in de toekomst uitziet. Niet dat ik nu niet gelukkig ben, maar bij elke fase in het leven hoort een ander plaatje. Wanneer mijn kinderen groter zijn, zou ik graag deels op een fijn Spaans eiland wonen. Doordat ik daar geregeld aan denk, blijft dat plan levendig en handel ik er ook naar. Het recreatieappartement dat we onlangs kochten voor de verhuur, is onze eerste stap richting die realiteit. Deels gaan we daar vertoeven, deels in Spanje. We zijn heel concreet stappen aan het zetten naar dat doel.

“Van alleen fantaseren word je echt niet rijker, maar armer”

Met mijn visualisaties heb ik dat huis niet gekocht. Ik heb het ook niet gemanifesteerd. Ik heb de gedachten en het verlangen wel levendig gehouden door erover te praten, erover na te denken en te fantaseren en dat helpt me stappen te zetten. Het heeft ook te maken met durf. Alleen erover praten en fantaseren gaat niks voor je doen. Als dat het enige is wat je doet, word je niet rijker maar armer. Je moet ergens het lef en de daadkracht vandaan halen om dingen te doen. Ook als mensen om je heen ze misschien stom vinden. Mijn omgeving snapte niks van waarom wij dat appartement kochten en ik vind dat helemaal prima. Wat tegenwoordig vaak beweerd wordt: dat je met manifesteren dus dingen realiseert, vind ik onzin. Het is te kort door de bocht en daden ontbreken. Ik geloof wel dat je doel levendig houden door er actief praktisch en in gedachten mee bezig te zijn, helpt om het te realiseren.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!