Geen medelijden: zóveel geld heeft prins Harry

Deze winter zijn prins Harry en Meghan hot topic. Met hun Netflix-serie, boek en exclusieve interview. Wat verdienen ze eraan? Hoeveel geld heeft prins Harry eigenlijk? Wij duiken in de cijfers.

Bye bye koningshuis

Bijna drie jaar geleden namen prins Harry en Meghan afscheid van het Britse koningshuis. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten, en Megxit werd een heus begrip. Harry mocht zijn titel Zijne Koninklijke Hoogheid niet meer dragen. Ook stopte de financiële toelage, want ze willen voortaan financieel onafhankelijk, in alle rust, verder leven.

Dat hebben ze wel even gevoeld. Want 95 procent van Harry’s inkomen kwam van het koningshuis. Zo kreeg Harry in 2018 en 2019 zo’n € 5,6 miljoen voor zijn publieke optredens. En werden ongeveer al zijn privé-uitgaven betaald.

Hoe hoog de jaarlijkse toelage precies was, wisselde. Die Engelse toelage is namelijk een percentage van de winst uit het vastgoedfonds van de Britse monarchie (Crown Estate), plus een toelage van de Duchy of Cornwall, het hertogdom van Cornwall. Het totale vermogen van de Britse koninklijke familie wordt geschat op € 28 miljard.

Geld achter de hand

Gelukkig waren Harry en Meghan niet gelijk failliet toen de geldstroom vanuit het koninklijke bedrijf stopte. Het vermogen van Harry zou tussen de € 23 en € 37 miljoen liggen. Dat is een schatting. Zo kreeg hij op zijn 30e een erfenis van zijn overleden moeder Diana. Ook kreeg hij betaald voor zijn werk in het leger, bijna € 50.000 per jaar.

Voordat Meghan met Harry trouwde had ze al haar eigen geld. Ze zou $ 50.000 per aflevering krijgen voor haar rol in Suits. Dat is omgerekend ongeveer € 45.000. Ook speelde ze in verschillende films, waar ze natuurlijk gewoon voor werd betaald. En had ze een populaire blog, die geld opleverde.

Zo zouden Harry en Meghan samen al zo’n € 55 miljoen hebben, voordat ze braken met het koningshuis. En zitten ze er nu warmpjes bij in hun villa met een waarde van ongeveer € 13 miljoen.

Zelf geld verdienen

Wel moeten ze nu zelf voor hun inkomen zorgen. Het koningshuis betaalt niet langer hun levensstijl. Meghan is al een tijdje gestopt met acteren. En hun koninklijke taken zijn ook verleden tijd.

Toch gaat geld verdienen ze best goed af. Zo hebben ze het bedrijf Archewall Produtions opgezet. Ook wel BV Harry & Meghan genoemd. Daarmee maakten ze een deal met Netflix, waar het om meer dan € 90 miljoen zou gaan. Ook sloten ze een podcastdeal met Spotify.

Daarnaast is het stel aan het schrijven geslagen. Meghan bracht al eens een kinderboek uit. En Harry’s biografie Spare ligt in de winkels, waar de uitgeverij al meer dan € 20 miljoen voor zou hebben betaald. Af en toe zouden ze wat bijverdienen met de Harry Walker Agency, zo’n € 930.000 per speech. Voor het interview aan Oprah Winfrey kregen ze trouwens niks, zeggen ze zelf.

Hoeveel geld heeft prins Harry?

Al met al hebben Harry en Meghan (financieel) niks te klagen, zou je denken. Toch vliegt er ook veel geld uit. Zo geven ze een deel van hun winst aan goede doelen. En zouden ze elke dag € 8.000 betalen voor hun beveiliging. En wat ook flink keldert, is hun populariteit.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!