Femke: “Mijn pubers eten me arm”

Femke (44) geeft € 250 per week uit aan boodschappen. Ze vindt dat zelf te veel. Haar groeiende pubers eten steeds meer, maar ook haar eigen impulsiviteit speelt mee. Renée gaat weekboodschappen met haar doen en weet ruim € 100 te besparen.

“Mijn man en ik lopen standaard rond 5 uur samen in de supermarkt. Wat zullen we vanavond gaan eten? We grissen wat uit het schap en nemen nog een lekker kaasje mee. En daarna toch wel schrikken bij de kassa. Ik was daar zo klaar mee, dat ik me opgaf om budget boodschappen te doen met Renée.”

Je gaf zo’n € 250 per week uit. Wat vind je daarvan?
“Ik vind het veel. En om eerlijk te zijn is het in sommige weken nog meer. Ik geef mijn altijd hongerige pubers de schuld. Die eten zoveel! Maar ik moet ook goed in de spiegel kijken. Het komt ook doordat ik geen grip krijg op het proces van boodschappen doen.”

Wat bedoel je daarmee?
“Ik wil wel een weekmenu maken, maar het komt er nooit van. Ik ben chaotisch en koop gerust het zoveelste potje appelmoes.”

Wie eten er bij jou thuis allemaal mee?
“Mijn man en ik, en onze twee pubers van 16 en 20 jaar. Mijn dochter heeft een vriendje die ook geregeld aanschuift. Ze zijn bijna volwassen maar lusten, naar mijn zin, veel te weinig. Dus soms denk ik: wat moeten we nú weer eten om iedereen tevreden te houden.”

Renée heeft een weekmenu voor jullie samengesteld. Daarop staat onder andere zuurkool, maar ook volkoren pannenkoeken met fruit en Italiaanse lasagne. En er is ook nog een restjesdag, om alles op te maken. Was het menu naar je zin?
“Ja, ze had goed naar mijn wensen geluisterd. De meeste maaltijden lust iedereen bij mij thuis. Meestal voeg ik zelf ananas aan de zuurkool toe, om het voor de kinderen wat zoeter te maken. Die zaten nu niet bij de boodschappen en desondanks at iedereen netjes zijn of haar bord leeg.”

De weekboodschappen die je met Renée deed, kwamen totaal op € 121 euro. Wat vond je van dat bedrag?
“Bizar! Want we hadden echt een flinke kar vol, met ook nog frisdrank en chips voor de pubers. Er zat koek bij, volop groenten en fruit en hier en daar wat vlees. Ik was heel tevreden en dacht: zo gestructureerd en goed gepland boodschappen doen, scheelt écht veel geld. Zo’n € 80 per week. Dus dat ga ik vanaf nu zelf ook doen. Even online de folder checken en dan een boodschappenlijstje maken, misschien doe ik dat voortaan wel in de app.” 

Jij spaarde zelf al koopzegels. Die staan dan ook op de bon. Dankzij een abonnement op Albert Heijn Premium mag je twee keer zoveel koopzegels sparen. Daardoor betaalde je uiteindelijk € 145. Maar die € 23,60 spaar je en daar krijg je, wanneer het zegelboekje vol is, weer rente over.
“Ja, ik ben fan van dat systeem. Zo spaar je ongemerkt een lekker bedrag bij elkaar.”

De tekst gaat verder onder de video

Welke tips van Renée gaan jou het meeste helpen?
“Ik ben nu écht overtuigd van het voordeel van een goede maaltijdplanning en een volledige boodschappenlijst. Ik wil voortaan voor mijn bezoek aan de winkel beter de bonus-artikelen checken. Zodat ik daar gebruik van kan maken. Ook sta ik nu meer open voor de Prijsfavorieten, de voordelige eigen merkproducten.”

Misschien kunnen je pubers ook een beetje meehelpen?
“Dat lijkt me ook. Ik wil een lijstje op de koelkast hangen, waarop iedereen kan opschrijven wat er nodig is aan boodschappen. Bijvoorbeeld als ze iets opmaken. Ze hebben er nog wel eens een handje van om een verpakking open te maken en daarna niet goed dicht te doen. Waardoor ik het dan weg kan gooien. Zo zonde! Als we samen ons best doen, kunnen we de kosten voor boodschappen naar beneden brengen. Met dat geld kunnen we leuke dingen doen, op vakantie bijvoorbeeld.”

Dit is een samenwerking met Albert Heijn, de inhoud is 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop