Een ton sparen: zo doet Sylvie dat!

Een groot bedrag bij elkaar sparen. Ik geef toe: makkelijk is het niet. Maar het kan wel. Sylvie vertelt hoe ze op haar 32e al een appartement voor de verhuur heeft en bijna een ton spaargeld.

Naast dat ik hier op PorteRenee.nl over geld schrijf, doe ik dat ook voor allerlei andere media. Deze week verscheen mijn eerste stuk in het Financieele Dagblad (FD). Vooral van de weekendbijlage daar, ben ik groot fan. Die is nu vernieuwd en nog leuker. Niet zoveel droge verhalen over economie maar meer content waar je iets mee kan in je leven. Nu heb ik hier al wel vaker verteld dat ik samen met mijn man 100.000 euro bij elkaar spaarde, om in ons nieuwe huis te steken. Met als doel: lekker wonen met lage woonlasten. Voor het FD schreef ik een stuk over hoe je zo’n groot bedrag bij elkaar krijgt.

Lees ook: Hoe wij een ton spaarden voor ons huis

In het verhaal vertel ik dit keer niet bij eigen verhaal, maar wel dat van Sylvie. Zij is 32 jaar (een jaar jonger dan ik), heeft al een appartement in Amsterdam dat ze verhuurt en spaart nu voor een ton cash. Ze verdient goed met haar werk als zelfstandig accountant. Dat moet gezegd. Maar er zijn genoeg mensen die minstens verdienen wat zij verdient en die het financieel toch echt niet zo op de rit hebben. Haar manier is om vaste lasten en andere bijkomende kosten laag te houden (ze woont ook vrij goedkoop) waardoor ze een groot percentage van haar inkomen weg kan zetten.

In het stuk komt ook besparingsexpert en collega-journalist Marieke Henselmans aan het woord. Ik vroeg haar waarom je eigenlijk zo’n groot bedrag bij elkaar zou WILLEN sparen. Waarom raadt zij iedereen aan om zoveel mogelijk geld weg te zetten? Haar antwoord vond ik geweldig:

‘Vrij te besteden geld maakt je onafhankelijk. Het geeft je de vrijheid om bijvoorbeeld met je baan te stoppen, als je daar iedere dag met tegenzin naartoe gaat. Je kunt makkelijker doen wat je gelukkig maakt, zonder je over geld druk te hoeven maken. Een paar uur minder werken, bijvoorbeeld. Of op een dag zeggen: ik neem ontslag en ga op zoek naar werk waar ik wél blij van word. Dat is een groot cadeau om jezelf te geven.’

Woppa, dat is het hele idee achter PorteRenee in een paar zinnen samen gevat. En ook van mijn boek Duur Huis, Nooit Thuis, trouwens. Vrijheid boven alles. Niet omdat iedereen zo nodig in een zeilboot de oceaan over wil zeilen. Wel omdat je nooit weet hoe het leven loopt. Omdat het heerlijk is om dan de vrijheid te hebben, financieel gezien, om te zeggen: we gaan het anders doen. Zodat geld je nooit tegen houdt om voor je geluk te gaan.

Lees ook: Toen stond er 100.000 euro op mijn rekening

Je kunt het hele artikel over een ton sparen, gratis lezen op de site van het FD. Volgens mij moet je even een gratis account aanmaken. Dat is zo gepiept en het geeft je toegang tot een paar gratis artikelen per maand. De moeite waard dus. Ik zou zeggen: check it out en laat weten wat je ervan vindt. Spaarse, lieve mensen 🙂

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!