Dit verdien ik (en waarom iedereen dat van de daken zou moet schreeuwen)

Iedereen mag weten wat ik verdien. En dat vertel ik in dit stuk ook gewoon. Ik zou zeggen: wees allemaal zo open. Die geheimzinnigheid rondom salarissen helpt echt alleen jouw baas verder.

“Ik verdien tussen de 3.000 en 9.000 euro bruto per maand. Goede en mindere tijden wisselen elkaar af. Ik ben zzp’er, dus er gaat nog belasting van af. Net als kosten voor verzekeringen en reserveringen voor mijn pensioen.

Ik denk dat er nog weinig columns zijn geschreven die zo beginnen. Want hey, over geld praat je niet. Vertellen wat je verdient? Echt niet. Daar vindt iedereen dan wat van. Je wilt niemand voor het hoofd stoten, maar ook niet onderdoen voor je collega’s. In calvinistisch Nederland moet je vooral je kop niet boven het maaiveld uitsteken, want dan gaat-ie eraf. Beter houd je je hoofd ongeveer net zo hoog als de rest. Zodat jullie gezamenlijk het mes kunnen ontwijken.”

Dit schreef ik voor de website van Intermediair. De rest van de column lees je hier. Daarin leg ik uit wat er – in mijn ogen – zou veranderen als iedereen eerlijk en open zou zijn over zijn/haar inkomen. Hoe dat ons zou helpen in onderhandeling. En waarom het ons uiteindelijk allemaal meer tevreden zou maken over het geld dat er iedere maand binnen komt.

Het artikel lees je helemaal gratis (en zonder inloggen) op de site van Intermediair. Check it out. Ben ook benieuwd naar jullie mening: eerlijk zijn of niet? Doe jij dat al? Wat houdt je tegen. Laat het me vooral weten in een reactie onder het artikel.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!