Dit is de rijkste vrouw van Nederland

Vrouwen verdienen (ook) in Nederland flink minder dan mannen. Maar het gaat de goede kant op. Wie is nu de rijkste vrouw van Nederland? We zochten het voor je uit.

Met stip op nummer één

De nieuwe Quote 500 is uit. En Charlene de Carvalho-Heineken is nog steeds de rijkste persoon van heel Nederland. Als dochter van Freddy Heineken en erfgenaam van het biermerk heeft ze op dit moment een vermogen van 12,8 miljard euro.

Ook tussen de rijksten der aarde doet Charlene het niet slecht. Op de Bloomberg Billionaires Index staat ze op plek 132. Hiermee is ze een van de rijkste vrouwen ter wereld. De rijkste man is nog altijd Elon Musk. Charlene ’s vermogen is 6% van dat van hem.

Charlene heeft haar vermogen te danken aan haar vader, die haar in 2002 een behoorlijke erfenis naliet: ze werd grootaandeelhouder van Heineken. De andere dames in de top 5 van de Quote 500 zijn Gérita en Inge Wessels met een vermogen van € 4,9 miljard. Daarna komt Mabel van Oranje-Nassau. Haar vermogen komt neer op € 680 miljoen.

Rijkste jonge selfmade miljonair

Elk jaar zet de Quote 500 ook de 100 rijkste selfmade miljonairs onder de 40 op een rij. Eigenlijk veel leuker om te lezen. Want zij zijn geen rijke erfgenamen, maar hardwerkende ondernemers.

Van de 100 selfmade miljonairs zijn er maar 3 vrouw. De rijkste selfmade vrouwelijke miljonair van Nederland is Sharon Hilgers. Zij staat met haar sieradenmerk My Jewellery op plek 29 in de lijst. Dit jaar kwam ze voor ’t eerst in de top 100, en dat met een geschat vermogen van € 45 miljoen.

De andere twee vrouwen in de top 100 zijn Nikkie Plessen (nummer 47) en Doutzen Kroes (nummer 46). Beide hebben een geschat vermogen van € 28 miljoen. De rijkste mannelijke selfmade miljonair is Adrian Mol. Als oprichter van betalingsverwerker Mollie heeft hij zo’n € 3,5 miljard.

Het verhaal van My Jewellery

Zelf noemt Sharon Hilgers haar succesvolle bedrijf een uit de hand gelopen hobby. Naast haar baan als docent Frans op een middelbare school wilde Sharon iets creatiefs doen. Haar creatieve ei kon ze kwijt in sieraden maken. Die ze via social media liet zien. En mensen waren enthousiast. Zo enthousiast dat ze een kleine webshop runde naast haar baan. My Jewellery was begonnen.

Ze was zo bezig met My Jewellery dat ze op een dag een ouderavond vergat. Dat was het moment dat ze dacht: “Nu moet ik een keuze maken. Of mijn baan opzeggen en vol voor mijn eigen bedrijf gaan. Of niet”. Je raadt het al, ze koos voor My Jewellery. En dat pakte – met veel vallen en opstaan – goed uit.

Inmiddels is het merk razend populair, zijn er 20 winkels verspreid over het hele land, heeft ze 400+ werknemers in dienst en worden er elke dag heel veel pakketjes ingepakt en verstuurd. En de belangrijkste les van Sharon? Durf te vertrouwen op je gevoel, ook als dat tegen cijfers en adviezen ingaat.

Zelf een selfmade miljonair worden

Verhalen, zoals die van Sharon Hilgers, zijn hartstikke inspirerend. Op eigen kracht miljonair worden, dat doe je niet zomaar. Daarbij is het natuurlijk handig als je bepaalde eigenschappen en kwaliteiten hebt.

Onderzoek onder meer dan 600 selfmade miljonairs in de Verenigde Staten toont namelijk aan dat veel van deze miljonairs dezelfde kwaliteiten hebben. Waaronder deze 6 eigenschappen:

  1. Focus
  2. Plannen
  3. Soberheid
  4. Zelfvertrouwen
  5. Verantwoordelijkheid
  6. Sociale onverschilligheid

In het onderzoek benadrukken de miljonairs dat zij hun vermogen konden opbouwen door onder andere sober te leven. Ook met een hoog salaris of geweldig vermogen kun je aan het eind van de maand geen cent overhouden. Je uitgaven beperken, en vooral niet onnodig veel geld uitgeven, creëert gelijk meer ruimte in je budget. En daar hoef je echt geen miljonair voor te zijn. Wil je rijker worden? Begin met je inkomsten en uitgaven bij te houden. Kijk waar je geld heen vliegt. Zijn die aankopen nodig? Of kun je op een paar punten besparen?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek