Deze dingen koop je met flinke korting in december (zoals servies)

Iedereen is blut in december. Tenminste, daar lijkt het op. Daarom kun je, als je nog wel wat spaargeld over hebt, deze maand prima je slag slaan. Ik koop bijvoorbeeld nieuw servies, want dat is nooit goedkoper dan einde december. En zo zijn er nog meer producten die je vooral nu ‘moet’ kopen.

Bij iedere verhuizing koop ik nieuw servies. Dat klinkt misschien decadent. Maar ik ben niet van het type Wedgwood. Ik word een beetje zoals die buurvrouw uit Keeping up with Appearances (ken je het nog?) die trillend van haar thee drinkt, wetende dat het kopje zoveel geld kost. Bovendien: mijn kinderen laten te vaak borden vallen. Onze jongste (1,5 jaar) heeft tegenwoordig bedacht dat hij de vaatwasser wel uit kan ruimen. Dat soort geintjes wil je niet met bordjes á 50 euro. Ons servies komt van de action. Dat klinkt nogal kansloos, vind je niet? Dat vond ik ook toen mijn man zei dat hij daar leuke borden had gezien. Daar koop je toch geen servies? Bij de Action koop je alleen spullen die je na één keer gebruiken weer weggooit. Oeps! Vooroordeel-alert. Ik toch maar mee naar de Action en verdomd: die man van mij heeft goede smaak. Superleuke borden. Mix & match, in blauw, wit en bruin. Inladen maar en voor 50 euro had ik een heel servies in de kast staan. Servies dat met Kerst gewoon op tafel kwam en waar we volop complimenten over kregen.

Lees ook: 10 x besparen zonder dat je leven minder leuk wordt

We zijn inmiddels twee jaar verder en tja. Er is niet zoveel meer over. Er zijn volop hoekjes afgebroken en ja, het is mijn 1-jarige heel soms gelukt om een bord daadwerkelijk in de kast te zetten maar de meeste sneuvelden onderweg. Met een verhuizing in de planning, riep ik meteen: nieuw servies. Ik heb een nee-nee sticker op de deur. Ik heb deze sticker van Loesje net besteld voor onze nieuwe voordeur. Zo leuk! Dus folders krijg ik niet in de bus. Maar servies is echt zoiets wat ik in de aanbieding koop. Dus surf ik naar reclamefolder.nl. Supertoffe site waar je met zoekwoorden kunt zoeken in folders. Zo kun je heel gericht speuren en hoef je je niet door al die onzinaankopen heen te wurmen. Anyway. Ik heb mijn oog al op een nieuw servies laten vallen. Supermooi kerstservies dat straks dik in de aanbieding is. Want ja, wie koopt er eind december nou nog sjiek servies? Het geld is overal op! Ha! Daar maak ik mooi gebruik van om mijn keukenkastjes voor weinig vol te zetten met nieuwe borden, kommetjes en bekers. Oh, en het bijbehorende messingbestek scoorde ik met 50% korting al bij Ikea. Noem me een nerd, maar daar word ik nou blij van.

Lees ook: Zo regel ik gratis vakantie

Nu stuitte ik afgelopen week op een post van een collega-blogger. Die had een prachtig lijstje samengesteld met alles wat in december altijd het goedkoopst is. Serviezen stonden er inderdaad op. Zie je wel! Maar ook parfum en cosmetica is blijkbaar flink in de aanbieding. Net als nieuwe auto’s. Check zijn blog en lijstje hier. Ook op zijn lijstje: Kerstspullen. Op zich logisch. Onze fake kerstboom (ja, sorry, maar ik werd gek van die naalden overal) ziet er echt niet meer uit. Hij is heel smal en hoog, het lijkt tante Sidonia wel. En er zitten led-lichtjes in uit de tijd dat led-licht een soort wit, tl-buis kleur afgaf. Ik kan ’s ochtends gewoon de kerstboom aandoen en de hele woonkamer én keuken zijn verlicht. Dus ga ik misschien wel even naar het tuincentrum einde van deze maand. Laat ik die boom gewoon tot de verhuizing eind februari staan. Kan mij het schelen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!