Deze 5 boeken gaan je rijk(er) maken

Er verschijnen steeds meer boeken over geld. Wij tippen de vijf boeken waar we echt fan van zijn en die je kunnen helpen rijker te worden.

Dit artikel kan je ook beluisteren:

We leren op school hoe je schrijft en rekent. We leren optellen, aftrekken en delen. Maar we leren niet hoe geld eigenlijk werkt. Zonde. Want je zult in je volwassen leven iedere dag met geld om moeten gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg boeken die je daar meer over leren. Iedereen die beter met zijn of haar geld om zou willen gaan, raden we deze 5 boeken aan.

Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma

Econoom Oeds-Jan Postma schreef dit nuchtere boek over hoe je ook met een normaal salaris, miljonair kunt worden. In dit boek vind je geen snelle wegen naar roem en geld. Postma legt uit hoe je beetje bij beetje vermogend kunt worden. Dat kan wanneer je gedisciplineerd genoeg bent om niet al je geld uit te geven. En dat lange termijn vol kunt houden. In zijn boek legt hij precies uit hoe hij dat heeft gedaan en hoe jij dat ook kunt.

The Total Money Makeover – Dave Ramsey

Deze Amerikaanse geldgoeroe heeft als doel heel Amerika uit de schulden te krijgen. Op zijn Instagram-account laten iedere dag mensen zien hoeveel schuld ze aflosten in hoeveel tijd. Heel inspirerend. Het boek helpt je via 7 baby steps – zoals hij ze noemt – naar een financieel onbezorgd leven. Natuurlijk is de situatie in Nederland iets anders dan in Amerika. We hebben over het algemeen wat minder creditcardschulden, maar toch absoluut de moeite waard om te lezen. Lees wel even door het typisch Amerikaanse toontje heen en als je het storend vindt, ook door de verwijzingen naar de Bijbel. De baby steps zelf zijn echt heel toepasbaar voor iedereen.

Money Planner – PorteRenee

Ja, deze kunnen we natuurlijk niet overslaan. Renée wilde per se een kasboek maken dat er leuk uitzag en vol stond met verhalen, inspiratie, tips en tricks. Een boek waarvan je zin krijgt om het in te vullen. Zeker niet zoiets als het zwarte leren boekje dat haar moeder altijd invulde tijdens haar jeugd. Inzicht in je financiën is en blijft toch echt de eerste stap naar een rijker leven. Het boek werd een groot succes en is geregeld uitverkocht.

Hypotheekvrij – Gerhard Hormann

De trend om extra af te lossen op de hypotheek, begon toch wel met dit boek uit 2012. Schrijver Hormann beschrijft hierin uitgebreid zijn keuze om zo snel mogelijk van zijn hypotheek af te willen. Maar ook wat hij allemaal laat om die extra aflossingen te kunnen doen. En wat het hem tot nu toe opgeleverd heeft. Ik verraad alvast een beetje dat de schrijver inmiddels gedeeltelijk met pre-pensioen is, mede dankzij een (bijna) afbetaald koophuis.

Waar doen ze het van? – Erica Verdegaal

Hoe word je rijk? En hoe blijf je het? Daar gaat dit boek over. Schrijfster, columniste en econoom Erica Verdegaal vindt dat het helemaal niet verkeerd is om ‘rijk worden’ als doel te hebben. Laat anderen daar maar lekker wat van vinden. Jij maakt ondertussen een plan en gaat ervoor. In dit boek vertelt ze je alles wat je moet weten om rijkdom te kunnen behalen.

Dit verhaal is ook verschenen als podcast

Volg ons op Spotify en mis niks

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop