Dat ene stuk over sparen waar iedereen een mening over heeft

Een journaliste mailde me vorige week. Of ik wat vragen wilde beantwoorden over sparen. Tuurlijk! Het werd een flink artikel op NU.nl waar iedereen een mening over heeft. 

In eerste instantie zou ik alleen wat spaartips geven. Dat doe ik wel vaker voor tijdschriften of andere media. No problem. Toen ze hoorde dat mijn man en ik ooit 100.000 euro bij elkaar spaarden voor ons huis, wilde ze daar alles van weten. Dus ik vertelde het. Kort. Omdat ik dacht dat dat niet zou zijn waar het artikel over ging.

Lees ook: 100.000 euro sparen. Hoe dan?

Hoe anders liep dat. Toen ik de tekst kreeg stond er vrij veel in over die 100.000 euro. En na publicatie bleek het zelfs de kop te zijn geworden. Dat is natuurlijk een goed lokkertje, snap ik als journalist en blogger ook wel. Aan de reacties te zien wordt het goed gelezen. Iedereen heeft een mening.  Één groep zegt: ‘Ja, als je beide een goed salaris verdient, is sparen easy!’ Vooral via privé-berichten krijg ik positieve dingen te horen. Mensen die geïnspireerd raakten en er ook voor gaan. Yeah! Maar toch wel het meest gehoord: ‘Belachelijk! Zoveel kun je onmogelijk in 4 jaar tijd sparen.’

Toch schrik ik niet zo van alle negatieve berichten. Ik ben het inmiddels gewend. Wanneer je het anders doet, dan vinden mensen daar iets van. Helemaal prima. Het bevestigt voor mij wel weer dat veel mensen denken dat flink sparen alleen mogelijk is wanneer je veel geld verdient. Wij verdienen prima maar zijn niet rijk. We krijgen bruto uitbetaald omdat we zzp’ers zijn, dat maakt het sparen makkelijker. Ook als dit niet voor jou geldt, zou ik zeggen: vergeet al je ideeën over hoe moeilijk sparen zou zijn. Ga gewoon eens rekenen. Wat komt er binnen? Wat gaat eruit? Waar kun je in schrappen? Wat zijn precies je vaste lasten? Ik geloof dat veel mensen, als ze echt willen, meer kunnen sparen dan ze denken. En dat zonder op een houtje te bijten of witte bonen in tomatensaus te hoeven eten.

Benieuwd naar het betreffende verhaal. Lees het hier op Nu.nl 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!