5 budget-apps waar wij blij van worden

Je geld vliegt elke maand je portemonnee uit, maar je hebt geen idee waar het naartoe gaat. Wij zetten 5 budget-apps voor je op een rij die kunnen helpen.

door Esmée

Ik was vroeger heel erg van het oude-en-vertrouwde-kasboekje. Gewoon een notitieboekje waar ik elke maand handmatig in uitrekende waar mijn geld naartoe ging. Dit deelde ik dan op in categorieën zoals boodschappen, uit eten gaan, cadeaus, shoppen en ga zo maar door. Zo kon ik elke maand vergelijken waar ik het meest aan gespendeerd had en wat ik misschien in de maand daarop een beetje terug kon schroeven. 

Deze 5 budget-apps zijn de moeite waard

Maar, dit kan veel efficiënter! Er zijn dus ontzettend veel budgetteringsapps, gewoon voor op je telefoon! Ik heb -naar mijns inziens- de beste apps geselecteerd, die zowel voor iOS als Android te gebruiken zijn. Komen ze!

Dyme

Met Dyme kun je ontzettend makkelijk je bankrekening koppelen aan de app. Deze koppeling is meerdere keren getest door de Consumentenbond op veiligheid en privacy. Je data wordt niet aan derden verkocht en daarbij worden je inloggegevens ook niet bewaard. Daarnaast kun je deze app met veel diverse banken gebruiken.  Binnen enkele minuten heb je een mooi overzicht van je uitgaven in meerdere categorieën. Een groot voordeel van de Dyme app is dat deze je laat zien hoe en waarop je kunt besparen. Zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die je niet nodig hebt? Dan kun je deze via Dyme opzeggen. Een klein nadeel; je kunt geen categorieën zelf toevoegen of budgetlimieten instellen in de gratis versie van de app. Hiervoor moet je extra betalen. Download: Dyme voor Android of Dyme voor iOS

Grip App

De Grip app is van ABN Amro, maar werkt prima wanneer je bij een andere bank zit. Deze app werkt vergelijkbaar als de Dyme app, maar heeft ook wat andere features. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een seintje wanneer je budget bijna op is. Je kunt namelijk per categorie een budget instellen. Ook hierbij geldt, je kan zelf geen categorieën aanmaken. Een ander nadeel hiervan is dat je niet handmatig uitgaven of inkomsten kunt toevoegen. Deze app is dus vooral handig voor mensen die niet of weinig gebruik maken van contant geld.

Budgetbeheerder

Budgetbeheerder is een fijne, overzichtelijke app waarbij je wél zelf categorieën kunt aanmaken. Je hoeft je bankgegevens niet te koppelen aan deze app, wat voor sommigen toch echt een megavoordeel is. Je kunt al je inkomsten en uitgaven handmatig invoeren. Deze lijkt dus echt het meest op mijn papieren kasboekje en is wat minder digitaal geavanceerd. Een extra voordeel bij deze app is dat deze een herinneringsfunctie heeft bij periodieke inkomsten en uitgaven.

LEES OOK: 8 mooie dingen die gebeuren als je niet al je geld uitgeeft

Monefy

Deze app vind ik persoonlijk esthetisch gezien heel fijn om mee te werken. Je krijgt al je inkomsten en uitgaven ineen taartdiagram te zien, zodat je direct kun zien waar het meeste geld naartoe gaat. Je kunt zelf je uitgaven invoeren en een maximaal budgetframe per maand invoeren. Hier kun je vervolgens je uitgaven weer op afstemmen. Bij deze geldt ook, categorieën kunnen niet handmatig toegevoegd worden tenzij je voor de PRO-versie betaalt.

Munt

Munt is een fijne app waar je al je financiële gegevens samen kunt laten komen. Diverse rekeningen, creditcards, contant geld en ga zo maar door. Je kunt financiële doelen voor jezelf bepalen en de app gaat je helpen om je hieraan te houden. Je krijgt tips om je kosten te verlagen, mede door middel van de trends-functie. Deze houdt de terugkerende trends bij, zodat je bewust wordt van constante uitgaven die je wellicht niet hoeft te doen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!

🏷️ Code: BFRIDAY