Bonnetje: “Ik wil maximaal €40 per week uitgeven aan boodschappen voor mijn gezin”

Priya (28) wil maximaal € 40 per week uitgeven aan boodschappen voor haarzelf, haar man en zoontje van drie. Maar dat is nog een hele uitdaging.

Vertel, waarom wil je maximaal € 40 per week uitgeven aan boodschappen?
“Vorige week zag ik ineens drie bonnen van meer dan € 30 voorbijkomen. Allemaal onnodige dingen stonden erop. Ik ben gaan rekenen en we bleken op € 250 per maand te zitten. Veel te veel. Ik heb het er met mijn man over gehad. We hebben het budget drastisch verlaagd. We mogen nog maar € 160 uitgeven per maand.”

Je bent wel streng, zeg.
“We werken al een tijdje naar een financieel vrij leven. Daarom vind ik het zonde om zoveel uit te geven aan boodschappen. Daarnaast wil ik weer gezonder eten en minder verspillen.”

Ik hoor vaak dat gezond eten juist duurder is.
“Nee, dat valt reuze mee, vind ik. Wij gaven juist onnodig veel geld uit aan ongezonde dingen, zoals koekjes, chips en ijsjes. Als je dat schrapt, blijft er heel wat geld over.”

Daar heb je gelijk in. Hoe pak je dat besparen verder aan?
“Vegetarisch eten, dat scheelt echt. Ik eet zelf geen vlees en vis, en mijn zoontje alleen als hij erom vraagt. Andere tip: neem je kind niet mee naar de supermarkt, want dan neem je van alles mee wat niet op je lijstje stond.”

bonnetje boodschappen

Omschrijf eens hoe jij boodschappen doet.
“Boodschappen doe ik online. Zo komen we minder in de verleiding om lekkere dingen te pakken. En kan ons zoontje dat ook niet doen, haha. Al ga ik af en toe ook naar Albert Heijn hoor, dat is dichtbij en ze hebben alles. Ik heb het idee dat het qua prijzen niet zoveel meer uitmaakt naar welke winkel je gaat, door de inflatie is toch alles duur geworden.”

Koop je dan nooit meer iets lekkers?
“Jawel hoor, soms kokoscake. Die kan ik niet weerstaan. Wat wel leuk is: er zit regelmatig een 35% kortingssticker op.”

Ha, dat is lekker! En nog even over jullie budget. Als ik kijk naar dit bonnetje zitten jullie wel over die € 40 heen.
“Dat lijkt zo, maar is niet zo. Met deze boodschappen, plus wat we nog thuis hebben liggen, kunnen we zo’n twee weken eten. We halen volgende week alleen nog vers brood en sojamelk. En soms wat extra groente. Ik koop dan overblijfpakketten bij AH. Daar zit ook iets lekkers bij voor in het weekend. Meestal red ik dat wel voor een tientje, dus dan blijf ik keurig binnen budget.”

Maak je een strakke maaltijdplanning?
“Best wel. Ik heb nu voor twaalf dagen een eetschema gemaakt. Onder andere salade, pasta, wraps, curry en een keertje AVG (red: aardappels, groenten, vlees). Op de resterende twee dagen moeten we creatief zijn. Dan eten we een soepje of broodmaaltijd. Of er is nog een restje over.”

Heb je tot slot nog een lekker budgetrecept?
“Zeker, nasi met restjes groente en ei. Het maakt niet zoveel uit welke groente je over hebt, bijna alles kan erin. En het smaakt altijd goed.”

Ook besparen op boodschappen, maar toch áf en toe wat lekkers snacken? In de video hieronder vergelijkt Renée snacks voor in de frituurpan en airfryer. Welke zijn nou goedkoper?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop