Bonnetje: “De vriezer goed gebruiken, scheelt flink in boodschappengeld”

Eline (30) en haar partner houden allebei van lekker eten. Borrelhapjes en speciaal biertjes zijn haar grote verleiding in de supermarkt. Toch houdt ze zich redelijk aan haar weekbudget van 75 euro. Ze deelt haar boodschappenbonnetje én haar boodschappentactiek.

Vertel eens: wat is jouw boodschappentactiek?

“Ik check vaak als eerste even de inhoud van mijn vriezer. Wat ligt daar nog aan voorraad? Misschien wat vlees of groenten die ik kan gebruiken komende week. Na het checken van de vriezer en de voorraadkastjes, bekijk ik de digitale folders van verschillende supermarkten in de buurt. Eens kijken of er wat goede korting te scoren valt. De supermarkt met de beste weekaanbiedingen wint. En daar ga ik dan naartoe voor alles. Ik bedenk mijn maaltijden en schrijf alles op wat ik nodig heb die week. We hebben een boodschappenbord in huis, waar iedereen opschrijft wat ‘ie nodig heeft. Dat neem ik over op mijn lijstje. Wanneer mijn lijstje compleet is, ga ik naar de winkel.”

Wat een kort bonnetje heb je ingeleverd, is dit alles wat je koopt in een week?

“Nou, mijn doel is om maximaal twee keer per week naar de supermarkt te gaan. Maar in realiteit ga ik iets vaker. Dus dit is een deel van de bonnetjes voor een week.”

Ben jij van het afrekenen bij de kassa of kies je voor de zelfscanner?

“Wanneer de winkel waar ik naartoe ga een zelfscanner heeft, ga ik daar zeker voor. Want waarom zou ik boodschappen vier keer door mijn handen moeten laten gaan? Wanneer ik zelf scan, kan ik alles rustig op mijn eigen tempo doen. En pak ik alles tijdens het boodschappen doen al in tassen.”

Wat is jouw weekbudget voor boodschappen?

“Ik geef meestal zo’n € 75 per week uit.”

Met hoeveel mensen zijn jullie thuis?

“Met twee volwassenen die goed kunnen eten.”

Veel supermarkten zijn toch ingesteld op gezinnen. Hoe doe je dat met inkopen voor twee personen?

“Ik koop nooit die kleine verpakkingen. Een verpakking van 200 gram gehakt zal ik nooit kopen. Ik koop dan liever een wat grotere, gunstiger geprijsde verpakking. Ik kies wel altijd voor verantwoord vlees, trouwens. Thuis stop ik het dan in delen in de vriezer.”

Jij bent gek op de vriezer, zo te horen.

“Ja, mensen zouden daar meer gebruik van moeten maken. Het helpt echt om geld te besparen. Ik maak graag veel eten in één keer klaar. Dan verdeel ik dat in porties en stop ik het in de vriezer. Ideaal, vind ik dat. Dan heb je altijd iets lekkers en gezonds op voorraad.”

Hou je je altijd strak aan je lijstje?

“Dat valt mee. Er valt nog wel eens wat in mijn karretje dat niet per se een geplande aankoop was. Ik word snel verleid door tapas, hapjes, snacks en alles voor bij de borrel of voor tijdens het kijken van een filmpje. Ach, ik maak er thuis ook iemand blij mee. Moet kunnen, toch?”

Tuurlijk, nog meer verleidingen?

“Ik val snel voor kortingsstickers. Bijvoorbeeld voor producten in zo’n afprijsbak. Het gebeurt me wel eens dat ik daar iets uit vis wat € 3 euro kost, waarna ik ontdek dat de reguliere prijs € 3,10 is. Dat valt dan natuurlijk een beetje tegen. Ook kom ik bijna altijd thuis met een nieuw biertje voor mijn vriend om te proeven. Dat vindt hij lekker. Ik laat me verleiden door de flesjes of blikjes die er zo leuk uitzien.”

Wat eet jij wanneer je bijna niks meer in huis hebt en je geld voor de week ook op is?

“Zeker macaroni of spaghetti. De pasta heb ik altijd op voorraad en de producten voor een lekkere saus ook wel. En anders ligt er nog wel wat in de vriezer wat ons door die laatste dag heen helpt, tot ik weer boodschappen ga doen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop