Spaarzegels: superslim nu spaarrente 0% is. Hier moet je zijn!

Bij welke supermarkt loont het nou het meest om spaarzegels te sparen? En hoe werken die afzonderlijke spaarprogramma’s? We zetten alles voor je op een rij.

Spaarzegeltjes alleen voor oma’s? Nee, joh. Wij zijn bij PorteRenee ook allemaal fan. Het is gewoon hartstikke slim. Je stopt er geld in en krijgt er gegarandeerd meer geld uit. Wat is daar nou suf aan? En nu de banken geen rente meer geven, zijn spaarzegeltjes juist weer hartstikke hip.  

Spaarzegels plakken of digitaal

Bij de meeste winkels is spaarzegels verzamelen heel makkelijk. Per euro die je besteedt betaal je een bedrag extra voor een koopzegel. Deze zegel plak je vervolgens op je spaarkaart en als deze vol is, kun je de kaart inleveren bij de supermarkt. Je krijgt er dan gewoon geld voor terug. Dat hoef je dus niet per se bij de supermarkt waar je spaart uit te geven. En het fijne is: je krijgt voor die volle kaart meer geld dan je ervoor hebt betaald.

Bij Albert Heijn is het spaarprogramma volledig digitaal. Het werkt verder nog steeds hetzelfde. Je hoeft alleen niet meer te plakken. Ook Hoogvliet werkt met een digitaal spaarprogramma, maar dit gaat via een klantenpas en niet via een app. Wellicht wat vriendelijker voor de ouderen onder ons.

Meest rendabele spaaractie – 50% rente – PLUS supermarkt

De meest rendabele supermarkt om koopzegels te sparen is PLUS supermarkt. Daar krijg je maar liefst 50% meer uitbetaald dan je hebt ingelegd. Enige nadeel? Je hebt maar €4 per spaarkaart ingelegd. Elke zegel kost €0,02 en met 200 zegels is je boekje vol en dan krijg je er dus €6 voor terug. Sparen gaat hier dus niet zo hard. 

6% rente – Albert Heijn en Hoogvliet

Bij Albert Heijn en Hoogvliet zijn koopzegels daarna het meest rendabel, maar je winst valt met 6% dan ineens wel wat tegen ten opzichte van de 50% bij PLUS supermarkt. Bij Albert Heijn koop je bij elke bestede euro een zegel van €0,10, bij een volle kaart van 490 zegeltjes krijg je €52 terug. Bij Hoogvliet hoef je geen boekje vol te maken, maar gebruik je dus een klantenkaart. Op elke €0,10 die je voor je boodschappen uitgeeft, betaal je een extra cent en deze is direct 6% meer waard. 

4% rente – Jumbo en Coop 

Hoewel de rente en de waarde van een vol boekje bij Jumbo en Coop hetzelfde is, zijn de twee systemen wel een beetje anders. Je spaart bij Jumbo, net als bij Albert Heijn, een zegel bij elke euro die je besteedt en betaalt hier €0,10 voor. Voor een volle spaarkaart heb je 250 zegels nodig. Bij Coop kun je al vanaf elke €0,50 een zegel kopen, deze kost je dan €0,05 en voor een volle spaarkaart heb je dus 500 zegels nodig. Hoewel dit gelijk lijkt, denken we dat sparen bij Coop hierdoor net wat sneller kan gaan. 

Bij welke supermarkt kun je het beste spaarzegels sparen?

Nu kun je naar aanleiding van deze cijfers een keuze maken om bij een bepaalde supermarkt te gaan sparen. We raden je alleen niet aan om voortaan je boodschappen ergens anders te halen, puur omdat het rendement op de zegels hoger is. Een bepaalde supermarkt is immers niet voor niks je favoriet, dat gaat niet alleen om een koopzegelrendement. Blijf ook kijken naar de prijzen van supermarkten. Zegels sparen bij een dure winkel kost je dan onder de streep meer, dan gewoon naar een goedkope winkel waar je misschien geen zegels kunt sparen. Maar ga je toch al graag een winkel mét spaarsysteem? Dan zeggen wij: vooral lekker meedoen!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek