kinderen cadeau

5 manieren om Sinterklaas cadeautjes betaalbaar te houden

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf manieren om Sinterklaas cadeautjes betaalbaar te houden.

Sinterklaas is een geweldig kinderfeest. Mijn zoontje roept al in januari wat hij in december van de Sint wil krijgen. Dat schrijf ik allemaal op voor de goedheiligman. Ik kan moeilijk van hem verwachten dat hij het allemaal onthoudt. Dat gaat op die leeftijd niet meer. Nu sprak ik hem laatst en toen vertelde hij me me dat hij na al die jaren wat geweldige bespaartips heeft opgedaan. Ik mocht ze van hem met jullie delen. Dus hierbij: 5 bespaartips voor Sinterklaascadeau’s.

Lees ook: Dit gezamenlijk doel is ideaal voor Sinterklaas of Kerstmis.

  • Lang leve Marktplaats. Hoeveel speelgoed heb jij niet ooit gekocht waar je kinderen nooit meer spelen? Je bent niet de enige. Veel mensen zetten dat op Marktplaats. Vaak nog in nieuwstaat. Roept je kind dat hij iets wil hebben, kijk dan eerst eens hier. Grote kans dat het voor de helft van de prijs aangeboden wordt, alleen maar omdat de doos ooit is geopend.
  • Meestal ben ik niet zo’n fan van aanbiedingswebsite. Ze zijn gemaakt om je te verleiden aankopen te doen. Maar, rond de feestdagen maak ik er gretig gebruik van om leuke cadeau’s te scoren. Check websites als iBood en DailyOffers eens. Let wel op: denk goed na over je aankopen. Laat je niet opjagen door het aftellende klokje naast de aanbieding.

OP WEG NAAR EEN RIJK(ER) LEVEN

Bestel ‘m hier

101 beste geldtips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven


  • Vier Sinterklaas iets later. Een week, bijvoorbeeld. Dan is er al veel in de aanbieding, zoals bijvoorbeeld chocoladeletters en marsepein.
  • Begin vroeg met inkopen. Ik weet dat mijn moeder al maanden voor Sinterklaas bezig was met aankopen doen. Zodra ze een goede aanbieding zag, kocht ze het en legde het op zolder. Wanneer je in de week van Sinterklaas start met je zoektocht, heb je veel goede prijsjes al gemist.
  • Koop niet maar ruil. Wat voor jou oud is, is voor een ander nieuw. Kleding die je niet meer past of draagt, woonaccessoires waar je op uitgekeken bent, gadgets waar je niets mee doet. Organiseer een wisselcadeau-avond (mooi Galgjewoord, trouwens) en geef elkaar iets cadeau van jezelf. Ideaal ook voor als iemand in je familie of gezelschap het niet zo breed heeft. Zo krijgt iedereen iets, zonder dat er portemonnees hoeven te worden getrokken.

Ik ben heel benieuwd wat jij doet om de Sinterklaas cadeautjes betaalbaar te houden. Wat is jouw gouden tip?

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.