9 redenen waarom je nú je sportschoolabonnement op moet zeggen

Bezuinigen kan op veel dingen. Op veel manieren. Daar kun je over discussiëren ook. Maar over één ding zouden we het eigenlijk allemaal wel eens kunnen zijn. Dat sportschoolabonnement kun je per direct opzeggen. Wát een onzin is dat!

Wie heeft er nog nooit zo’n pasje van de gym gehad?
Die je dan langs zo’n paal haalt en dan mag je naar binnen om je lekker in het zweet te werken. Grappig vind ik altijd dat mensen met de auto naar de sportschool gaan, terwijl je daar komt om te bewegen. Beetje tegenstrijdig, toch? Ga gewoon met de fiets. Dan hoef je niet eens naar binnen, want je hebt je beweging al gehad. Nou ja, ik heb ook meerdere keren zo’n duur pasje gehad. Soms zelfs inclusief groepslessen en sauna. Inmiddels weet ik beter. Ik ken mezelf en weet: ik vind er niks aan. Zoals velen met mij. Ik geef je twintig redenen om dat abonnement per direct op te zeggen.

– Bewegen kan overal. Trek je sportschoenen aan en ga naar buiten. Verwend nest! Buiten bewegen is veel leuker. Je ziet nog eens wat. Vogeltjes die fluiten, honden die poepen. Dat soort dingen. Beter dan op een band rennend naar GTST te kijken.
– Buiten sporten is gezonder. Het kan toch niet anders dan dat je beter de boslucht in kunt ademen dan die airco die de buitenlucht van de parkeerplaats 23 x rondpompt door die sportschool langs al die zwetende lijven?
– Zelf sporten lastig? Hallo, nooit van Youtube gehoord? Je kunt er yoga leren, binnen bootcampen met alles wat je in huis hebt of zelfs leren gewicht heffen met je eigen kind.
– Je kunt thuis lekker sporten in je oude sportkleding. Je hoeft geen geld uit te geven aan zo’n hippe yogabroek met kleurtjes. Scheelt ook weer geld!
– Achteraf douchen in je eigen douche is zoveel lekkerder! En je hoeft er ook geen badslippers aan tegen die vieze bacteriën die er op de sportschool rondhangen.
– In en rondom je eigen huis sporten scheelt een hoop reistijd. En een excuus om niet te gaan.
– In de sportschool draai je toch vaak hetzelfde rondje. Beenspieren, bilspieren, buikspieren en wat cardio. Als je lang hetzelfde doet, verras je je spieren niet meer. En dus is je training niet meer zo effectief.
– In de sportschool zie je zoveel afgetrainde lijven, dat je er spontaan onzeker van wordt.
Niet doen! Thuis kijk je lekker uit het raam naar je iets te dikke buurvrouw die in de keuken staat te snoepen. Voel jij je een stuk beter bij, toch?
– Je gaat te weinig. 90% van de mensen gaat te weinig. Reken eens uit wat één uurtje sporten kost. Je abonnementsprijs gedeeld door het daadwerkelijk aantal uurtjes dat je sport. Dure grap, right?

Meer van dit soort verhalen lezen? Like ons op Facebook!