Geen vuurwerk, geen kroeg. Zoveel geld bespaar je dit jaar met oud & nieuw

Helaas zal oud en nieuw er anders uitzien dit jaar. Waarschijnlijk kun je niet naar de kroeg, een groot feest houden thuis met veel mensen of vuurwerk afsteken. Maar hey, kop op! Dit kan je een hoop besparen!

Door Esmée

Hoe vier jij Oud & Nieuw? Ik ga meestal met mijn vriend naar vrienden toe waar we met een stuk of 10-15 man de hele avond gezellig samen zijn. Wanneer de klok twaalf uur slaat en we officieel het nieuwe jaar in gaan, steken we buiten vuurwerk af. Natuurlijk even genieten van het uitzicht, om vervolgens de fiets te pakken naar de kroeg. Wat drankjes en dansjes later ploffen we om 4-5 uur ’s morgens in bed.

Tenminste, zo zag het er de voorgaande jaren uit. Dit jaar zal het waarschijnlijk anders gaan. Met z’n tweeën op de bank met een fles (of twee flessen) champagne, lekkere hapjes en een goede film. Maar geen vuurwerk dit jaar, geen kroeg, geen feestje. Balen! Maar hé, bekijk het positief. Bedenk je hoeveel geld je bespaart dit jaar. Ik zet het even voor je op een rij.

Besparing 1: Geen kroeg

Dat wij dit jaar niet naar de kroeg mogen is natuurlijk balen, maar dit scheelt ontzettend veel geld. Je betaalt voor elke uitgaansgelegenheid op deze speciale avond waarschijnlijk voor een entreekaartje. Bij ons was dat ‘maar’ een tientje, maar een club in Amsterdam zal zo minimaal 50 euro vragen! Sterker nog, het Awakenings New Year’s Eve feestje in de Gashouder kostte vorig jaar gewoon 75 euro. En dan ben je alleen nog maar binnen op een locatie. Wij dronken vaak nog wat, wat al snel tot meerdere tientjes zal oplopen. Honderd euro uitgeven aan de kroeg op oudjaarsavond is geen gek bedrag. 

Besparing 2: Geen vuurwerk

Vorig jaar werd er maar liefst 77 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk in Nederland. Op 1 januari 2019 telde Nederland grofweg 7,9 miljoen huishoudens. Dat zou betekenen dat elk huishouden bijna 10 euro zou besteden aan vuurwerk. Dit is uiteraard een gemiddelde, want sommigen geven niets uit aan vuurwerk en anderen tientallen of zelfs honderden euro’s. Mijn vader haalde vroeger altijd een pakketje van ongeveer 30 euro en dan vond hij het mooi geweest. Al het geld wat je hierop bespaart mag je direct apart zetten op je spaarrekening! Hoewel ik zelf vuurwerk ontzettend magisch vind, scheelt het wel een hoop ongelukken en troep dit jaar. En geld dus.

LEES OOK: Zo hoef je na corona niet meer terug naar kantoor

Besparing 3: Minder inkopen

Wanneer je een oudejaarsfeestje geeft, zal je veel inkopen moeten doen. Vaak wordt alles uit de kast getrokken voor zo’n avond. Denk hierbij aan lekkere ovenhapjes, cocktails, tapas en ga zo maar door. Wanneer je dit voor meerdere mensen inslaat, reken je zo dik 100 euro af. En dan tellen we de champagneflessen nog niet eens mee. Het grootste deel van die kosten komt dit jaar te vervallen. Houd het thuis wel gezellig en kook bijvoorbeeld een lekkere maaltijd voor jezelf en je gezin en maak wat hapjes, zodat deze avond toch nog een feestje wordt. 

Bij elkaar opgeteld bespaar je zo dik 200 euro. Weet jij al wat je met dit geld gaat doen? Bij mij gaat het linea recta naar mijn spaarrekening.

Wij wensen je alvast een ontzettend fijne jaarwisseling en hopelijk kun je er alsnog een feestje van maken, in welke vorm dan ook!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop