Besparen op Apple doe je zo

Fan van Apple? Maar er niet de portemonnee voor? Of gewoon geen zin om de hoofdprijs te betalen net als ik? Ik vond een manier om te besparen op producten van Apple.

Ik ben niet zo van de nieuwste apparaten. Wanneer mijn telefoon het nog goed doet, hoef ik niet perse een nieuwe omdat er een nieuw model uit is. Ik ontleen mijn identiteit niet aan welke telefoon ik heb. Daar ben ik echt te oud voor inmiddels. Toch heb je soms gewoon goede spullen nodig. Ik overweeg om mijn Chromebook in te ruilen voor een MacBook. Waarom? Omdat ik er steeds vaker op werk en de laptop die ik nu heb echt voor basis handelingen is. Beetje mailen enzo. Dat is niet meer genoeg nu we ook podcasts en video’s maken. 

Toen ik zocht op de kosten van een nieuwe MacBook viel ik bijna van mijn stoel. Tussen de 1200 en 1500 euro voor een nieuwe MacBook Air? Wow! Het is een gaaf ding, begrijp me niet verkeerd. Maar het blijft een computer. Hij kan nog altijd niet voor me stofzuigen, mijn stukken voor me tikken of mijn administratie voor me doen. Ik ben best bereid om meer te betalen dan voor mijn ChromeBook maar er zijn grenzen. Dus ging ik op zoek naar een andere manier om die MacBook betaalbaar in huis te halen.

Lees ook: 5 dingen die je vandaag kunt doen om te besparen

In mijn huis is serieus bijna alles tweedehands. Van mijn meubels tot mijn kleding. Maar apparaten, daar twijfelde ik nog een beetje over. Krijg ik dan geen spullen die amper nog meegaan? In omgeving vertelden ervaringsdeskundigen dat dat reuze meevalt. Zeker wanneer je je apparaat niet tweedehands maar refurbished koopt. Dat betekent dat een gebruikt apparaat eerst helemaal opgeknapt wordt. Bij leapp, een online winkel die daar in gespecialiseerd is, gaan gebruikte producten een heel proces door voordat ze in hun winkel belanden. 

  • Eerst wordt getest of de apparaten nog wel werken.
  • Dan wordt gemaakt wat stuk is.
  • Valt het niet meer te repareren? Dan gebruiken ze de onderdelen voor andere apparaten. (Hoera voor niets weggooien!)
  • Ze verwijderen alle oude bestanden en gegevens.
  • De software wordt opnieuw geïnstalleerd.
  • Daarna wordt het apparaat ook nog grondig gereinigd.

Ik heb al even tussen hun refurbished MacBooks zitten neuzen en zie dat ik dan nog maar de helft betaal van wat ik voor een nieuw exemplaar zou doen. Je kunt zelf kiezen voor de staat van het product dat je wilt kopen. Het gaat hierbij alleen om de buitenkant, de looks dus.

  • Als nieuw
  • Licht gebruikt
  • Zichtbaar gebruikt

De prijzen worden wat lager naarmate je voor een meer gebruikte versie kiest. Ik zeg: doe mij maar een paar krasjes. Hoesje er omheen en niemand die het ziet. Besparen maar.

besparen apple

Normaal gesproken wend ik me voor alles wat ik tweedehands wil kopen altijd tot Marktplaats. Of tot de lokale kringloopwinkel. Waar ik laatst een ouderwets navigatiesysteem voor mijn vader kocht voor 5 euro. Hij was als een kind zo blij met zijn middeleeuwse apparaat. Ik zie mezelf mijn apparaten daar nog niet kopen. Ik wil bij een aankoop van een paar honderd euro wel een beetje garantie. Niet tot de deur. Bij een winkel als leapp weet ik zeker dat een MacBook werkt, schoon is, dat alle oude gegevens eraf zijn en dat ik er voorlopig mee vooruit kan. Ze bieden voor defecten die binnen de garantie vallen (check die voorwaarden even goed) 2 jaar garantie. De werking van de batterij valt daar ook onder. Dat was iets waar ik bang voor was bij een ouder model. Dat die niet goed meer zou zijn. Fijn dat dat gedekt is.

Los van dat refurbished kopen me geld scheelt, probeer ik zo vaak mogelijk te kiezen voor hergebruik. Gewoon omdat de wereld echt niet nog meer nieuwe MacBooks, meubels en kleding nogal heeft. Ik vind het heel logisch om dingen te gebruiken tot ze het niet meer doen. Call me crazy! En bovendien: ik vind de verschillen tussen oude en nieuwere modellen steeds kleiner worden. Ik kan me niet herinneren wanneer Apple voor het laatst een nieuwe feature presenteerde die iedereen omver blies. Dus ik zou niet weten waarom ik het allernieuwste model zou moeten hebben. Ik hoef er niet meer de blits mee te maken op het schoolplein, tenslotte.

En ja, oké, die dik 500 euro die ik op deze manier overhoud is mooi meegenomen. Ik denk dat ik die lekker aflos op mijn hypotheek. Het blijft PorteRenee hier, he?

Hoe bespaar jij op je apparaten? Ook fan van refurbished? Deel je ervaringen vooral!

Dit is een artikel is een samenwerking met Lendahand. De inhoud is voor 100% van mij. 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!