Bespaartips die vandaag nog geld opleveren

Geld besparen kan direct geld opleveren. Deze 8 bespaartips zorgen direct voor minder uitgaven en dus meer geld in je portemonnee.

Als je je verwarming lager zet, dan bespaart dat je op termijn waarschijnlijk geld. Maar ja, het kan nog maanden duren voordat je dat geld ziet. Soms heb je bespaartips nodig die meteen geld besparen. We zetten er een paar voor je op een rij.

Benzine: tanken op kortingsdag

Achterhaal vandaag nog waar je in jouw omgeving het goedkoopst kunt tanken. Vaak is er een vaste dag waarop de korting op benzine hoger is. Zet het in je agenda. En check elke week op die dag even of je tank bijna leeg is. Zo ja, dan rij je even langs. Ze zien jou zo nooit meer bij die veel te dure benzinestations langs de weg. 

Hoeveel heb je al?
De makkelijkste besparing is iets niet kopen. Ga je huis eens door en check wat je allemaal al hebt. Qua boodschappen in de voorraadkast. Qua gereedschap in de schuur. Qua kleding in je kast. Door te weten wat je al hebt, doe je geen onnodige uitgaven. Nog een pot augurken? Je weet dat je er nog genoeg hebt staan. Net als dat er écht al genoeg mooie truien in je kast hangen.

Besparen betekent méér kunnen sparen. Daarom organiseren we een spaarchallenge. Doe GRATIS mee en je ontvangt zes toffe opdrachten, die zorgen voor een vollere spaarrekening. Schrijf je nu in via www.leaseplanbank.nl/spaarchallenge

Boodschappen besparen
Boodschappen is natuurlijk een kostenpost waar je vandaag al op kunt gaan besparen. Bijvoorbeeld door de komende twee dagen niet naar de winkel te gaan. Kook met wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of vriezer. Maak elke week een maaltijdplanning en ga voortaan nog maximaal twee keer per week naar de supermarkt en je houdt flink wat geld in je zak.

Goedkoper sparen

Wist je dat je ook kunt besparen op de kosten voor je spaarrekening? Bij de meeste banken betaal je daar een paar euro per maand voor en ben je verplicht er een betaalrekening bij te openen. Bij Leasplan Bank niet. Daar kun je gratis een losse spaarrekening openen, die ook nog eens meer rente geeft over je spaargeld dan bij de meeste grootbanken. 

Gratis uitjes

Entertainment: het is een dankbare kostenpost om te besparen. Niet alleen zijn er zoveel leuke, gratis uitjes te doen in ons land. Ook barst het van de spaaracties en kortingscodes. Zoek de beste, doe eraan mee en profiteer. Maar maak zeker ook een lijst met gratis uitjes. Elke keer dat je een picknick maakt en niet uit lunchen gaat, hou je geld in je zak.

Tweedehands kopen

Leer het jezelf aan: elke keer wanneer je wat nieuws wilt kopen, kijk je eerst of het tweedehands te krijgen is. Het pre-owned aanbod is tegenwoordig enorm. Hiermee bespaar je niet alleen direct geld, maar spaar je ook het milieu. Fijne win-win-situatie.

Abonnementen eruit

Een abonnement opzeggen is directe winst. Dus pluis ze eens door en zoek naar abonnementen die je geld gewoon niet waard zijn. Weg ermee, besparen en dus (meer) sparen maar.

Onderhandel!

Nederlanders voelen zich er niet altijd comfortabel bij, maar ga vanaf vandaag eens experimenteren met onderhandelen. Wanneer ik een grote aankoop doe, of meerdere producten koop bij één winkel probeer ik het eigenlijk altijd. En zelden zonder resultaat. Blijf vriendelijk, doe een voorstel met een glimlach en respect. Dan valt er eigenlijk altijd wel een dealtje te maken. Jij blij, zij blij.

Dit artikel is een samenwerking met Leaseplan Bank. De inhoud is 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!