Geld wegzetten voor de kids: zo doen wij dat

Deze foto van mijn kinderen in een appelboomgaard vraagt natuurlijk maar om één ding. Een post over hoe wij een appeltje voor de dorst voor onze kids regelen. Een tijd lang spaarden wij alleen nog maar. Dat ging ooit nog tegen een redelijke rente, maar nu niet meer. Met 0% rente schiet dat natuurlijk niet echt op.

Voor de youngsters onder de lezers: ooit kreeg ik nog 3,5% rente op mijn spaargeld. Je kunt het je nu haast niet meer voorstellen. Inmiddels hebben wij gekozen om alleen nog maar voor ze te beleggen. Dat doen we in een fonds bij Meesman Indexbeleggen. (We doen binnenkort weer een Instagram Live over beleggen met Meesman.)

We leggen elke maand 100 euro in voor de kids samen. Allebei 50 euro dus. Dat geld wordt automatisch van onze rekening geschreven. Heel makkelijk. We hebben uitgerekend dat ze met die 50 euro per maand een heel eind komen, als ze straks 18 jaar oud zijn. Zeker wanneer het geld gedurende de jaren groeit, wat tot nu toe heel goed gaat! Afgelopen jaar was het rendement alleen al 18%! Al zegt dat natuurlijk niks over de toekomst. Er zullen vast ook jaren zijn waarin dat rendement lager ligt of zelfs negatief is. Maar omdat we nog heel wat jaren voor ons hebben voordat ze volwassen zijn, kunnen we dat best opvangen.

We beleggen trouwens op onze eigen naam. Je kunt ook op naam van de kids beleggen. Dan komt het geld meteen vrij op hun 18e en mogen ze ermee doen wat ze willen. Als ze mijn genen hebben en ik denk aan hoe ik met geld was toen ik net volwassen was, leek dit ons een betere optie. Ik ben benieuwd wat jij doet om een appeltje voor de dorst voor je kids op te zetten? Misschien wel helemaal niets? Laat het weten in the comments op Instagram!

Dit is een social post

Dit bericht is ook geplaatst op Instagram.

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.