Beleggen bij Meesman: zo werkt het

Renée belegt al een paar jaar bij Meesman en is enthousiast. Ze krijgt veel vragen over hoe dit werkt, dus legt ze dat in dit artikel duidelijk uit. 

Sinds twee jaar beleggen wij zelf bij Meesman. Na een tijdje rommelen met losse aandelen, was ik dat zat. Het uitzoeken van aandelen, verkopen, aankopen, het nieuws volgen over de bedrijven erachter. Het kostte me allemaal te veel tijd en energie. Dus besloot ik voor passief beleggen te gaan. Ook omdat uit onderzoek blijkt dat dat op de lange termijn meer oplevert. Win-win, zou ik zeggen.

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over passief beleggen, stuitte ik op Meesman. Zij zijn gespecialiseerd in passief beleggen. Ik las veel positieve, onafhankelijke reviews en besloot klant te worden. 

Meesman biedt beleggen in indexfondsen aan, op een passieve manier.
Hoe dat werkt en wat het precies is, leg ik stap voor stap uit.

Eerst maar eens die indexfondsen. Wat zijn dat?

Een indexfonds is een soort mandje met daarin verschillende aandelen. Je belegt je geld dus niet in één los aandeel – bijvoorbeeld Philips of KLM – maar in alle aandelen in dat fonds. Des te meer aandelen er in een indexfonds zitten, des te beter je je geld spreidt. En je geld spreiden betekent minder risico.

Nu het passieve deel

Meesman richt zich helemaal op passief beleggen. En wij zijn daar inmiddels fan van. Je bepaalt één keer je maandelijkse inleg. Dat geld wordt automatisch elke maand afgeschreven en vervolgens wordt het voor je belegd op een manier die je vooraf hebt aangegeven. Je hoeft er – na het eenmalig instellen in het begin – niets aan te doen. Je bent nu officieel passief vermogen aan het opbouwen.

Meesman richt zich helemaal op passief beleggen. Dat is beleggen in een wereldwijd

gespreid indexfonds en dit vervolgens voor de lange termijn aanhouden. En wij zijn daar inmiddels fan van. Meesman heeft daar het ideale fonds voor:
Aandelen Wereldwijd Totaal. Hier zitten meer dan 6.000 aandelen in. De bedrijven in dit fonds zijn actief in allerlei verschillende branches, sectoren en werelddelen. Doen aandelen in één van die sectoren of regio’s het niet zo goed, dan kunnen daar andere aandelen uit andere sectoren en regio’s tegenover staan die het wel goed doen. Zo verklein je dus je risico. Alle aandelen in dit fonds voldoen trouwens wel aan bepaalde duurzaamheidseisen. Fijn om te weten.

Even praktisch:

Wij beleggen maandelijks in het fonds Aandelen Wereldwijd Totaal van Meesman.

Je bepaalt één keer je maandelijkse inleg. Dat geld wordt automatisch elke maand afgeschreven en voor je belegd zoals jij hebt bepaald dat dat moet gebeuren. Je hoeft er – na het eenmalig instellen in het begin – niets aan te doen. Je bent nu officieel passief vermogen aan het opbouwen.

Waarin beleggen dan?

Het instellen van je beleggingsrekening is vrij simpel. Je identificeert je (dit moet volgens de wet, ook voor je eigen veiligheid) en stelt in welk bedrag je wilt inleggen. Ook moet je aangeven hoe je dat geld wilt beleggen. Meesman biedt 3 fondsen aan. Aandelenfondsen voor de groei van je vermogen en obligatiefondsen voor de veiligheid:

  1. Aandelen Wereldwijd Totaal
    Dit is een fonds met een spreiding over de hele wereld. Het is echt bedoeld om passief vermogen in op te bouwen. Dat doe je met dit fonds dus in aandelen. Deze leveren gemiddeld een hoger rendement op dan obligaties, maar hebben ook hoger risico.
  2. Obligaties Wereldwijd
    Obligaties zijn leningen (bijvoorbeeld aan de overheid van een land of aan een groot bedrijf). Obligaties geven je portefeuille veiligheid voor als het slecht gaat op de beurs. Aandelen kunnen in een écht diepe crisis best 50% dalen. Obligaties zijn op dat moment stabieler en geven een beetje tegenwicht aan je aandelen.
  3. Obligaties Eurolanden
    Dit fonds bevat alleen obligaties uit Eurolanden.

Meer lezen over de kosten bij Meesman doe je hier.

That’s it.
Zie je dat beleggen niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn?

Dit artikel is een samenwerking met Meesman. De inhoud is voor 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!