Deze tip bespaart je sowieso tientjes per maand

Zeg, wil je minder betalen voor diensten en abonnementen? Dan verklap ik je een gouden tip. Komt-ie: zeg je abonnement op! Klinkt gek, maar ik kan het weten. Jarenlang werkte ik op een klantenservice. Ik deel deze gouden tip graag met je.

Door Janke

Vandaag deel ik een geheim met je. Voordat ik als freelancer werkte, had ik ‘gewoon’ werk. En toevallig of niet, tussen mijn vorige werkgevers zaten een paar telecomaanbieders. Daar leerde ik dat de beste aanbiedingen pas ontstaan, wanneer je de klantenservice belt om op te zeggen.

overstapweken opzeggen

Opzeggen bij je aanbieder loont altijd. Een aanbieder van welk product of dienst dan ook wil jou namelijk niet kwijt als klant. Ze willen dat je blijft. Nog heel lang. En daar hebben ze best iets voor over. Als jij je dus door het keuzemenu van de klantenservice heen hebt gewurmd en je voor ‘opzeggen’ hebt gekozen, kom je bij een speciaal team uit. Het save-team. Het woord zegt het al: zij zijn er om jou binnenboord te houden. Om ervoor te zorgen dat jij niet opstapt als klant. Om je als betalende klant te saven.

Vaak heeft een save-team meer bevoegdheden dan andere teams. Ze mogen net iets meer korting geven. Net iets vaker een cadeau aanbieden. Ze mogen gewoon net iets meer. En natuurlijk heeft ook het save-team zich aan regels te houden. Een korting van 100% zit er gewoon niet in. Ook voor hen niet. Maar opzeggen levert je in ieder geval een betere prijs op dan je nu hebt. Dus ga ervoor zou ik zeggen.

Onlangs belde ik een rondje langs dat zogenaamde save-team. Nou ben ik vrij brutaal en weet ik hoe het werkt op zo’n afdeling. Ik zeg dat dus ook gewoon. Mijn letterlijke tekst: “Ik bel helemaal niet om op te zeggen, maar om te horen wat voor korting jij mij gaat geven om ervoor te zorgen dat ik blijf.” Best brutaal. Vaak wordt het gewaardeerd en ontstaat er een open gesprek. Soms schrikken mensen zich een hoedje. Ben je van nature niet zo brutaal, dan hoef je dit helemaal niet zo aan te pakken. Je kunt ook gewoon bellen en opzeggen. “Hallo, ik bel om op te zeggen.” Vaak vragen ze dan naar de reden. Dit is heel persoonlijk natuurlijk, maar ik zou “te duur” altijd noemen als reden. Vaak komen ze dan vanzelf met “En wat als ik u nu een korting mag aanbieden van ……” Daarna is de keuze aan jou.

[mailerlite_form form_id=12]

Overstappen begint voor mij dus met opzeggen. Als ik op die manier een goede aanbieding scoor van mijn huidige leverancier, kan ik eerlijk via PriceWise vergelijken met andere aanbieders. Dan heb ik ze in ieder geval dezelfde kans gegeven. Nu ik erover nadenk, zou je dat ook gewoon kunnen zeggen tegen de persoon uit het save-team. “Ik ben prijzen aan het vergelijken vanwege de overstapweken op PorteRenee en ben benieuwd naar het aanbod dat jij me kunt doen!” Eens zien hoe hoog je korting dan oploopt. Laat je het ons even weten? Vinden we leuk!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!