“De Afgelopen maanden kocht ik drie Louis Vuitton-tassen”

Frédérique (29) heeft een drukke baan en geeft haar verdiende geld graag uit. Ze houdt van mooie kleding, rijdt in een nieuwe cabrio en gaat graag op stap.

waar-doet-ze-het-van-

“Ik hou wel van geld uitgeven. Ik ben gek op kleding en schoenen en ga graag uiteten en op vakantie. Op mijn ideale zaterdag ga ik eerst sporten, dan winkelen en vervolgens gezellig lunchen en borrelen. Daarna kleed ik me om voor een etentje buiten de deur en sluit ik de dag af met gezellig feestje. Ik heb een drukke baan en blijer kun je me niet maken met zo’n dag. Ik geef dus graag geld uit, maar spaar ook. Iedere maand stort ik €500 op mijn spaarrekening en alle extraatjes, zoals vakantiegeld en bonussen, stort ik ook op deze rekening. Ik hoop over een paar jaar een huis te kopen. Dat had ik afgelopen jaar al willen doen, maar de huizenmarkt is zo overspannen dat ik nog maar even wacht.”

Je geeft €500 per maand aan kleding uit. Heb je een volle kledingkast?

“Mijn walk-in-closet hangt inderdaad redelijk vol. Ik ben wel verslaafd aan kleding kopen. Afgelopen maanden kocht ik drie Louis Vuitton-tassen, haha. Ook mijn schoenen zijn duur. Hoewel ik veel kleding koop, koop ik niet alleen maar dure items, hoor. Af en toe ook vintage. Ik kan er echt van genieten als ik bij een tweedehandswinkel een mooi item van een duur merk vind.”

Wat is je duurste kledingstuk?

“Mijn winterjas. Die kostte €1.000. Daar doe ik een jaar over vier à vijf mee. Hiervoor had ik ook een dure jas, maar die heb ik voor €450 verkocht op Vinted. Ik verkoop regelmatig kleding die ik niet meer draag.”

Rijd je ook in een dure auto?

“Ik heb een leaseauto en betaal best een fors bedrag aan bijtelling. Het is inderdaad een mooie auto. Een cabrio. Dat wilde ik echt heel graag. Deze auto was ook één van mijn eisen tijdens het onderhandelingsgesprek met mijn werkgever.”

Hoe zien jouw vakanties eruit? Ook duur?

“Mijn ouders hebben een vakantiehuis in Zuid-Europa. Daar ga ik één keer per jaar heen. Ook maak ik graag verre reizen. Een weekend New York met een vriendin bijvoorbeeld, daar geniet ik van. Op vakantie ga ik voor luxe. Je zult mij niet snel op een camping zien staan.”

Geef je ook veel geld aan inrichting uit?

“Dat valt heel erg mee. Mijn appartement is echt prachtig ingericht, maar er staat geen bank van €10.000. Ik heb wel wat duurdere meubels, maar die heb ik gecombineerd met goedkopere. Net zoals ik dat met mijn kleding doe,.”

Zijn er ook dingen waar je nooit geld aan zou uitgeven?

“Aan dure wijnen en kunst. Ik zou nooit duizenden euro’s voor een beeldhouwwerk neertellen.”

Let je op aanbiedingen als je boodschappen doet?

“Ja, dat doe ik wel. Ik eet heel gezond. Veel groenten en weinig vlees. Eén keer per week ga ik met een lijstje naar de supermarkt. Ik vind het leuk als ik bij het afrekenen zie hoeveel geld ik bespaard heb door op aanbiedingen te letten. Of ik ook bij verzekeraars op aanbiedingen let? Niet echt. Ik betaal best veel voor mijn zorgverzekering, maar ik ben er tevreden mee. En mijn energiekosten zijn laag. Mijn appartement is nieuw en goed geïsoleerd. Meestal krijg ik zelfs nog geld terug.”

Heb je wel eens nagedacht over beleggen?

“Toevallig heb ik laatst een gesprek gehad met de bank. Eerder heb ik een account gehad bij De Giro. Ik legde €1.000 in en een halfjaar later had ik nog €200 over. Dat vond ik niet prettig. Ik heb er gewoon te weinig verstand van en heb geen zin me erin te verdiepen. Maar beheerd beleggen vind ik een goede optie. Dat ga ik binnenkort mee starten. En dan echt voor de lange termijn.”

Praat je met anderen makkelijk over geld?

“Ik ben heel open. Dat heb ik niet van mijn ouders meegekregen hoor. Zij vertellen mij bijvoorbeeld niet hoeveel ze verdienen en wat er op hun spaarrekening staat. Ik ben daar anders in en vind het ook leuk van anderen te horen wat ze verdienen en waar ze hun geld aan uitgeven. Daarom ben ik ook groot fan van deze rubriek. Dus het werd tijd om zelf een keer mee te doen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!